سایت فدراسیون جهانی بسکتبال؛
بررسی چهار گروه مسابقات آسیاچلنج
سایت فدراسیون جهانی بسکتبال چهار گروه مسابقات آسیاچلنج را بررسی کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ نویسنده بخش آسیایی سایت فیبا در گزارشی چهار گروه مسابقات آسیاچلنج را بررسی کرد.
در این گزارش آمده است: ایران برای دفاع از قهرمانی دو سال قبل خود تلاش می کند و امتیاز میزبانی مسابقات را دارد. چین قهرمان فعلی آسیا با تیمی متشکل از بازیکنان آینده دار به تهران میآید. چین تایپه، ژاپن و کره جنوبی نمایندگان شرق آسیا هم قطعا در این مسابقات مدعی هستند.
گروه A: چین، اردن، قزاقستان
چین با وجود جوانی در این گروه برتری دارد. ژو یوچن، هو جینکیو، فنگ شو و ژائو یانهائو بهترین های چین هستند که عملکرد خوب این تیم را تضمین می کنند، هر چند از سم داگلاس سرمربی اردن و شاگردانش نباید گذشت. اردنی ها بازیکنان با استعداد و فیزیک مناسبی برای رویارویی با چین دارند؛ اما چینی ها دوران آماده سازی طولانی تری داشته اند. قزاقستان آسانترین حریف این گروه است، به خصوص که بسیاری از بازیکنان شاخص این تیم در مسابقات حضور ندارند. ویتالی لاپچنکو و میخائیل یوستینیف در کنار پاول یین بازیکنان باتجربه ترکیب قزاقستان هستند.
گروه B: چین تایپه، هند و فیلیپین
این گروه احتمالا در روزهای ابتدایی مسابقات، گرمترین رقابت را داشته باشد. چین تایپه با حضور کوئینسی دیویس به راحتی صعود می کند؛ اما هر دو تیم هند و فیلیپین به قدری با استعداد هستند که برای حریف خود چالش ایجاد کنند. آمریتپال سینگ، آمیوت سینگ و ویشش سه بازیکن برتر هند آماده و سلامت هستند و سیر پیشرفت چند سال اخیر خود را ادامه می دهند.
احتمالا پیروزی این تیم مقابل چین در سال 2014 هنوز در ذهن برخی مانده باشد. تکرار این پیروزی حالا بیشتر از قبل محتمل است. فیلیپینی ها در مقابل با ترکیبی به مسابقات می آیند که تا به حال آزمایش نشده و بازیکن تبعه ای در میان آنها نیست. با این وجود جاش ریس سرمربی فیلیپین برخی از بهترین استعدادهای خارج از لیگ اصلی را جدا کرده تا کاملا بازنده نباشد. هر چند روشن است، تیم چین تایپه بیشترین استعداد این گروه را در اختیار دارد و با بازیکنانی مثل لیو جنگ و چو سی-سیانگ می تواند بدون باخت به مرحله دوم صعود کند.
گروه C: ایران، عراق و قطر
ایران میزبان مسابقات، چند غایب در این رقابت ها دارد. صمد نیکخواه،حامد آفاق و مهدی کامرانی در ترکیب چلنج غایب هستند؛ اما تیم ملی همچنان مدعی اصلی قهرمانی است. تنها حضور حامد حدادی برای نمایش خیلی خوب ایران کافی است و ستاره های در حال رشدی مثل حسن زاده، یخچالی و مشایخی هم عمق بیشتری به ترکیب ایران می دهند.
عراق نماینده غرب آسیا شاید نام های بزرگی در ترکیب نداشته باشد؛ اما عملکرد آنها در غرب آسیا نشان از قدرت ناشناخته آنها دارد. ایهاب الظهیری سنتر جوان عراق که در مسابقات زیر 18 سال آسیا هم درخشید، در ترکیب عراق جالب توجه خواهد بود.
قطر باید ایران را در مسابقات به چالش بکشد و شاید به جمع هشت تیم برتر هم برسد، به خصوص که قطری ها ترکیب خوبی از بازیکنان باتجربه را به رهبری محمد یوسف، خالد آدم، عرفان علی سعید و حسن محمد به همراه می آورند. ضمن اینکه بونی واتسون بازیکن تبعه این تیم خواهد بود. اگر قطری ها روی دور خوبی باشند، توان شکست هر تیمی را در هر روز دارند.
گروه D: ژاپن، کره جنوبی و تایلند
تایلند پس از دیدارهایی که در مسابقات جنوب شرقی آسیا با فیلیپین داشت، با اعتماد به نفس بیشتری به تهران می آید. تایلندی ها نخستین بازیکن تبعه تاریخ خود را هم در این سفر همراه دارند. تایلند در روز خوب خود میتواند برای هر دو تیم کره و ژاپن تهدیدآمیز باشد. با این وجود دو تیم کره و ژاپن در روزهای عادی یک سر و گردن از تایلند بالاتر هستند.
ژاپن با گروهی از بازیکنان به رهبری نائوتو سوجی، ماکوتو هیه جیما و تاکاتوشی فوروکاوا به تهران سفر می کند و ایرا براون هم بازیکن تبعه جدید این تیم است.
کره جنوبی هم نخستین بار بعد از سال 2004 در آسیا چلنج (کاپ آسیا) سابق شرکت می کند و نمایش آنها دیدنی خواهد بود.
در مجموع به نظر می رسد ژاپن برترین تیم این گروه باشد.
مسابقات چلنج از جمعه 19 شهریور در تهران برگزار می شود.