سیستان و بلوچستان
شتر و خرما، قابلیتی ارزشمند در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی
سیستان و بلوچستان با داشتن 75 هزار نفر شتر ، 50 درصد شتر کشور را داراست و بعنوان دومین تولیدکننده خرمای کشور ، سالانه 218 هزار تن خرما در این استان تولید می شود
پرورش شتر و تولید خرما در سیستان و بلوچستان، قابلیتی ارزشمند در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
معاون مدیریت و توسعه منابع انسانی استاندار در جلسه ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی استان گفت: سیستان و بلوچستان با داشتن 75 هزار نفر شتر ، 50 درصد شتر کشور را داراست.
زهرا اربابی افزود: اجرای برنامه راهبردی برای توسعه استفاده از فرآورده های دامی و احداث جایگاه بهداشتی برای پرورش شتر و همچنین پلاک گذاری برای 40 هزار نفر شتر بخشی از برنامه های پیش روی صنعت پرورش این دام است.
مالکی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز در این جلسه گفت: ایجاد مراکز جمع آوری و بسته بندی شیر ، اجرای برنامه اصلاح نژادی ، جلوگیری از قاچاق شتر و پیشگیری و کنترل بیماریهای این دام از اهداف توسعه پرورش شتر در استان است.
وی عدم آشنایی با خواص شیر شتر ، تلفات شتر در تصادفات جاده ای و مشکل تغذیه آن را در فصل زمستان از مشکلات پرورش شتر بیان کرد.
رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی استان همچنین به قابلیت تولید خرما در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: در این استان بعنوان دومین تولیدکننده خرمای کشور ، سالانه 218 هزار تن خرما تولید می شود ، اما متاسفانه بخش اعظمی از این تولیدات به ضایعات تبدیل می شود.
مالکی حذف ارقام نامرغوب وکم بازده خرما و جایگزین کردن ارقام تجاری و صادراتی را مورد تاکید قرارداد.