به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، واحدهای خنک کننده در پیک دمای تابستان ، با کاهش دمای تجهیزات توربین های نیروگاهی ، ضمن پیشگیری از افت تولید برق ، در افزایش تولید برق اثر دارد و نمونه ای از اقتصاد مقاومتی در عرصه زیرساخت های انرژی محسوب می شود.
مدیرکل پشتیبانی فنی و نظارت بر تولید شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی کشور در مراسم بهره برداری از واحد خنک کاری نیروگاه شاهرود گفت : با اجرای طرح خنک کاری هوای ورودی توربین های گاز در 16 نیروگاه دولتی کشور تاکنون 270 مگاوات به ظرفیت نیروگاه ها افزوده شده است.
آقای غلامرضا مهرداد افزود این واحدها تا 3 سال آینده در همه نیروگاه های تولید برق کشور راه اندازی می شود و 600 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه خواهد کرد .
سیستم خنک کاری هوای ورودی توربین های گاز نیروگاه تاکنون در 2 واحد نیروگاه شاهرود، 4 واحد در نیروگاه شیروان، 4 واحد نیروگاه قائن و 6 واحد نیروگاه کرمان با هزینه 500 میلیارد ریال راه اندازی شده است .
مجری طرح در نیروگاه شاهرود گفت: این طرح در مدت 6 ماه با هزینه 30 میلیارد ریال اجرا شده و 30 درصد زودتر از زمان تعهد شده بهره برداری شد.
آقای علی نیکبخت افزود با راه اندازی این واحد 35 مگاوات به ظرفیت تولیدی نیروگاه شاهرود افزوده شد که این میزان حدود 12 درصد ظرفیت تولید نیروگاه در فصل تابستان است.
نیکبخت گفت: 80 درصد تجهیزات طرح بومی و ساخت داخل کشور است و 20 درصد آن با انتقال تکنولوژی کولرهای تبخیری از شریک آلمانی اجرا شده است.
به گفته نیکبخت، اجرای این طرح دانش بنیان 60 درصد صرفه جویی ارزی و برای 7 هزار نفر اشتغالزایی داشته است.
ابوالقاسم مُهتَدِب، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق شاهرود هم گفت : این واحد شامل یک مخزن 3 هزار متر مکعبی آب است که پس از ذخیره سازی و تصفیه سازی، آب به پدهای مدیا برای خنک کاری توربین های گاز تزریق می شود.
وی افزود : در این واحد ، آب هدر رفتی ندارد و آب اضافی برای آبیاری فضای سبز استفاده خواهد شد.