ایران در جمع صادرکنندگان کاتالیست جهان + گزارش
ایران که جزو پنج کشور تولید کننده کاتالیست سنتز اسید سولفوریک جهان است با ارسال محموله های تولیدی خود به کشورهای دیگر به جمع صادرکنندگان این محصول پیوست .
رضا نصرالله زاده مدیر عامل شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صداوسیما گفت: در یک ماه گذشته بیش از 10 تن از این محصول به عراق صادر و در یک هفته گذشته نیزمذاکرات برای انعقاد قرارداد خرید این محصول با طرف پاکستانی در حال نهایی شدن است.
وی با بیان اینکه این شرکت اولین و تنها کارخانه تولید کننده این ماده شیمیایی خاورمیانه است افزود: کیفیت بالای کاتالیست سنتز اسید سولفوریک تولید داخل باعث شده متقاضیانی از سنگال ، کشورهای حاشیه خلیج فارس ؛ ترکمنستان، تاجیکستان ، ارمنستان ،ازبکستان و آذربایجان برای مذاکره باما اقدام کنند.
نصرالله زاده گفت: ما توان تامین نیاز داخل کشور به این محصول راداریم و استفاده مکرر متقاضیان داخلی وخارجی ، کیفیت تولید این محصول را تایید کرده اند.
وی با انتقاد از موانع افزایش تولید داخلی افزود: متاسفانه سود بالا و تعرفه پایین واردات محصول مشابه خارجی باعث شده برخی واحدهای تولیدی متقاضی داخلی تمایلی به استفاده از محصول ساخته شده در کشور نداشته باشند.
مدیر عامل شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان گفت: ما بدون یک ریال حمایت دولتی موفق شدیم محصول تحریم شده و بسیار حساس کاتالیست سنتز اسیدسولفوریک را تولید کنیم اما اگر بخواهیم دربرابر چهار کشور تولید کننده این محصول با سابقه 100 ساله بایستیم باید بیشتر وبهتر حمایت شویم.
رییس سازمان صنعت ، معدن وتجارت استان تهران وعده دارد در صورت توانایی در تامین نیاز داخلی و تایید کیفیت محصول تولید شده در این کارخانه در مقایسه با مشابه خارجی با تمام توان از آن حمایت کند.
کارخانه تولید کننده کاتالیست سنتز اسید سولفوریک که در شهرک سالاریه ورامین مستقر است تنها تولید کننده کاتالیست پنتا اکسید وانادیوم در ایران است که در کارخانجات تولید اسید سولفوریک و واحدهای سولفوناسیون کارخانجات تولید مواد اولیه شوینده کاربرد دارد.
این شرکت با دانش فنی بومی در سال 92 موفق به تولید صنعتی این کاتالیست شد و پس از فروشهای داخلی موفق به صادرات این کاتالیست و وارد گود رقابت با شرکتهای معروف آلمانی، امریکایی، کانادایی (از نظر کیفیت) و شرکتهای هندی و چینی (از نظر قیمت) شد.
نیاز سالانه کشور به این ماده شیمیایی بیش از 300 تن است و هر سال بیش از یک میلیون دلار صرف واردات کاتالیست سنتز اسید سولفوریک می شود.
در کارخانه تولید کننده این محصول بیش از 65 نفر از جمله 30 نخبه صنعت شیمی کشور مشغول به کار هستند.