رونمایی از مرحله نخست سامانه جامع تشکل های جوانان
مرحله نخست سامانه جامع تشکل های مردم نهاد جوانان با حضور وزیر ورزش و جوانان رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سامانه صدور اعتبارنامه تخصصی سازمان های مردم نهاد جوانان به عنوان نخستین مرحله از سامانه جامع تشکل های مردم نهاد جوانان صبح امروز در ساختمان شماره 2 وزارت ورزش و جوانان با حضور وزیر ورزش و نمایندگان تشکل های مردم نهاد پنج استان رونمایی شد.
تشکل های مردم نهاد با استفاده از این سامانه می توانند با سرعت و دقت به صورت یکپارچه برای تهیه اعتبارنامه اقدام کنند و حداکثر تا 40 روز پس از ارائه مدارک کامل اعتبارنامه آنان صادر می شود.
امکان صدور کارت برای اعضای شورای مرکزی و اعضای فعال هر تشکل به صورت جداگانه همچنین امکان ایجاد صفحات جداگانه برای هر تشکل همانند وب سایت تشکل از دیگر امکانات این سامانه است.
پنج بانک اطلاعاتی دیگر نیز به این سامانه ملحق شده و سامانه جامع تشکل های جوانان را ایجاد خواهد کرد.
سامانه اوقات فراغت، سامانه توانمندسازی و سه سامانه دیگر تخصصی در آینده نزدیک به این سامانه اضافه خواهد شد.
وزیر ورزش و جوانان در زمینه افتتاح این سامانه گفت: افتتاح سامانه های الکترونیک از جمله وظایفی است که دولت بر تمام وزارتخانه ها و سازمان ها مکلف کرده است و در بخش ورزش بانک های اطلاعاتی مناسبی داشتیم که باید در زمینه جوانان نیز بانک های اطلاعاتی رونمایی شود.
محمود گودرزی افزود: در ابتدای دولت یازدهم حدود 70 تشکل مردم نهاد در زمینه جوانان فعالیت می کرد که این تشکل ها تا هزار و 500 تشکل فعال افزایش یافته است.
وی گفت: 200 تشکل دیگر نیز درحال دریافت اعتبارنامه هستند و امیدواریم تا پایان سال به 2 هزار تشکل فعال در حوزه جوانان دست یابیم.
گودرزی افزود: افزایش مشارکت های اجتماعی جوانان، ایجاد نشاط اجتماعی و کاهش آسیب های اجتماعی از اولویت های وزارت ورزش و جوانان است.
در این نشست صمیمانه که صبح امروز در ساختمان شماره 2 وزارت ورزش و جوانان برگزار شد نمایندگان تشکل های مردم نهاد حوزه جوانان از استان های همدان، قزوین، زنجان، البرز و تهران حضور داشتند.
بیان مشکلات اقتصادی و حمایتی و همچنین اداری تشکل ها، توجه تشکل های مردم نهاد به مشکلات کلی نسل جوان و بیان این مشکلات از جمله موضوعات این جلسه بود.
وزیر ورزش و جوانان نیز به یکایک مشکلات تشکل های حاضر در جلسه پاسخ گفت.
اهدای هدیه ای از سوی تشکل های همدان به وزیر ورزش و جوانان همچنین خواندن شعر آذری توسط یکی از نمایندگان تشکل های استان زنجان و شعر فارسی از سوی یکی از نمایندگان استان همدان از جمله حاشیه های این نشست صمیمانه بود که به مناسبت هفته دولت برگزار شده بود.
سازمان تربیت بدنی و سازمان جوانان در یک اندازه نبودند
وزیر ورزش و جوانان گفت: سازمان تربیت بدنی با 70 سال سابقه، هیچ تناسبی با سازمان ملی جوانان با دو سال سابقه نداشت.
محمود گودرزی در دیدار با نمایندگان تشکلهای جوانان افزود: از ابتدای ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان، تناسبی در سابقه فعالیت و حتی گستردگی و تعداد کارکنان وجود نداشت.
وی گفت: سازمان تربیت بدنی با 70 سال سابقه و 51 فدراسیون و 15 هزار هیئت ورزشی در سراسر کشور فعال بود اما سازمان ملی جوانان با دو سال سابقه تنها در تهران 50 نیرو داشت.
گودرزی اضافه کرد: نباید تصور شود که موضوع جوانان در وزارت ورزش و جوانان به سایه رفته است چرا که حوزه جوان مساله فرادستی و نیاز به همکاری دستگاه های مرتبط دارد.
وزیر ورزش و جوانان گفت: نمی توان مشکلات مسکن، اشتغال و ازدواج 19 میلیون جوان را در یک وزارتخانه برطرف کرد .
وی گفت: دستگاه های دیگر همچون وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و صدا وسیما و وزارت راه و شهرسازی همچنین دیگر دستگاه های مرتبط باید اولویتهای جوانان را در دستور کار قرار دهند و وزارت ورزش و جوانان وظیفه هماهنگی و سیاست گذاری را در این زمینه دارند.
گودرزی افزود: دستگاه های دیگر اولویت نخستشان وظایف مستقیم محول شده به آنان است به گونه ای که اولویتهای جوانان در رتبه های بعدی قرار می گیرد.
رئیس جمهور حقوق های نجومی را با جدیت پیگیری می کند
وزیر ورزش و جوانان گفت: رئیس جمهور و هیئت دولت با جدیت موضوع حقوق های نجومی را پیگیری می کند و در این رابطه تعارف ندارد.
محمود گودرزی در دیدار با نمایندگان تشکل های جوانان افزود: حقوق های نجومی تنها منحصر به قوه مجریه نبوده و در همه دستگاه ها وجود داشته است اما دولت این موضوع را از درون خود پیگیری می کند.
وی گفت: مبلغ حقوق های نجومی را حتی نمی توان با یکی از اختلاس های زمان گذشته مقایسه کرد هرچند این موضوع توجیهی برای حقوق های نجومی نیست.
گودرزی اضافه کرد: تهاجم بویژه در رسانه ها به دولت یازدهم بیش از حد انتظار است .
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به برجام گفت: برجام زنجیرهای تحریم را از دست و پای مردم آزاد کرد.
وی افزود: در زمان تحریم تنها 800 هزار بشکه صادرات نفت داشتیم که قرار بود تا شرایط نفت در برابر غذا کاهش یابد اما اکنون پس از برجام دو میلیون و 700 هزار بشکه نفت صادر می کنیم.
وزیر ورزش و جوانان گفت: رهبری نیز در دیدار هفته دولت به صراحت بدعهدی طرف خارجی را مطرح کرد و طرف داخلی را زیر سوال نبرد اما رسانه ها و مخالفان دولت موضوع را به گونه ای دیگر مطرح می کنند.
وی افزود: در زمان تحریم به سبب حضور دلالان و نیاز به پولشویی زمینه های اختلاس میلیاردی فراهم بود که اکنون این شرایط وجود ندارد.
گودرزی اضافه کرد: بحران ایران هراسی و طرح جنگ در دستور کار دشمنان بود که با برجام خنثی شد.
وزیر ورزش و جوانان گفت: در شرایط کنونی با کاهش تورم و یک رقمی شدن آن به گونه ای به ثبات اقتصادی دست یافته ایم که بحران کاهش قیمت نفت در کشور برخلاف دیگر کشورهای صادر کننده نفت تاثیر چندانی نداشت هرچند رکود به سبب کاهش قیمت نفت در کشور مشاهده می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سلامت از اولویت های دولت یازدهم است که هزینه های زیادی در این زمینه شده و خوشبختانه دغدغه اقتصادی مردم در این زمینه کاسته شده است.
گودرزی گفت: توسعه زیرساخت ها همچون راه، بیمارستان و ورزشگاه در کشور آغاز شده است .
رتبه دوم مدال آوری ایران در المپیک ریو
وزیر ورزش و جوانان، رتبه ایران در المپیک ریو را در مقایسه با 16 دوره حضور کشورمان در المپیک، دوم اعلام کرد.
محمود گودرزی گفت: ایران 16 دوره در رقابت های المپیک شرکت کرده است که میزان مدال های کسب شده در المپیک 2016 ریو بعد از المپیک 2012 لندن رتبه دوم را دارد.
وی افزود: ایران در المپیک 2008 پکن دو مدال کسب کرد و در المپیک 2012 لندن 12 مدال به دست آورد اما در المپیک 2016 ریو به سبب برخی حوادث تنها 8 مدال کسب کرد.
گودرزی گفت: از نظر تعداد مدال ها، المپیک ریو پس از المپیک لندن رتبه دوم را دارد اما رسانه ها با این موضوع بسیار نادرست برخورد کردند.
وی افزود: رویکردها در وزارت ورزش و جوانان تغییر کرده است و این وزارتخانه از نظر فعالیت های قرآنی رتبه نخست دستگاه های کشور را دارد.
وزیر ورزش و جوانان گفت: تعداد 8 هزار و 800 زن در هیئت های ورزشی سراسر کشور فعالند که نشانه ای از رویکرد جدید وزارت ورزش و جوانان است.
گودرزی افزود: ورزش به اندازه ای در بین مردم جذاب است که افراد از پیر و جوان مسابقات ورزشی را تعقیب می کنند و حتی برخی از کشورها حاضرند برای میزبانی رقابت های ورزشی تا 3 میلیارد دلار هزینه کنند که مشکلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شان را سرپوش بگذارند و در المپیک برزیل قابل مشاهده بود.