رهبری، راهبردی 25 ساله درباره پیشرفت علمی داشته اند
معاون امور بین الملل قوه قضائیه گفت: پیشرفت های علمی کشور اتفاقی نیست، چرا که رهبر معظم انقلاب 25 سال راهبرد روشن درباره پیشرفت علمی داشته اند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمد جواد لاریجانی در مراسم معرفی کتاب " از نیمه خرداد" که بر اساس طرحی از اندیشه و رهبری حضرت آیت الله خامنه ای نگارش شده است با اشاره به محتوای خوب این کتاب افزود: خوب بود نویسنده کتاب به نقش رهبری در
توسعه علمی کشور هم توجه می کرد.
وی گفت: زمانی که جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت خیلی ها بر بنای نظام سیاسی - مدنی بر اساس عقلانیت اسلامی تردید داشتند و به خصوص آنهایی که تحت تاثیر تفکر غربی بودند و گرایش های سکولار و لیبرال داشتند می گفتند مگر می شود با اسلام حکومتی پیشرفته ایجاد کرد ؟ اما می بینیم که جمهوری اسلامی ایران پیشرفته ترین کشور غرب آسیا در حوزه علوم و فناوری است.
لاریجانی گفت: چون به قول معروف قد ما در برابر غربیها بلند شده بود آنها تحریم هسته ای و سایر فشارها را بر ما اعمال کردند و فقط به دنبال کوتاه کردن قد ما بوده اند اما رهبری معظم انقلاب با افقی 25 ساله، راهبردی روشن در مباحث علمی داشتند و نقشه و خواست خودشان را در دولتهای مختلف پیگیری می کردند اما فقط 30 درصد از نقشه های ایشان تحقق پیدا کرده است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری علوم پایه را به مثابه حساب پس انداز می خوانند، افزود: با این نگاه می توانیم در مرزهای پیشرفت دانش باقی بمانیم و ایشان همیشه می فرمایند که ما باید نوآوری کنیم و رقابت های ما در سطوح بین المللی باشد.
وی گفت: مقام معظم رهبری از ابتدا میدان مسابقه را در علم جهانی تعریف کردند.
لاریجانی محور دیگر توجهات رهبری را تکیه بر جوانان خواند و افزود: ایشان بر چرخه دانش ، فناوری، صنعت و سرمایه تکیه فراوان دارند و رشته های دانش بنیان بخشی از تئوری های ایشان بوده است.
معاون امور بین الملل قوه قضائیه پیشرفت های کشور در مباحث علمی را نتیجه رهبری و مدیریت کلان ایشان در بیش از ربع قرن دانست .
لاریجانی به تلاش هایش در زمینه تاسیس دفتر مطالعات وزارت خارجه، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و پژوهشگاه دانش های بنیادی اشاره کرد و گفت: این پژوهش ها 26 سال پیش اینترنت را وارد کشور کرد و چهار هزار نفر از دانشجویان را آموزش داد.
وی در ادامه به اختلاف نظری که 26 سال پیش با آقای غرضی وزیر وقت مخابرات در بحث اینترنت داشت اشاره کرد و گفت: همان زمان من نامه ای به مقام معظم رهبری نوشتم و از باب اهمیت اینترنت سخن گفتم که ایشان در ذیل نامه من بر سرمایه گذاری روی موضوع اینترنت و بازکردن این میدان برای جوانان تاکید کردند و از همان زمان دغدغه آلودگی های ناشی از صنعت اینترنت را داشتند.
محمدجواد لاریجانی گفت: حتی امروز که این فناوری به افق های عجیبی از پیشرفت رسیده این رهنمودهای مقام معظم رهبری در بحث اینترنت همچنان سرزنده است.
وی افزود: آنها که شعار آزادی دسترسی به اطلاعات سر می دهند بدانند که توسعه معقول اینترنت از جانب مقام معظم رهبری بوده است.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش به برخی محتوای کتاب از نیمه خرداد اشاره کرد و گفت: در این کتاب به بصیرت سیاسی که جزو منظومه فکری مقام معظم رهبری است کمتر پرداخته شده است چرا که بنای نظام سیاسی- مدنی ما براساس عقلانیت سیاسی شکل گرفت و تجربه انقلاب ما در زمانی به جهانیان عرضه شد که مارکسیسم و سکولاریسم قدرت داشت.
معاون امور بین الملل قوه قضائیه یکی از دلایل سرزندگی و موجه بودن نظام سیاسی برپایه عقلانیت سیاسی را در خود اسلام خواند و افزود: اسلام دین جامعی است و مندرس نمی شود و هم به بخش خصوصی و هم عمومی زندگی افراد توجه دارد.
محمد جواد لاریجانی جهانشمولی اسلام را نیز موضوعی مهم خواند و گفت: تئوریزه کردن تجربه نظام سیاسی- مدنی امری گلخانه ای نبود که مثلا بیاییم نظام اسلامی را درست کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش مشروعیت را امری مهم در حکومت خواند و گفت: در مکتب تشیع راجع به مشروعیت دغدغه اساسی وجود دارد و دغدغه مشروعیت ، آغاز بیداری سیاسی و راهنمای ما در حفظ پرچم سیاست است و باید مراقب بود علیه ولی و ولی فقیه در جامعه ظلم نشود.
لاریجانی در پایان با تجلیل از نویسنده کتاب از نیمه خرداد گفت: واکاوی در سیره حضرت آیت الله خامنه ای برای مردم و مسئولان راهنمای بسیار مهمی است.
قدردانی محمدجواد لاریجانی از نویسنده کتاب "از نیمه خرداد"
معاون امور بین الملل قوه قضائیه گفت: مولف کتاب از نیمه خرداد سعی کرده است منظومه فکری رهبر معظم انقلاب را تشخیص دهد و منطقی عملی برای کارهای ایشان تبیین کند.
محمد جواد لاریجانی در مراسم معرفی کتاب "از نیمه خرداد" که در فرهنگسرای انقلاب برگزار شد، افزود: وقتی دقیق این کتاب را خواندم پی بردم برای نسل ما جدید و آموزنده است.
وی از مصطفی غفاری نویسنده این کتاب قدردانی کرد و گفت: در این کتاب استنباط های بسیار خوبی دیده می شود و زیباترین انستنباط کتاب درباره نهاد رهبری است.
لاریجانی افزود: شعار این قسمت این است رهبری، مدیریت کلان ارزشی است و در این کتاب به این مدیریت کلان به همه ابعاد اشاره شد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: مسئولان و کسانی که می خواهند در آینده مسئولیت رهبری جامعه را برعهده بگیرند باید بدانند که رهبری، مدیریت کلان ارزشی است.
لاریجانی افزود: باید به نقش رهبری در توسعه دینی کشور هم در این کتاب توجه می شد و من از نویسنده کتاب می خواهم در آثار بعدی به این موضوع بپردازد.
کارشناس ارشد حقوق بین الملل گفت: حضرت آیت الله خامنه ای علاوه بر نفوذشان ، پروسه نهاد سازی را در ارگان های مختلف جمهوری اسلامی ایران پایه گذاری کردند.
محمدجواد لاریجانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه واکاوی اندیشه ها و سیره امام راحل و رهبری چه ضرورتی دارد؟ افزود: تجربه جمهوری اسلامی ایران در واقع تجربه ای جدید در جهان بود چرا که نظام سیاسی مدنی جامع بر اساس فکر اسلامی بنا شد و ملت ما در این تجربه وارد شد و طراح و معمار این تجربه بزرگ جهانی ، حضرت امام (ره) بودند.
وی گفت: افکار حضرت امام (ره) به عنوان سری به زیربنای این تجربه عظیم است و بعد از امام راحل ، رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای آغاز شد این رهبری اهمیت فوق العاده ای برای به ثمر نشستن بلوغ و رشد نهال جمهوری اسلامی ایران داشته است و دارد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه یکی از ویژگی های مقام معظم رهبری را مسئله نهاد سازی خواند و گفت: نهاد رهبری درباره ایشان سامان گرفت و ساخته شد ؛ حضرت امام (ره) شخصیت بانفوذی داشتند و همین نفوذ در دهه اول انقلاب کارها را پیش می برد و حضرت آیت الله خامنه ای علاوه بر نفوذ ، پروسه نهاد سازی را در ارگان های مختلف جمهوری اسلامی و بخصوص نهاد رهبری پایه گذاری کردند.
لاریجانی با اشاره به اینکه تز رهبر معظم انقلاب در نهاد رهبری ، تز مدیریت کلان ارزشی است ، افزود: مقام معظم رهبری دارای منظومه فکری منسجم و تشکیل یافته از مکتب اسلام ، مدرسه اهل البیت و تشیع هستند.
وی گفت: حکومت اسلامی روی کاغذ و در تئوری ها یک بحث است اما وقتی پیاده می کنیم تعامل با شرایط محیطی مطرح می شود و در شرایط محیطی و وضع های مختلف باید نشان دهیم که این تجربه چطور پیش می رود.
معاون امور بین الملل قوه قضائیه افزود: واکاوی در سیره فکری و عملی حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری سرمایه عظیمی برای رشد تجربه بزرگ انقلاب اسلامی است.
محمدجواد لاریجانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مسئولان و مدیران چقدر سیره امام و رهبری را درک کرده اند؟ گفت: برای همه ما ضروری است که درک و فهممان را تقویت کنیم و خیلی از مشکلات ما ناشی از این است که چارچوب های اصلی این تجربه بزرگ انقلاب اسلامی را یا خوب نفهمیده ایم و یا خوب اعتقاد نداریم.
وی افزود: ما در چالش هایمان با دشمنان هر جا به اسلام و مبانی اعتقادی و حرکت در مسیر انقلاب متکی بودیم موفق شدیم و این همان تعبیر انقلابی بودن از نگاه مقام معظم رهبری است.
لاریجانی گفت: انقلابی، آدمی نیست که شعار می دهد و بی فکر باشد انقلابی آدمی است معقول که این هدف بزرگ انقلاب را که تأسیس نظام مدنی سیاسی براساس اسلام است قبول دارد و همه هستی خود را وقف پیشرفت این امر می کند.