دومین جشنواره قیمهنثار و آش های سنتی به مناسبت نکوداشت روز قزوین برگزار شد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، این جشنواره در راستای احیای غذاهای سنتی قزوین ، ترویج فرهنگ استفاده از غذاهای سلامت وآشنایی عموم مردم جامعه با طبخ غذای سنتی قیمه نثار در بوستان ملا خلیلای قزوین برگزار شد . مدیر عامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین ، تعداد شرکت کنندگان در این جشنواره را 450 نفر خواند و گفت : 450 شرکتکننده از نقاط مختلف قزوین و در ردههای سنی متفاوت در دومین جشنواره قیمهنثار شرکت کردند که کوچکترین شرکتکننده 13 سال سن و بزرگترین شرکتکننده 74 سال سن داشت. سعید وزیری نژاد افزود : با برگزاری این جشنواره تلاش می کنیم تا با احیای غذاهای سنتی قزوین زمینه انتقال تجربیات نسل جدید و قدیم را فراهم کنیم . وی با بیان اینکه در غذاهای سنتی از مواد غذایی سالم و تازه استفاده می شود اضافه کرد : معرفی غذاهای متنوع ، سالم و باکیفیت و بهره گیری از سبزیجات و میوه ها در سبد غذایی نقش مهمی در ارتقای سطح سلامت اعضای خانواده دارد. قیمه نثار غذای معروف قزوینی ها است که برنج ، زعفران ، گوشت قیمه شده ، زرشک ، گلاب ، دارچین ، پیاز ، خلال بادام و پسته مواد آنرا تشکیل می دهند. این غذا در آیین های مختلف از جمله جشن ها و عروسی ها و مراسم عزاداری مردم قزوین طبخ می شود. در پایان مراسم جوایز نفیسی به 9 نفر برگزیده و هدایایی به شرکت کنندگان اهدا شد .