در ادامه اعتراض برزیلی ها به برکناری روسف؛
تظاهرات هواداران دیلما روسف در سائوپائولو
نیروهای امنیتی و پلیس برای پراکندن معترضان که خواستار پایان روند استیضاح روسف و برکنای میشل تمر کفیل ریاست جمهوری بودند ، گاز اشک آور شلیک کردند.
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری
صداوسیما به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، پلیس برزیل در شهر سائوپائولو برای متفرق کردن معترضان به استیضاح دیلما روسف رئیس جمهور تعلیق شده این کشور، از گاز اشک آور استفاده کرد.
دیلما روسف دیروز طی سخنانی اعلام کرد؛ وی مرتکب هیچ جرمی نشده و بیگناه در مظان اتهام قرار گرفته است. در طول برپایی جلسه استیضاح روسف ، مردم با تجمع در خیابانهای شهر سائوپائولو و دیگر شهرهای سراسر برزیل ، به استعفای احتمالی روسف اعتراض کردند.
نیروهای امنیتی و پلیس برای پراکندن معترضان که خواستار پایان روند استیضاح روسف و برکنای میشل تمر کفیل ریاست جمهوری بودند ، گاز اشک آور شلیک کردند.
همزمان با برگزاری جلسه استیضاح دیلما روسف رئیس جمهور برکنار شده برزیل، هواداران او در شهر سائوپائولو تظاهرات کردند. دو گروه از فعالان اجتماعی که برای تظاهرات فراخوان داده بودند، در خیابان اصلی شهر راهپیمایی کردند. تظاهرکنندگان همچنین علیه «میشل تمر» معاون دیلما روسف که موقتاً اداره دولت برزیل را بر عهده دارد، شعار سر دادند. روسف در ماه مه امسال و تا زمان برگزاری جلسه استیضاح، از سمت رئیس جمهوری برکنار شد.
تظاهرکنندگان در سائوپائولو برزیل مقابل نیروهای پلیس ضد شورش، آتش روشن کردند. مأموران پلیس نیز برای پراکنده کردن معترضان، گاز اشک آور شلیک کردند.
هواداران دیلما روسف در چند شهر دیگر برزیل، از جمله برازیلیا پایتخت این کشور نیز تظاهرات کردند. این در شرایطی است که جلسه استیضاح دیلما روسف در مجلس سنای برزیل وارد چهارمین روز خود شده است.
روسف به مدت 180 روز از سمت خود تعلیق شده است.
روسف: رأی به استیضاح من اقدام علیه مردمسالاری است
دیلما روسف، رئیس جمهور تعلیق برزیل در دیروز در جلسه استیضاح پارلمان این کشور گفت مجازات وی به خاطر جرائمی که مرتکب نشده است، اقدام علیه مردمسالاری است.
روسف گفت: نیروهای مخالف فقط زمانی موفق شدند به هدف خود برسند که یک نیروی قدرتمند دیگر از آنان حمایت کرد. این نیروی سیاسی کسانی بود که تلاش می کردند از برخی رویدادها در حوزه سیاسی که ناشی از جرائم اختلاس بود ناشی می شد. در دولت لولا و در دولت من، همه شرایط لازم را برای تحقیق مهیا شد، قوانین مشخصی را تصویب کردیم و همه شرایط لازم را فراهم کردیم تا نهادهای درگیر بتوانند کسانی را که مسئول این جرائم هستند، مجازات شوند. من نه به صورت سیاسی و نه به صورت مستقیم در تحقیقات پلیس فدرال دخالت نکردم و برای همین هم بهای سنگینی را پرداخت کردم.
وی ادامه داد: همه نهادهای زیر نظر من بدون اینکه سندی قانونی به دست آید، مورد تحقیق قرار گرفتند. آنها شرایطی را مهیا کردند که دولت من حمایت لازم در مجلس مردمی را از دست بدهد و این امر در کنار حمایت مطبوعات باعث سقوط (دولت من) در دو هزار و چهارده شد. همه می دانند که موضوع استیضاح را ادواردو کوینا رئیس مجلس سابق در رسانه ها به راه انداخت و بسیاری از نمایندگان هم حزبی من در مجلس نیز نتوانستند وی را از مقام خود برکنار کنند. من در زندگی خود هیچ رشوه ای را نپذیرفته اند و در دوران ریاست جمهوری نیز همینطور بود.
روسف گفت: کسانی که به اقدامات غیر اخلاقی و غیر قانونی دست می زنند، صلاحیت رهبری مردم ما را ندارند. همه می دانید که من به عملکرد خود افتخار می کنم و هرگز از بودجه عمومی استفاده نکرده ام و هرگر در بودجه عمومی به سود خود دست نبرده ام. من در همه دوران کاری خود با صداقت کار کرده ام و اکنون باید پاسخگوی جرائمی باشم که مرتکب نشده ام ولی رئیس سابق مجلس که این فرایند را کلید زد، بدون اینکه مسندی داشته باشد در اینجا حضور دارد. این اقدامی عمدی است که با آن رسانه های برزیل را ساکت کنند، این اقدام برخلاف مردمسالاری است که یک فرد بیگناه مجازات شود.
روسف درباره اتهام اول در خصوص دستکاری غیر قانونی در بودجه گفت همه اقداماتی که ما در این خصوص انجام داده ایم، بر اساس رویه قانونی بود.
به عقیده کارشناسان؛ آمریکا عامل روندی نزولی محبوبیت روسف
از سال دو هزار و چهارده دیلما روسف قدرت را در برزیل به دست گرفت. روند برکناری دیلما روسف از ریاست جمهوری دسامبر سال دو هزار و پنج آغاز شد و پس از تائید در مجلس نمایندگان و سنای برزیل، اکنون به مرحله پایانی خود نزدیک می شود. اما روسف روند برکناری خود را که دسامبر گذشته با طرح اتهاماتی برضد وی مطرح شد، توطئه ای علیه حزب کارگران برزیل و سیاستهای خود در حمایت از قشرهای فقیر و محروم برزیل می داند. به نظر کارشناسان و رسانه های داخلی برزیل، آمریکا نقش مهم و اساسی در برکناری روسف و جناح حاکم داشته است. آمریکا حتی زمانی به سرطانی کردن روسای جمهوری آمریکای لاتین متهم شد.