به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ در دیدار رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با همتای لبنانی خود و وزیر صنعت این کشور دو طرف بر تبادل اطلاعات و گسترش همکاری ها تاکید کردند .
پیروزبخت در این دیدار با اشاره به توانمندی های جمهوری اسلامی ایران در حوزه استاندارد گفت : سازمان ملی استاندارد در پنج بخش استانداردسازی، ارزیابی انطباق، اندازه شناسی، تائید صلاحیت و مدیریت کیفیت فعالیت می کند.
رئیس سازمان ملی استاندارد با اشاره به تصویب قانون «اوزان و مقیاس ها» به عنوان نخستین قانون مرتبط با بخش استاندارد افزود : این سازمان از 50 سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده است و زیر نظر رئیس جمهوری کار می کند.
وی گفت : تاکنون 30 هزار استاندارد ملی تدوین شده است و سازمان ملی استاندارد در سازمان های بین المللی اصلی استاندارد سازی مانند سازمان بین المللی استاندارد (ISO)، سازمان استانداردهای بین المللی غذا و کشاورزی (کدکس)، موسسه استانداردهای مربوط به برق و الکترونیک (IEC) و موسسه استاندارد کشورهای اسلامی (OIC) عضویت و فعالیت دارد.
پیروزبخت با اشاره به اشتراک های فرهنگی و سیاسی دو کشور هم اظهار داشت : انتظار می رود ایران و لبنان در همه مجامع استانداردسازی نیز با یکدیگر همراه و همگام باشند و ما 400 آزمایشگاه در سازمان ملی استاندارد داریم و علاوه بر آن، سه هزار آزمایشگاه نیز بر مبنای ضوابط فنی بعنوان همکار تائید شده است.
رئیس سازمان ملی استاندارد با اشاره به امضای یادداشت تفاهم همکاری دو کشور در زمینه استاندارد هم پیشنهاد کرد برای تجدید این تفاهمنامه، دو طرف یک ماه روی مواد تفاهم نامه بازنگری کنند و اگر نیازی به تغییر نبود دوباره اجرایی شود.
وی گفت : تبادل اطلاعات میان استاندارد ایران و لبنان و همچنین راه اندازی کارگروه هایی مشترک در بخش های پژوهش، آموزش و صدور گواهی مهم است.
همکاری با ایران در حوزه استاندارد
حسین الحاج حسن وزیر صنعت لبنان نیز در این دیدار بر افزایش همکاری های ایران و لبنان در زمینه استانداردهای تطبیقی و پژوهشی تاکید کرد و گفت : گسترش این همکاری ها، روابط اقتصادی را تسهیل می کند و مبادلات تجاری را افزایش می دهد.
وی بر تبادل تجربه های مشترک دو کشور در زمینه استاندارد تاکید کرد و گفت: این همکاری ها وجود دارد و باید گسترش دهیم.
وی درباره موسسه پژوهشی صنعتی در لبنان هم گفت : فعالیت این موسسه نتیجه همکاری دو بخش خصوصی و عمومی در زمینه صنعت و پژوهش است.
الحاج حسن با بیان اینکه این موسسه تاکنون اقدامات ثمربخشی در زمینه های مختلف انجام داده است ، افزود : این موسسه تولیدات داخلی را آزمون و گواهینامه صادر می کند ، ضمن آنکه کالاهایی را که برای مصرف داخلی وارد می شود و کالاهایی راکه در لبنان برای صادرات تولید می شود ارزیابی و بررسی می کند.
وی افزود : موسسه پژوهشی صنعتی لبنان به توسعه صنایع نیز کمک می کند تا تولیداتی مطلوب برای محیط زیست در لبنان تولید شود و از منابع طبیعی استفاده درست بکنیم.
امادگی برای اجرای تفاهم نامه
خانم لنا ضرغام رئیس موسسه استاندارد لبنان نیز رابطه دو کشور در زمینه استاندارد را مناسب ارزیابی و ابراز امیدواری کرد این روابط همچنان ادامه دارد و گسترش یابد.
وی تصریح کرد : یادداشت تفاهم های دوجانبه امضا شده و برای اجرا آماده است و هیچ مانعی برای اجرای این یادداشت تفاهم نامه وجود ندارد.
رئیس موسسه استاندارد لبنان گفت : تلاش می کنیم موانع فنی موجود در مقابل بازرگانان را برداریم تا روابط تجاری دو کشور روان تر شود.
وی افزود : علاوه بر همکاری های راهبردی، باید برخی اقدامات عملیاتی را در این زمینه انجام دهیم که می توان به انتقال اطلاعات به طرف مقابل اشاره کرد؛ بازرگانان زیادی در لبنان قصد حضور در بازار ایران را دارند اما شناخت کافی را ندارندکه باید دقیق و بموقع اطلاع رسانی کنیم.
رئیس موسسه استاندارد لبنان گفت: به اطلاعاتی در مورد قوانین، ضوابط فنی، استانداردهای جمهوری اسلامی ایران، مدارک تطبیقی مربوط به استانداردها نیز نیاز است.
خانم ضرغام افزود: آماده ایم اطلاعات لازم را در اختیار طرف ایرانی قرار دهیم تا در صدور کالاهای خود در جریان قوانین و مقررات و استانداردهای لبنان قرار گیرند.
وی گفت: ایران در حوزه آموزش استاندارد ، پیشرفت های گسترده ای دارد و اماده همکاری هستیم.
هیات لبنانی به ریاست حسن الحاج حسین وزیر صنعت این کشور روز شنبه در صدر هیاتی 70 نفره متشکل از صاحبان صنایع، بازرگانان و نمایندگان بخش اقتصادی و بانکی لبنان به تهران امده است .
هیات اقتصادی و سیاسی لبنان برای یافتن همتایان اقتصادی در زمینه های پیمانکاری، سرمایه گذاری، بسته بندی موادغذایی، معدن، سنگ و خدمات تجاری هشتم تا یازدهم شهریور در تهران و مشهد با فعالان اقتصادی کشورمان دیدار و مذاکره می کنند.
اقتصاد لبنان کاملا خصوصی و مبتنی بر سرمایه داری و بازار آزاد است. بخش خدمات و بانکداری بیش از 70 درصد تولید ناخالص ملی این کشور را تشکیل می دهد.مهم ترین بخش های اقتصاد لبنان شامل بانکداری، تجارت، گردشگری و کشاورزی است.