سه هزار میلیارد ریال طرح بندری در کشور افتتاح شد
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بنادر و دریانوردی گفت: سه هزار میلیارد ریال طرحهای بندری در هفته دولت در بنادر مختلف کشور افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، منصور آرامی با اشاره به اینکه در هفته دولت بیشترین طرح در بنادر هرمزگان افتتاح شد اظهار داشت: 19 طرح بندری در بنادر شهید رجایی، قشم، کیش ، هنگام، هرمز، بندرعباس و لارک در هفته دولت افتتاح شد. وی با بیان اینکه برای اجرای این طرحهای بندری دو هزار و 300 میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است ، گفت : با افتتاح این طرحها در بخشهای مختلف بندری 700 فرصت شغلی در این بنادر فراهم شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در استان بوشهر 12 طرح بندری افتتاح شد ، افزود : این طرحها در بنادر بوشهر، دیر و گناوه با سرمایهگذاری 590 میلیارد ریال به بهرهبرداری رسیده است.
وی با اشاره به افتتاح شش طرح بندری در بنادر غرب استان هرمزگان خاطر نشان کرد: این شش طرح با سرمایهگذاری 14 میلیارد و 800 میلیون ریال در بندر لنگه افتتاح شده است.
آرامی با اشاره به افتتاح پنج طرح بندری در سیریک و جاسک تصریح کرد: این طرحهای بندری با اعتبار 101 میلیارد و 200 میلیون ریال تکمیل و افتتاح شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بنادر و دریانوردی خاطر نشان کرد: در مجموع در هفته دولت 712 پروژه بندری با سرمایهگذاری سه هزار میلیارد ریال در بنادر مختلف کشور افتتاح شد.
آرامی افزود: با افتتاح این طرحها که هفت طرح آن از سوی بخش خصوصی اجرا شده است 700 فرصت اشتغالزایی در بنادر کشور ایجاد شد.
* محدودیتی برای حضور بخش خصوصی در بنادرایران وجود ندارد
معاون امور بندری و مناطق ویژه اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: هیچ محدودیتی برای حضور بخش خصوصی در بنادر وجود ندارد.
جلیل اسلامی افزود : در حال حاضر تمام فعالیتهای تجاری، عملیاتی و سرمایه گذاری صد در صد از سوی بخش خصوصی انجام می شود.
وی با اشاره به بهره برداری فاز دوم بندرآستارا گفت: این بهره برداری در جهت سرمایه گذاری سازمان بنادر و بخش خصوصی در حال انجام است و این سرمایه گذاری ها سبب ایجاد ظرفیت های متنوعی برای ارائه خدمات دریایی و بندری به کشتیرانی های مختلف در شمال کشور می شود.
وی افزود: با ساخت بندر آستارا درمنطقه غرب خزر فرصت وظرفیتهای مناسبی برای پیشتیبانی صنایع و فعالیتهای تجاری در شمال غرب کشورایجاد و فعالیت های بسیار ارزنده ای درتمامی بنادر شمالی کشور خصوصا در حوزه انزلی و بندر آستارا انجام شده است.
عضو هیئت عامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به تاثیر بهره برداری فاز دوم بندر آستارا بر روی صادرات و واردات استان گیلان خاطر نشان کرد: با توجه به موقعیت و نزدیکی فاصله مکانی این بندر با صنایع و تجارتی که در شمال غرب کشور جاری است، بهره برداری از فاز دوم این بندر سبب ارائه تسهیلات مناسب به تجار این منطقه می شود.
اسلامی گفت : در همه بنادر دنیا سرمایه گذاری های زیربنایی از سوی دولت صورت می پذیرد اما در دیگر زمینه های سرمایه گذاری برای حضور بخش خصوصی در پروژه ها، مناقصه یا مزایده پروژه ها اعلام و اکران می شود و این اتفاق تا به امروز نیز رخ داده است.
معاون امور بندری و مناطق ویژه اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی بابیان میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی در بنادر ایران اظهار داشت: در سال های اخیر بیش از 7500 میلیارد تومان از سوی بخش خصوصی در بنادر، پسکرانه های بندری و زیرساخت ها سرمایه گذاری شده است و این روند همچنان ادامه دارد. دراین فرایند مثبت استقبال خوبی از شرکت های خصوصی داخلی و همچنین اخیرا از شرکتهای خارجی به عمل آمده است که این روند ادامه خواهد یافت.
وی با اشاره به کمبود بار در بندر آستارا گفت: در بنادر دو موضوع متفاوت همچون ظرفیت سازی و ایجاد تنوع سرویس بندری و دریایی برای صاحب کالا و همچنین تخصیص یا توزیع بار وجود دارد؛ توزیع بار یک بحث تجاری و وابسته به انتخاب شرکتها، صاحبان کالا و تجار است البته آمایش منطقه ای و ساحلی بسیار اهمیت دارد.
اسلامی در این باره اضافه کرد: عاملی که بر توزیع بارتاثیر گذاراست تصمیم تجار و مالکان شرکت های صادر و وارد کننده است که از کدام نقطه بار خود را وارد یا خارج کنند.
سازمان بنادر و دریانوردی وظیفه دارد زیرساخت ها را در بنادر و سواحل کشور ایجاد کند و توسعه دهد البته در این باره مطالعاتی در حوزه کشش های تجاری انجام می شود اما اینکه تجار و صاحبان کالا در جنوب و شمال بتوانند ازتنوع بنادرو سرویس مناسبی در حوزه دریایی و بندری برخوردارشوند وبا شرایط و تسهیلات مناسبی به امر تجارت بپردازند، بسیار حایز اهمیت است.
امروز فازدوم اولین بندر خصوصی ایران در شمال غرب استان گیلان ـ بندر آستارا ـ با
حضور مقامات استانی و معاونین سازمان بنادر و دریا نوردی مورد بهره برداری قرار گرفت، نخستین فاز این بندر در فروردین ماه سال 1392افتتاح شده بود.
*تردد 8.5 میلیون مسافران ورودی و خروجی دریایی
معاون برنامهریزی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: آمار مسافران ورودی و خروجی دریایی درپنج ماه سال جاری با افزایش 7.6 درصدی از 7.9 میلیون نفر به 8.5 میلیون نفر رسیده است.
منصور آرامی با اشاره به نقش مهم و تاثیر گذار بندر بوشهر در تخلیه و بارگیری دریایی گفت: بندر بوشهر جزء بنادر بزرگ کشور است بگونهای که در شاخصهای مختلف از بنادر برتر معرفی شده است.
وی با تاکید بر افزایش ایمنی و بهسازی بنادر و اسکله های استان بوشهر خاطرنشان کرد: طرحها توسعه بندر بوشهر یکی از اولویتها است که با تکمیل این طرح فعالیتهای بندری بوشهر افزایش چند برابری پیدا میکند.
آرامی با بیان اینکه بنادر نقش مهمی در توسعه اقتصادی دارد خاطر نشان کرد: مدیریت مطلوب بنادر میتواند ضمن ارزآوری رونق اقتصادی را در سواحل تقویت کند.
وی از افزایش تخلیه و بارگیری کالای غیر نفتی در بنادر کشور خبرداد و افزود: در پنج ماه نخست امسال تخلیه و بارگیری کالای غیر نفتی در بنادر کشور از 93.5 میلیون تن به 116 میلیون تن افزایش یافت.
آرامی با اشاره به کاهش واردات کالا در بنادر افزود: واردات کالا از 13 میلیون تن در پنج ماه نخست امسال به 11 میلیون تن کاهش یافته است.
معاون برنامهریزی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه در این مدت تخلیه و بارگیری کالاهای کانتینری 31 درصد افزایش یافته است ، گفت : در پنج ماه نخست امسال مسافران ورودی و خروجی دریایی از 7.9 میلیون نفر به 8.5 میلیون نفر رسیده است.
*ایجاد منطقه گردشگری در 100 هکتار از جزیره میرمهنا
بزودی 100 هکتار از اراضی جزیره میرمهنا واقع در استان بوشهر برای تبدیل منطقه توریستی در اختیار سرمایه گذار بخش خصوصی قرار خواهد گرفت.
معاون سرمایه گذاری و گردشگری اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر اظهار داشت : بر اساس مصوبه هیئت دولت در سالهای گذشته، جزیره میرمهنا به عنوان یکی از جاذبه های مهم خلیج فارس در استان بوشهر باید به منطقه نمونه گردشگری تبدیل شود تا بتوان با استفاده از ظرفیت های این منطقه باعث توسعه گردشگری دریایی و ساحلی شد.
ناصر امیرزاده در ادامه با اشاره به اینکه در سال های گذشته سرمایه گذار بخش خصوصی برای ایجاد انواع امکانات و تاسیسات گردشگری در این جزیره جذب شده است، اعلام کرد: هنوز زمین مورد نیاز برای شروع پروژه به سرمایه گذار واگذار نشده است.
وی گفت : طرح اولیه فاز نخست ایجاد زیرساختهای گردشگری شامل ایجاد راه دسترسی، برق و آب نیز تحویل داده شده است.
منطقه نمونه گردشگری میرمهنا قرار است در قالب چندین فاز و در یک پروژه طولانی مدت تکمیل شود.
معاون سرمایه گذاری و گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر گفت : ساخت کمپینگ، اقامتگاه، تفرجگاه، امکان انواع ورزش های دریایی، زمین بازی کودکان و ... از اقدامات سرمایه گذار بخش خصوصی در منطقه میرمهنا خواهد بود.
این مقام مسئول در استان بوشهر گفت : همچنین ایجاد شهرک ها و تاسیسات گردشگری در جزیره میر مهنا در دستور کار سرمایه گذار بخش خصوصی قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه فاصله جزیره میرمهنا با بوشهر یک ساعت و با بندر گناوه پانزده دقیقه است، اظهار داشت: همین نزدیکی به بوشهر و گناوه از جمله مزیت های این جزیره محسوب می شود.
امیرزاده گفت : تبدیل جزیره میرمهنا به منطقه نمونه گردشگری، رونق هر چه بیشتر گردشگری دریایی در آبهای خلیج فارس را به همراه خواهد داشت.
بازار خرید مناسب در بندر ریگ و بندر گناوه که در نزدیکی جزیره میرمهنا قرار گرفته اند از دیگر مزایا برای توسعه گردشگری این منطقه محسوب می شود، چرا که گردشگران بسیاری همواره در طول سال به منظور خرید از استان های همجوار به بندر ریگ و بندر گناوه سفر می کنند که می توان این گردشگران را برای تفریح به میرمهنا جذب کرد.
وی تصریح کرد: همچنین جزیره میرمهنا با طبیعتی زیبا و منحصر به فرد از پتانسیل بالایی برای جذب گردشگران خارجی نیز برخوردار است.
وی گفت : راه دسترسی به این جزیره با استفاده از اعتبارات ملی و توسط گروه پیمانکار قرارگاه خاتم الانبیاء ایجاد شده است و تنها مشکل پیش روی تبدیل جزیره میرمهنا به منطقه نمونه گردشگری تحویل زمین مورد نیاز از سوی سازمان منابع طبیعی به سرمایه گذار بخش خصوصی است که به زودی این زمین در اختیار سرمایه گذار قرار خواهد گرفت.
جزیره میر مهنا از جزایر غیرمسکونی ایران در خلیج فارس واقع در کرانه های جنوبی بندر ریگ در استان بوشهر است.
درخت کُنار بزرگ و تناوری به نام کُنار میر مهنا در این جزیره وجود دارد و گنبدی موسوم به قدمگاه امیرالمؤمنین نیز در این جزیره قرار دارد.
این جزیره به نام یکی از راهزنان محلی که به کریم خان زند و هلندیان حمله میکرد یعنی میر مهنا نامگذاری شدهاست.
*احیای مجدد بزرگترین اسکله تفریحی کشور در قشم
معاون سازمان منطقه آزاد قشم از احیای بزرگترین اسکله تفریحی ویژه پهلوگیری شناورهای تفریحی و بادبانی در جزیره قشم خبر داد.
فرزین حقدل در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی مانا به ایجاد اسکله هامون به عنوان یکی از مهمترین اسکله های تفریحی جنوب کشور اشاره کرد و گفت: این اسکله در گذشته فعالیت داشت اما هم اکنون بدون استفاده و متروکه است.
معاون فرهنگی،اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم گفت: در نظر داریم تا این اسکله را به یکی از مهم ترین اسکله های تفریحی کشور تبدیل کنیم.
حقدل با بیان اینکه این اسکله در ضلع شمالی جزیره قشم واقع شده است، اظهار داشت: تبدیل اسکله هامون به مهمترین اسکله تفریحی کشور، نیازمند لایروبی و بهسازی فضای قدیمی ان است که با اعتبارات سازمان منطقه آزاد قشم صورت خواهد گرفت.
وی گفت : با احیای مجدد اسکله تفریحی هامون در جزیره قشم این امکان برای شناورهای تفریحی و بادبادنی بسیار بزرگ فراهم می شود تا بتوانند در این اسکله پهلو بگیرند و فعالیت های گردشگری دریایی داشته باشند.
این مقام مسئول در سازمان منطقه آزاد قشم با بیان اینکه تاکنون اسکله تفریحی ویژه پهلوگیری شناورهای تفریحی در کشور وجود نداشته است، تاکید کرد: اسکله هامون می تواند به نخستین و بزرگترین اسکله تفریحی کشور تبدیل شود.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گرشگری سازمان منطقه آزاد قشم همچنین خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی بازسازی و احیای اسکله تفریحی هامون با اعتبارات سازمان منطقه آزاد قشم با همکاری گروه پیمانکار آغاز شده است.
حقدل در ادامه به طرح توسعه اسکله کندالوی قشم اشاره کرد و گفت: این اسکله مهم ترین مرکز تردد گردشگران به جزیره هنگام محسوب می شود.
این مقام مسئول در سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به اینکه توسعه گردشگری در جزیره هنگام نیز در دستور کار سازمان منطقه آزاد قشم قرار دارد، گفت : طرح توسعه اسکله کندالو و تجهیز آن نیز در حال انجام است.
وی گفت : به منظور توسعه اسکله کندالو، ساختمان ویژه استقرار گردشگران و نیز موج شکن در این اسکله ایجاد شده است که تا قبل از پایان سال این پروژه ها به بهره برداری خواهند رسید.
وی اظهار داشت: با توسعه اسکله کندالو و ساماندهی فعالیت قایق های تفریحی فعال در آن ضمن افزایش خدمات رسانی مناسب به گردشگران و جلب رضایت آنها، گردشگری در مسیر قشم - هنگام از رونق بیشتری برخوردار خواهد شد.
معاون فرهنگی،اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم گفت : همچنین بهسازی ، تجهیز و توسعه اسکله های تفریحی واقع در محدوده جنگل های حرا از جمله اسکله های طبل و سهیلی در حال انجام است.
همواره در طول سال گردشگران زیادی برای بازدید از جنگل های دریایی حرا به روستاهای مذکور جهت تردد دریایی در این جنگل ها وارد می شوند.
وی درباره وضعیت بندر لافت نیز گفت: این بندر که ویژه پهلوگیری شناورهای لندینگ کرافت است هم اکنون در حال بهسازی است.
به گفته حقدل، تا قبل از پایان سال عملیات لایروبی اسکله بندر لافت به اتمام خواهد رسید تا شاهد توسعه ترددهای شناورهای لندینگ کرافت در این بندر باشیم.