استفاد ه از زنبور براکون برای مبارزه با آفات در مزارع مهاباد
مبارزه بیولوژیک با آفت اولین بار درمهاباد در مزرعه ای سه هکتاری اجرا شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما این نوع مبارزه با آفات، طبیعی است و موجب کاهش استفاده از سموم کشاورزی و تولید بیشتر محصولات با کیفیت می شود. آقای خضری وند کشاورز مهابادی که امسال با کمک زنبور براکون به مقابله با بلای جان چندین ساله محصولاتش رفته است می گوید :سالهای گذشته قسمت عمده ای از محصولاتش بر اثر ابتلا به این آفت به صورت ضایعات دور ریخته می شد.
کارشناس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی هم می گوید: این آفات با ایجاد کانال هایی در داخل برگ موجب خشکیدگی برگها و درنهایت هم کاهش کیفیت و هم کاهش تولید محصول را به دنبال داشت.
حسین سیمانی می افزاید: زنبور براکون وقتی در محیط طبیعی رهاسازی می شود با این آفات مبارزه می کند.
سیمانی افزود: این زنبور می تواند در مزارع گوجه فرنگی ، ذرت و نخود استفاده شود .
مدیر خدمات جهاد کشاورزی مکریان شرقی هم ، کاهش استفاده از کودهای شیمیایی و افزایش تولید محصولات سالم را از مزایای این طرح اعلام کرد.
بیژن یونسی گفت: این طرح همچنین به حفظ محیط زیست هم کمک شایانی میکند.
یونسی افزود: زنبورهایی که دشمن طبیعی پروانه مینوز محسوب می شدند، حالا همچون نگهبانانی سخت کوش برای مقابله طبیعی با این آفت به کشاورزان کمک می کنند.
محدوده فعالیت این زنبورها تنها در مزارع رهاسازی شده است و البته نباید نگران رشد جمعیت این زنبورها در مزارع بود چون فقط در آزمایشگاهها تکثیر می شوند.
مبارزه بیولوژیک با آفات ضمن اینکه برای کشاورزان به صرفه تراست، می تواند سلامتی محصولاتی را هم که به دست مصرف کنندگان می رسد تضمین کند.