کارشناس بازار انرژی گفت: حذف کارت سوخت اقدامی شایسته و مناسب از سوی دولت و مجلس بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ رضا پدیدار در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: نگهداری سیستم چندگانه فروش فرآوردههای نفتی بار مالی سنگینی را متوجه کشور کرده است.
وی اظهار داشت : ادامه این روند موجب ایجاد بده - بستان در داخل شبکه توزیع بنزین و جایگاههای سوخت بود و در نتیجه تشدید این وضعیت رشد و توسعه اقتصاد زیرزمینی نفتی در کشور را شاهد خواهیم بود.
این کارشناس بازار انرژی با بیان اینکه قیمت نفت طی هفته گذشته بر مدار افزایشی بوده است، گفت: شاخص نفت سبک آمریکا با 31 سنت افزایش به 47 دلار و 64 سنت، و قیمت سبد نفتی برنت دریای شمال با 25 سنت افزایش به 49 دلار و 99 سنت رسید.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در هفته گذشته سبد نفتی اوپک با 35 سنت افزایش به 45 دلار و 36 سنت رسید، افزود: در حال حاضر قیمت نفت سبک ایران در دامنه 46 دلار و قیمت نفت سنگین در دامنه 42 دلار است.
پدیدار در باره اینکه آیا فرانسویها به پارس جنوبی برگشتهاند، اظهارداشت: این موضوع صحت ندارد.
وی اظهار داشت : پارس جنوبی امروز با 430 میلیون متر مکعب در روز در فرایند تولید خود با 100 میلیون متر مکعب افزایش این ظرفیت را دارد که به 530 میلیون متر مکعب در روز برای بهار سال آینده دست پیدا کند.
این کارشناس بازار انرژی گفت: این مهم میتواند میزان برداشت ایران را در میادین مشترک با قطر به هم ترازی برساند و زمینه ساز ایجاد اشتغال و تحول اقتصادی در کشور شود.
وی همچنین به قراردادهای جدید نفتی هم اشاره کرد و افزود: این قراردادها با توجه به روح کلی اسناد بالادستی و اقتصاد مقاومتی میتواند نقطه قوتی برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و صنعتی برای کشور باشد.
پدیدار افزود: اسناد بالادستی و مستندات برنامه ششم توسعه در این قراردادها مورد توجه قرار گرفته است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بر اساس قراردادهای جدید نفتی مالکیت میادین نفتی در اختیار ایران است، اظهار داشت: اجرای قرارداد جدید میتواند به خروج از رکود حاکم بر کشور کمک کند.
با شروع به کار مجلس دهم دولت طی اصلاحیه قانون بودجه سال 95 این بار از نمایندگان مجلس دهم خواست تا با حذف کارت سوخت که منجر به تک نرخی شدن قیمت سوخت میشد ف موافقت کنند.
بالاخره تلاش دولت بعد از ماهها رایزنی نتیجه داد و در نهایت حذف کارت سوخت مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.