به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمود واعظی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: با وجود تکلیف مجلس به دولت دربرنامه های چهارم و پنجم توسعه تا ابتدای روی کار امدن دولت یازدهم تنها 15 درصد زیر ساخت های شبکه ملی اطلاعات ایجاد شده بود.
وی با اشاره به اینکه پهنای 624 گیگابیت در ثانیه در سه سال پیش برای بهره برداری از شبکه ملی اطلاعات مناسب نبود افزود: با اولویت قرار دادن ایجاد این شبکه در دولت یازدهم امسال پهنای باند به 4 هزار گیگابیت در ثانیه رسید و زیر ساخت آن فراهم شد.
واعظی گفت: مرحله دوم شبکه ملی اطلاعات دهه فجر امسال و مرحله سوم در شش ماه اول سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در ابتدای دولت یازدهم کاربران اینترنت تنها 10درصد از فضای داخل استفاده می کردند که هم اکنون این مقدار به 40 درصد افزایش یافته است.
وی گفت: تلاش داریم تا پایان دولت یازدهم این میزان پنجاه پنجاه شود و تا پایان برنامه ششم این مقدار 80 به 20 به نفع فضای داخل باشد.
واعظی افزود: هر چه از اطلاعات بومی بیشتری استفاده کنیم به کامل تر شدن شبکه ملی اطلاعات نزدیک تر شده ایم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر لزوم تولید محتوا گفت: باید انواع خدمات در فضای مجازی قرار گیرد تا مردم ایران همه نیازمندی هایشان را به راحتی در داخل کشور جستجو کنند.
وی با بیان اینکه در شبکه ملی اطلاعات هیچ محدودیتی نداریم افزود: باید به مرحله ای برسیم که کاربران ایرانی از سرعت و کیفیت خدمات اینترنت در شبکه ملی اطلاعات راضی باشند.
واعظی با اشاره به اینکه در اجرای شبکه ملی اطلاعات از خودمان شروع کردیم گفت: بابهره برداری از مرحله اول این شبکه 623 میلیارد تومان از درآمد های امسال شرکت ارتباطات زیر ساخت کشور کم می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در اجرای شبکه ملی اطلاعات نگاه اقتصادی نداریم و سرمایه گذاری 4 هزار میلیارد تومانی شرکت ارتباطات زیرساخت در سه سال گذشته بیان گر این مسئله است.
وی گفت: این شرکت 750 میلیارد تومان در اجرای فیبر نوری در بیابان های کشور سرمایه گذاری کرده که تا 25 سال آینده به سود دهی نمی رسد زیرا نگاهش ایجاد زیر ساخت ارتباطی در کشور است.
واعظی افزود: پهنای باند کشور در سه سال گذشته 7 برابر شده است و تعداد کاربران اینترنت ثابت از 4 میلیون نفر به 11 میلیون نفر افزایش یافته است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تعداد کاربران اینترنت همراه از 200 هزار نفر در سه سال گذشته به 29 میلیون نفر در امسال رسیده است.
وی افزود: هم اکنون در 600 شهر کشور نسل سوم تلفن همراه فعال است و در 290 شهرمان نیز نسل چهارم تلفن همراه برقرار شده است.
واعظی گفت: با ایجاد این زیرساخت ها کسب و کار در حوزه آی سی تی رونق یافته و تعداد شرکت های دانش بنیان مرتبط با آن رشد پیدا
کرده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای تامین امنیت شبکه در کشور افزود: با این اقدامات امنیت شبکه اینترنت کشور از نظر نرم افزار و سخت افزار ی بالا تر رفته، اطلاعات مردم بیشتر حفظ می شوند و کاربران شاهد اختلالات کمتری هستند.
وی با اشاره به هزینه 110 میلیارد تومانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای فیلترینگ هوشمند گفت:فضای مجازی هم فرصت است هم تهدید، و ما باید تلاش کنیم فرصت های آن را بیشتر نماییم و از آنها بهره ببریم و تهدیداتش را کمتر کنیم.
واعظی با بیان اینکه برای اجرای طرح فیلترینگ هوشمند با 14 دانشگاه و مرکز پژوهشی کشور قرار داد بسته شده است افزود: مرحله دوم این طرح هم اکنون در حال اجرا است و تا آذر امسال به پایان می رسد و مرحله سوم فیلترینگ هوشمند پس از آن آغاز می شود.
وی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی برای استفاده از اینترنت و فضای مجازی، ضرورت تولید محتوا در چارچوب شبکه ملی اطلاعات را خاطر نشان کرد وگفت: تولید محتوا را ثروت می دانیم که با شیب خوبی هم همراه است .
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه طرح ریجستری گوشی های تلفن همراه دو بار در دولت های قبلی شکست خورده است افزود: دولت یازدهم مصمم به اجرای این طرح است اما باید شرایطی فراهم شود که مردم متضرر نشوند و این طرح برای بار سوم شکست نخورد.