پخش زنده
امروز: -
در حالی که پانزده روز به آغاز بزرگترین رویداد ورزشی چهارسال اخیر جهان باق مانده، در قسمت پایانی مجموعه گزارشهای ورزش ایران در آوردگاه المپیک، عملکرد ورزش ایران را در المپیک 1976 تا 2008 بررسی می کنیم.
المپیک 1976 مونترال
در 15 دوره حضور ورزش ایران در المپیک، مسابقات 1976 مونترال شاهد بیشترین تعداد ورزشکاران کشورمان بود. ایران با 86 نماینده در 9 رشته ورزشی به کانادا رفت. از این تعداد 4 نفر نماینده ورزش بانوان در رشته شمشیربازی بودند.
پرتعدادترین کاروان ورزشی ایران اما در کسب مدال چندان موفق نبود وتنها با 2 مدال نقره منصور برزگر در کشتی و برنز محمد نصیری در وزنه برداری به کار خود پایان داد.
منصور برزگر تنها مدال نقره ایران را در مونترال به گردن آویخت
ایران در این دوره به رتبه سی و سوم بسنده کرد.
المپیک 1988 سئول
ایران پس از دو دوره غیبت، با 27 ورزشکار در چهار رشته ورزشی پا به المپیک سئول گذاشت.
تک مدال نقره تیم ایران را عسکری محمدیان پس از شکست برابر حریف روس دردیدار فینال وزن 57 کیلوگزم کشتی آزاد به دست آورد. حذف کاظم غلامی و علیرضا سلیمانی از تیم ملی قبل از سفر و نیز برکناری منصور برزگر سرمربی تیم ملی در لحظه های آخر، لطمه ای جبران ناپذیری به تیم زد. سلیمانی در حالی از تیم ملی کنار گذاشته شد که سال بعد در رقابت های جهانی به مدال طلا دست یافت. این بدترین نتیجه تیم کشتی ایران در المپیک از 1952 تا به آن روز محسوب می شد.
عسکری محمدیان در غیاب علیرضا سلیمانی و کاظم غلامی تنها مدال کاروان ورزشی ایران را به دست آورد
ایران در این دوره از مسابقات سی و ششم شد.
علیرضا سلیمانی کشتی گیر سنگین وزن ایران پرچمدار کاروان ورزشی کشورمان در المپیک 1992 بارسلونا بود. ایران در این رقابتها با 40 ورزشکار در هفت رشته ورزشی شرکت کرد.
این بار هم کشتی دستگیر ورزش کشورمان شد و نقره عسکری محمدیان و دو برنز برادران خادم ایران را به رتبه 44 رساند.
ایران با 18 ورزشکار در شش رشته ورزشی در المپیک آتلانتا حضورداشت. لیدا فریمان تنها نماینده ورزش بانوان بود که در رشته تیراندازی شرکت می کرد. این نخستین باری بود که ایران در جودو سهمیه المپیک آورده بود.
با این همه هر سه مدال طلا، نقره و برنز کشورمان را بازهم غیرتمندان کشتی بر گردن آویختند. رسول خادم طلا، عباس جدیدی نقره و امیررضا خادم برنز گرفت تا ایران چهل و سوم شود.
رسول خادم تنها نشان طلای کاروان ورزشی ایران در آتلانتا را به دست آورد
المپیک سیدنی2000
کاروان ورزشی 35 نفره ایران در سیدنی اگرچه بزرگترین در تاریخ المپیک ایران نبود، اما با در اختیار داشتن ورزشکارانی از 12رشته تنوع زیادی داست. جدای از رشته های همیشگی چون کشتی و وزنه برداری، ایران توانسته بود در تنیس روی میز، قایقرانی و اسب سواری هم سهمیه المپیک بگیرد.
در نهایت ایران با سه طلای حسین توکلی و حسین رضا زاده در وزنه برداری، علیرضا دبیر در کشتی و برنز هادی ساعی درتکواندو رتبه بیست و هفتم در رده بندی نهایی را از آن خود کرد.
حسین رضا زاده و حسین توکلی دو نشان طلا از سه طلای کاروان ورزشی ایران در سیدنی را به چنگ آوردند
المپیک 2004 آتن
در آتن ایران با 35 ورزشکار در 10 رشته ورزشی شرکت کرده بود. این بار ایران با دوطلای هادی ساعی و حسین رضا زاده، دو نقره علیرضا رضایی و مسعود مصطفی جوکار در کنار برنز یوسف کرمی و علیرضا حیدری در بین کشورهای حاضر بیست و نهم شد.
هادی ساعی طلای المپیک سیدنی را به ارمغان آورد
المپیک 2008 پکن
ایران بزرگترین کاروان ورزشی اعزامی به المپیک پس از پیروزی انقلاب اسلامی را در سال 2008 به مسابقات پکن اعزام کرد. این کاروان با حضور نمایندگانی از 13 رشته ورزشی به یقین متنوع ترین تا به امروز است. ورزش بانوان هم سه نماینده در این تیم داشت. این نخستین باری بود که ایران در رشته های رووینگ، تیراندازی با کمان و بدمینتون جواز حضور درالمپیک را به دست اورده بود.
مراد محمدی با کسب یک مدال برنز طلسم بی مدالی کاروان ایران در پکن را شکست و به دنبال او ساعی در تکواندو طلایی شد
درنهایت اما بزرگترین کاروان اعزامی به المپیک از سال 1988 تا کنون نتوانست نتیجه مناسبی بگیرد و تنها با دومدال طلای هادی ساعی و برنز مراد محمدی به زعم بسیاری از کارشناسان ضعیف ترین نتیجه تاریخ المپیک کشورمان را به دست آورد و رتبه ای بهتر از 51 عایدش نشد.