سیاره ای جدید در منظومه شمسی؛
ستاره شناسان اروپایی سیاره ای مشابه زمین کشف کردند
مدیر کل رصدخانه جنوبی اروپا از کشف سیاره ای مشابه زمین در منظومه شمسی خبر داد و افزود؛ این سیاره حجمی یکسان با زمین دارد و به گرد ستاره ای در منظومه شمسی می چرخد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ مدیر کل رصدخانه جنوبی اروپا از کشف سیاره ای مشابه زمین در منظومه شمسی خبر داد و افزود: این سیاره حجمی یکسان با زمین دارد و به گرد ستاره ای در منظومه شمسی می چرخد که در فاصله کمی بیش از چهار سال نوری ، نزدیکترین سیاره به زمین به شمار می آید.
سیاره ی یاد شده با استفاده از ابزار هارپ بروی تلسکوپ 3.6 متری در رصدخانه لاسیلا در شیلی کشف شده است.
تیم دی زی یوو ، مدیر کل رصدخانه جنوبی اروپا در گفتگو با خبرنگاران در مونیخ از کشف این سیاره خبر داد و گفت: این کشف می تواند به کشف سیاره های بیشتری در جهان رهنمون و پایدار بودن زندگی را نیز موجب شود.
وی افزود: این کشف در واقع نشان می دهد هر جایی را می نگریم ، به هر ستاره ای نگاه می کنیم ، سیاره ای در کنارش وجود دارد. ویژگی بارز این سیاره آن است که همچون زمین پوشیده از صخره است و در مناطق قابل سکونت قرار دارد. آب به شکل مایع جریان دارد و این بدان معنی است که دست کم می دانیم با فرآیندی روبرو هستیم که می تواند آغازگر زندگی باشد آنچنانکه در زمین اتفاق افتاد. و اگر چنین پدیده ای در سرتاسر کهکشان راه شیری گسترده باشد این پرسش مطرح می شود که آیا در جای دیگری در عالم نیز زندگی در جریان است ، برای نمونه در سیاره ای دیگر؟ این کشف را می توان نخستین نمونه در نوع خود خواند.
گیلم آنگلادا اسکود، ستاره شناس برجسته ی رصدخانه هم گفت امیدوار است این کشف برای مردم نیز جالب باشد.
وی افزود: « هم اکنون اطلاعاتی که در دست داریم تقریبا کامل است و فکر می کنم می توان آن را در اختیار عموم قرار داد. از این فرصت استفاده می کنم که توضیح بدهم کشف سیاره به چه معنی است. منظورم این نیست که برای مثال داریم جایی قدم می زنیم و به ناگاه چیزی را مشاهده کنیم. خیر اینگونه نیست. خیلی خاص تر از اینهاست. باید دید در چه وضعیتی قرار داریم. زمینه کار خیلی مهم است.»
ستاره شناس دیگری گفت: « دمای سطح این سیاره در شرایطی که جو وجود نداشته باشد منفی چهل درجه سانتیگراد است. البته ما فکر می کنیم جو وجود دارد و در این صورت بر اثر وجود گازهای گلخانه ای دما افزایش می یابد و به بالای صفر می رسد. در چنین شرایطی آب به شکل مایع در جریان است و ما منطقه ای قابل سکونت را در اختیار خواهیم داشت. اگر در زمین هم جو نداشته باشیم دما به منفی بیست درجه سانتی گراد کاهش می یابد.»