افزایش قاچاق دارو در سه سال اخیر
عضو انجمن علمی دارو سازان ایران گفت: قاچاق دارو در 2 تا 3 سال اخیر افزایش چشمگیری داشته است.
دکتر علی سبحانیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: بازارهای سیاهی همچون ناصرخسرو در ذهن پزشک و بیمار نهادینه شده است و به عنوان محلی برای پیدا کردن طیف وسیعی از داروها که کمیاب است معرفی می شود و این یک فاجعه است.
وی گفت: بودجه بندی دارو از سوی مجلس شورای اسلامی اشتباه بوده است زیرا موجب می شود تعداد داروهایی که برای واردات نیاز به ارز دارند کمتر شود و به ناچار مردم نیاز خود را از طریق داروی قاچاق تأمین کنند.
سبحانیان افزود: برای افزایش کمی و کیفی داروهای تولیدی در داخل باید بیشتر تلاش شود تا دسترسی به دارو داخلی آسان و مصرف آن بیشتر شود.
وی با اشاره به تخصیص بودجه مناسب برای دارو در جهت رفع نیاز جامعه گفت: قاچاق دارو تنها مشکل این حوزه نیست و واردات داروهای تقلبی به شکل قاچاق از دغدغه های مهم کشور است.
سبحانیان افزود: سازمان بهداشت جهانی در خصوص دارو تعریفی دارد که می گوید یک دارو یا 100 درصد استاندارد است یا تقلبی است بنابراین باید در جهت تولید داروی با کیفیت در جهت حفظ امنیت و آرامش مردم تلاش شود و این مسیر خود به خود مسیر قاچاق دارو را مسدود می کند.
این داروساز گفت: به محض کاهش واردات یک دارو به شکل شگفت آوری پس از یک هفته داروی قاچاق در کانال های توزیعی همچون ناصر خسرو قرار می گیرد.
عضو انجمن علمی داروسازان ایران افزود: بعضی بیماری ها صعب العلاج و درازمدت هستند و بیمار برای رفع مشکلات خود نیازمند داروست و این مسئولین هستند که باید داروی مورد نیاز را برای بیماران فراهم کنند تا بیمار سراغ داروی غیر استاندارد نرود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شرایط نگهداری دارو در ناصرخسرو و معابر قاچاق بسیار نامناسب است و حتی موجب آسیب های جدی، کوری و مرگ بیماران می شود و باید با تلاش جمعی این مشکلات برطرف شود.