پخش زنده
امروز: -
چند روز پیش یگان های کرد موسوم به «آسایش» نیروهای دفاع ملی سوریه را وادار کردند که مناطق خود را ترک کنند؛ متقابلاً ارتش سوریه هم از نیروهای کرد خواست که از مناطق تحت کنترل خود خارج شوند؛ پس از آن با شلیک نخستین گلوله از سوی نیروهای کرد، جنگی غم انگیز و ناامیدکننده آغاز شد.
پژوهش خبری صدا و سیما: گویا قرار نیست عفریت جنگ شبح سنگین خود را از سوریه بردارد؛ در حالیکه نبردها اطراف شهر استراتژیک حلب تروریست های داعش و القاعده را به درماندگی و زبونی کشانده بود و امید می رفت جنگ نیابتی سوریه به پایان کار خود نزدیک شود، شعلههای آتش و جنگ این بار از شمال سوریه در منطقه کردستان این کشور زبانه میکشد.
چند روز پیش یگان های کرد موسوم به «آسایش» نیروهای دفاع ملی سوریه را وادار کردند که مناطق خود را ترک کنند؛ متقابلاً ارتش سوریه هم از نیروهای کرد خواست که از مناطق تحت کنترل خود خارج شوند؛ پس از آن با شلیک نخستین گلوله از سوی نیروهای کرد، جنگی غم انگیز و ناامیدکننده آغاز شد.
هدف اصلی نیروهای آسایش تخلیه شهر حسکه از نیروهای سوری بود. کردها با هدف پیشروی به سوی مناطق تحت کنترل ارتش و نظام سوریه حملات سنگین توپخانهای را به کار گرفتند؛ ارتش سوریه هم برای نخستین بار از حملات هوایی علیه کردها بهره گرفت تا جدایی طلبان کرد قاطعیت و قدرت ارتش را درک کنند و با صدور بیانیه ای اعلام کرد قصد دارد برای حفظ تمامیت ارضی سوریه درس خوبی به کردها بدهد.
پیش از این ارتش سوریه چندین بار اقدامات خصمانه نیروهای کرد را نادیده گرفت؛ کردهایی که خود ارتش سوریه برای مبارزه با داعش به آنان سلاح و جنگ افزار می رساند اما آنها با بهره گیری از اوضاع پریشان کشور، درون کشور سوریه اعلام جمهوری فدرالی به نام روژاوا کرده اند.
علیرغم اینکه کردها و ارتش سوریه از عصر روز یکشنبه (۱۳۹۵/۵/۳۱) در مورد آتشبس به توافق رسیده بودند؛ اما کردها توافق را بر هم زدند و همان شب آتشبس را شکستند و چند مرکز از جمله منطقه ای را که به یک مرکز امنیتی دولتی نزدیک است مورد حمله قرار دادند؛ نیروهای کرد همچنین با بلندگو از نیروهای ارتش سوریه خواستند که سلاح های خود را تحویل دهند یا اینکه با مرگ مواجه شوند.
گفته می شود عربستان سعودی به کردهای سوریه برای نبرد با اسد پیشنهاد رشوه مالی و تسلیحاتی داده است.
ترکیه نیز که با داشتن بیشترین جمعیت کرد در منطقه از سرایت داعیه های جدایی طلبانه کردهای سوریه به سمت مرزهای خود به شدت نگران است، از روزهای گذشته اقدام به حملات توپخانه ای علیه مواضع کردها و داعش نمود و به گزارش رویترز امروز (چهارشنبه ۱۳۹۵/۶/۳) تانک های خود را علیه شبه نظامیان کرد و تروریست های داعش وارد شمال سوریه نموده است.
گویا جدایی طلبان و تحریک کنندگان و حامیان آنها سوای غفلت از رویداد مهم نزدیک شدن ترکیه به اتحاد منطقه ای قدرتمند سوریه، ایران، روسیه، عراق و حزب الله، که با سخنان روز دوشنبه (۱۳۹۵/۶/۱) نخستوزیر ترکیه که از قدرتهای جهانی از جمله ایران، روسیه و ایالات متحده آمریکا خواست تا در همکاری با یکدیگر به سرعت «فصلی نوین» را در بحران سوریه رقم بزنند، این نکته مهم را هم فراموش کرده اند که هرگونه تقسیم بندی در سوریه مغایر شرایط قطعنامه «2254» شورای امنیت سازمان ملل در اواخر سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴/۹/۲۷) است که بر «تعهد قوی سازمان ملل در مورد تمامیت ارضی، استقلال و یکپارچگی جمهوری عربی سوریه» تأکید می کند.
پژوهش خبری صدا و سیما// پژوهشگر: مرجان شریف زاده