رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری ، بیکاری را مهمترین عامل خسارت به منابع طبیعی دانست.
جلالی از ارائه برنامه ملی حفاظت از عرصه های طبیعی به دولت خبر داد و افزود: این برنامه قرار است با همکاری دستگاه های مرتبط با منابع طبیعی در سطح 116 هزار و 500 هکتار اجرا شود که پس از تصویب برنامه در دولت اقدامات لازم انجام خواهد شد.
وی گفت: در برنامه ملی حفاظت از عرصه های طبیعی به منظور ایجاد اشتغال و اجرای طرح های اقتصادی در این عرصه ها ، گونه های اقتصادی شناسایی شده و برای بهره برداری اقتصادی به ساکنان محلی معرفی می شود.
رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری همچنین توسعه کشت گیاهان دارویی را از دیگر طرح های اقتصادی در عرصه های مراتع دانست و افزود: هم اکنون گیاهان دارویی در 4 میلیون و 400 هزار هکتار از عرصه های مراتع کشت می شود که می تواند برای معیشت مردم و اقتصاد مرتع داران موثر باشد.
جلالی درباره توسعه طرح های زراعت چوب در سه سال گذشته گفت:تاکنون در سطح 9500 هکتار از اراضی طرح های تولید و کشت نهال جنگلی ، مرتعی و بیابانی اجرا شده و 77 میلیون اصله نهال تولید و کشت شده است.
وی ایجاد صندوق توسعه منابع طبیعی را از دیگر اقدامات برای اجرای طرح های حفاظت از عرصه ها و منابع طبیعی دانست و افزود: این صندوق ها تاکنون در چهار استان ایجاد شده است و امیدواریم با توسعه این صندوق ها از مشارکت مردمی در اجرای طرح های حفاظت بهره بیشتری ببریم.
رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری گفت: از سه سال گذشته تاکنون 19 میلیون و 500 و 88 هزار هکتار طرح آبخیزداری و 56 هزار و 200 هکتار نیز طرح مقابله با کانون های گرد و غبار با مشارکت نهادهای مردمی انجام شده است.
جلالی درباره روند اجرای طرح مقابله با پدیده بیابان زدایی و گرد و غبار نمکی در دریاچه ارومیه افزود: براساس مطالعات انجام شده باید در 250 تا 300 هزار هکتار از عرصه های بیابانی طرح های مقابله با بیابان زدایی انجام شود که از سال 93 تاکنون 2800 هکتار از عرصه ها نهال کاری و 19 هزار و 500 هکتار نیز مدیریت قرق و در 400 هزار هکتار نیز طرح مدیریت چرای دام اجرا شده است.
*1250 فقره آتش سوزی در عرصه های طبیعی
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: در پنج ماه گذشته 1250 فقره آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی کشور مهار شده است.
خداکرم جلالی با اشاره به اینکه تعداد موارد آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی در 5 ماه گذشته در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 8 درصد کاهش داشته است افزود: در 5 ماه گذشته 11 هزار و 486 هکتار آتش سوزی در عرصه های جنگل و مرتع روی داده است.
وی گفت: براساس گزارش های موجود 6225 هکتار از عرصه های مرتعی و 1783 هکتار جنگل طبیعی، 295 هکتار جنگل دست کاشت در آتش سوخته است.
رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری افزود : 80 درصد از درختان در عرصه های جنگلی در آتش سوزی آسیب جدی ندیده و قابل احیاست.
جلالی علت وقوع آتش سوزی را در عرصه ها و منابع طبیعی خشک شدن مراتع و بی احتیاطی گردشگران دانست و گفت : روشن کردن آتش و پرتاب کردن ته سیگار در عرصه های طبیعی از مهم ترین عوامل آتش سوزی است.
وی تصریح کرد: عاملان آتش سوزی چه عمدی و چه سهوی شناسایی و تحت تعقیب قرار می گیرند و متخلفان زندانی می شوند و باید خسارت وارده را نیز پرداخت کنند.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری همچنین از کشف 598 تن ذغال ، حمل گونه های دارویی و 6174 تن چوب قاچاق در سه سال گذشته خبر داد.