رخدادهای افغانستان و معادلات جنوب آسیا،
نزدیکی نظامی هند به افغانستان / اسلام آباد نگران است
با وجود نگرانی پاکستان از افزایش همکاری نظامی میان دو کشور همسایه اش ،افغانستان و هند، دهلی نو در صدد گسترش این همکاری هاست.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما ، سفیر افغانستان در هند اعلام کرد با وجود نگرانی پاکستان از افزایش همکاری نظامی میان دو کشور همسایه اش افغانستان و هند، انتظار می رود دهلی نو سلاح های بیشتری را در اختیار کابل با هدف مبارزه با نیروهای تکفیری بگذارد.
هند از 15 سال پیش تاکنون بالغ بر دو میلیارد دلار حمایت اقتصادی از افغانستان کرده است، ولی در خصوص تجهیز کابل به اسلحه به دلیل هراس از واکنش اسلام آباد که افغانستان را در حوزه نفوذ خود می داند، محتاطانه عمل کرده است.
در دسامبر سال گذشته میلادی و پس از سال ها تاخیر، دهلی نو اعلام کرد افغانستان را به چهار بالگرد تهاجمی تجهیز کرده است. این قرارداد اولین نمونه در نوع خود بود که طی آن دولت افغانستان برای اولین بار پس از سقوط طالبان، تجهیزات هجومی این چنینی دریافت می کرد.
دولت افغانستان نیز به محض دریافت بالگردهای ام آی -25، سه بالگرد را به تعقیب شورشیان طالبان اختصاص داد و مأموریت بالگرد چهارم نیز طی هفته ای آینده مشخص می شود.
ایران تامین کننده پانزده درصد داروهای مورد نیاز افغانستان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از کابل ، دکتر «وحید مجروح» سخنگوی وزارت بهداشت و درمان افغانستان در نشست خبری با بیان اینکه سالانه نزدیک به ششصد و پنجاه میلیون دلار در بخش دارو در افغانستان صرف می شود ، گفت: افغانستان در بخش دارو یک کشور کاملا مصرفی است و در حال حاضر نود و پنج درصد داروهای مورد نیاز افغان ها از دیگر کشورها وارد می شود.
وی تصریح کرد: سی و پنج درصد داروهای مورد نیاز افغانستان از پاکستان ، بیست و پنج درصد از هند ، پانزده درصد از ایران و بقیه از چین ، امارات متحده عربی و دیگر کشورها وارد می شود.
این مقام افغان گفت: چهل تا پنجاه و پنج درصد داروهای مورد نیاز این کشور به صورت قاچاق وارد می شود.
استقرار حدود 100 نظامی آمریکایی در لشکرگاه
در تحولی دیگر به نقل از خبرگزاری فرانسه از کابل، افغانستان امروز از استقرار حدود 100 نظامی آمریکایی در لشکرگاه به منظور کمک به مقابله با طالبان، استقبال کرد. این نخستین مورد از استقرار قابل توجه نیروهای آمریکایی در این شهر در جنوب افغانستان از زمان خروج نظامیان خارجی از این کشور در سال 2014 است.
درگیری ها به تازگی در استان هلمند در جنوب افغانستان شدت یافته است به طوری که شبه نظامیان به چند کیلومتری لشکرگاه مرکز استان رسیده اند که این نگرانی به وجود می آید این شهر با خطر مواجه است.
طالبان همچنین به قندوز نزدیک شده است؛ شهری شمالی که شبه نظامیان پارسال در جریان بزرگ ترین پیروزی نظامی خود، آن را برای مدت کوتاهی تصرف کردند.
وزارت دفاع افغانستان از اعزام نیروهای کمکی آمریکا استقبال کرد.
بحران هلمند، تاکیدی بر اوضاع امنیتی به سرعت رو به وخامت در افغانستان است.
درگیری ها به آوارگی هزاران نفر در هلمند در هفته های اخیر منجر و باعث وقوع یک بحران انسانی در بحبوحه کمبود آب و غذا شده است.
یک نیروی ناتو کشته شد
از سوی دیگر، شبکه تلویزیونی العالم گزارش داد: پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از کشته شدن یکی از نیروهایش در عملیات ضد طالبان در افغانستان خبر داد.