به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت در این مراسم با بیان نقش روحانیان در تبلیغ و ترویج اسلام گفت: وظیفه امروز روحانیان و علما نیز توسعه و ترویج رسالت انقلاب در سطح بین المللی است.
حجت الاسلام محمد حسن اختری با بیان اینکه علما در طول تاریخ پرچمدار دفاع از دین و شریعت بوده اند افزود: پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) نمونه بارز رهبری و هدایت گری یک روحانی در گسترش دین اسلام است .
رئیس انجمن حکمت و فلسفه ایران و چهره ماندگار فلسفه کشور هم در این آیین مرحوم علامه هراتی را منشأ خدمات ارزنده در جامعه خواند و گفت: باید از اندیشه های ارزشمند این شخصیت بزرگ بهره مناسب برد.
پرفسور غلامرضا اعوانی با بر شمردن ویژگی های بارز علامه هراتی افزود: مرحوم هراتی از عالمان با مطالعه بودند که مطالعه و علم جز جدانشدنی از او محسوب می شد.
محمدرضا خباز استاندار سمنان نیز در این آیین سمنان را استان علم، ادب، سیاست و دیانت دانست و افزود: این استان در دوران مختلف با تربیت و پرورش عالمان و شخصیت های بزرگ و فرهیخته و اندیشمند علمی، دینی و فرهنگی منشا خدمات زیادی در کشور بوده و در گذشته، حال و آینده سرآمد هستند.
علامه ملا غلامحسین هراتی در سال 1264 هجری شمسی در سمنان متولد شد.
این روحانی که امام جماعت مسجد جامع سمنان بود در نزد ملا حکیم الهی و علامه حائری مازندرانی تحصیلات خود را تکمیل کرد .
حجت الاسلام و المسلمین ملاغلام حسین هراتی با اینکه 40 سال از عمر خود را در زهد و پرورش انسان های بزرگ، مکتب داری و تعلیم و تربیت گذراند، همواره با کشاورزی امرار معاش کرد و از خادمان اسلام و الگوی زهد و پارسایی است.
این روحانی پس از 81 سال زندگی با برکت، در بیست و پنجم دی ماه 1345 هجری شمسی دار فانی را وداع گفت و پیکر مطهر آن مرحوم در ایوان بارگاه مطهر امام زاده یحیی بن موسی (ع) در سمنان به خاک سپرده شد.