4 درصد روستاهای بالای 20 خانوار طرح هادی ندارد
مدیرکل دفتر برنامه ریزی معاونت روستایی بنیاد مسکن گفت : طرح هادی روستایی تکلیف توسعه روستا را در یک بازه زمانی 10 ساله مشخص میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ غلامرضا مجیدی افزود : تنها 4 درصد روستاهای بالای 20 خانوار کشور طرح هادی روستایی ندارد.
وی گفت: بنیاد مسکن بر اساس قوانین و مقررات تکالیفی برای ساخت و ساز در مناطق روستایی کشور دارد.
مجیدی تصریح کرد : متاسفانه تشتت تصمیم گیری و مسئولیت ، بلای جان مدیریت ساخت و ساز در مناطق روستایی است و این تشتت ، فرصتهایی برای افراد سودجوء و فرصت طلب فراهم می کند.
مجیدی اظهار داشت : بنیاد مسکن به استناد قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی موظف به تهیه طرحهای هادی روستایی برای روستاهای بالای 20 خانوار است.
این مقام مسئول در بنیاد مسکن با اشاره به اینکه 96 درصد مناطق روستایی ایران طرح هادی دارد ، افزود: از مجموع 38 هزار و 110 روستایی بالای 20 خانوار در کشور هم اکنون در 36 هزار روستا طرح هادی تهیه و تصویب شده است.
وی درباره اثرگذاری اجرای طرح هادی در کاهش زمین خواری نیز اظهارداشت: با اجرای طرح هادی روستایی میزان زمین خواری در روستاهای کشور به شدت کاهش مییابد به طوری که با مشخص شدن حریم روستاها و اراضی متخطیان نمیتوانند به زمینها دست اندازی کنند.
مجیدی بیان داشت: طرحهای هادی مهمترین و کارآمدترین ابزار برای هدایت و جلوگیری از تصرف اراضی، زمین خواری و ساخت و ساز بی رویه در روستاها به شمار میرود.
وی گفت: طرح هادی روستایی علاوه بر اینکه جلوی توسعه زمین خواری و ساخت و سازهای غیر مجاز را میگیرد حریم روستاها را برای کشاورزان امن میسازد.
حسام عقبایی کارشناس مسکن هم برضرورت مباره جدی با پدیده زمین خواری در جامعه تاکید کرد و گفت: رویکرد جرم انگارانه نسبت به زمین خواری، روستاخواری، تغییر کاربری اراضی و حفظ محیط زیست باید در کشور وجود داشته باشد.
وی با انتقاد از رویکرد بی تفاوتی و جرم زدایی در بحث زمین خواری افزود: زمین خواری یک تهدیدی جدی برای محیط زیست کشور است از اینرو میطلبد همگان با حساسیت مثال زدنی این موضوع را دنبال کنند.
این کارشناس مسکن تاکید کرد: رویکرد جرم انگارانه در حوزه حفظ محیط زیست و تغییر کاربری اراضی کشاورزی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی همچنین با بیان اینکه روستاخواری یک تهدید جدی برای نسلهای آینده کشور است، گفت: در بحث پیشگیری از زمین خواری باید گامهای بازدارنده بلندی برداشته شود.
عقبایی افزود: انفال عمومی و منابع طبیعی متعلق به عموم و دولت است و هیچ کس حق بهرهبرداری خصوصی از این منابع را ندارد و از بین بردن منابع ملی و طبیعی یعنی از بین بردن حق بهرهوری نسلهای آینده، در نتیجه حفاظت از این اراضی ملی تلاش همگانی را میطلبد.