اجرای طرح ملی برای نجات فُک های خزری
مدیرکل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از اجرای طرح ملی برای نجات فُک های خزری خبر داد.
داوود میرشکار در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: فک کاسپیکا یا همان فک خزری تنها گونه پستاندار دریای خزر است که از نظر حفاظتی از درجه بالایی برخوردار است و یکی از گونه های در معرض انقراض به شمار می رود.
وی ادامه داد: متأسفانه تهدیدهای زیادی در سواحل دریای خزر برای این گونه در حال انقراض اعم از صید و صیادی، شکار و بیماری های ویروسی وجود دارد.
مدیرکل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به برنامه ریزی واحدی برای نجات این گونه در حال انقراض گفت: طی چندین جلسه با ذی نفعان اصلی و سازمان های مردم نهاد، سازمان حفاظت محیط زیست و ارگان ها و سازمان هایی که می توانند برای نجات فک خزری تلاش کنند اقدام ملی صورت گرفته است.
میرشکار افزود: در کنار سازمان های مردم نهاد ایران، سازمان هایی نیز در خارج از کشور مشغول به فعالیت هستند که از جمله می توان به مرکز تخصصی فک هلندی اشاره کرد که آنان نیز حمایت خود را برای نجات این گونه در حال انقراض اعلام کرده اند.
وی با اشاره به آخرین سرشماری فک های خزری گفت: در آخرین سرشماری تعداد فک های خزری به عدد 100 هزار رسیده اما متأسفانه آمار جدیدی از این فک ها نداریم اما شواهد حاکی است که جمعیت آنها در مقایسه با گذشته کمتر شده است.
مدیرکل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سرشماری این گونه معمولاً به علت زاد و ولدشان که به سمت شمال دریای خزر حرکت می کنند بسیار سخت است چرا که فک های خزری در فصل زمستان و بر روی یخ های موجود در کشورهای همسایه نوزادآوری می کنند و بیشترین فک ها در منطقه قزاقستان و روسیه زیست می کنند.
وی با اشاره به آمار فک ها در ایران گفت: در کشور ما آمار فک هایی که در تور گرفتار می شوند و امداد و نجات برای آنها صورت می گیرد برای ما میسر است.
میرشکار ادامه داد: بر این اساس کشورهای همسایه و همه سازمان ها و نهادهایی که می توانند برای حمایت از این گونه در حال انقراض اقدام کنند در طرح ملی نجات فک خزری اعمال آمادگی کرده اند.