فاصله درد قفسه سینه تا سکته 90 دقیقه است
رئیس انجمن آترواسکلروز ایران گفت: زمان ارزش بالایی در تشخیص نارسایی قلبی دارد چراکه هر چه زمان بیشتری از درد قلب بگذرد عضله بیشتری از قلب را از دست داده ایم.
دکتر قاسمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: اگر زمینه بیماری قلبی وجود دارد و یا فرد یا اعضای خانواده او دچار فشار خون یا ریز فاکتور اضافه وزن و چاقی است علائم مشکوک در قفسه سینه را جدی بگیرد.
وی ادامه داد: سیگار رسیک ابتلا به ناراحتی قلبی را پنج برابر افزایش می دهد، بنابراین اتلاف زمان پس از اولین درد در ناحیه سینه درمان و تشخیص بیماری قلبی و بخصوص سکته قلبی را با مشکل مواجه می کند.
رئیس انجمن آترواسکلدوز گفت: دردی که شروع سکته قلبی است از شروع علائم در سینه تا بروز سکته 90 دقیقه زمان می برد، یعنی تنها دقایقی فرصت باقی است با بیمار بتواند سکته را متوقف کند.
وی افزود: در این 90 دقیقه پزشک می تواند بیمار را بخش کت لب (بخش مخصوص جراحی قلب) بستری و رگ بسته شده را از طریق استنت (فلز باز کننده عروق) باز کند.
قاسمی تاکید کرد: این زمان طلایی است و هرچه زودتر بیمار خود را به پزشک برساند بخش بستری از عضله او حفظ خواهد شد.
دکتر قاسمی گفت: تشخیص زودهنگام نارسایی قلبی هزینه درمان بر کشور و بیمار را کاهش می دهد و علیرغم پیشرفت در شناسایی بیماری های قلبی، بی علامتی یکی از علامت های نارسایی قلبی است که در 30 درصد بیماران دیده می شود.
وی با بیان اینکه بیماری که تنگی عروق دارد و در شرایط تحرک بالا شروع به علامت دهی می کند باید به نشانه های درد آگاه باشد افزود: تحرک بالا، بلند کردن وزنه یا بارسنگین که اکسیژن رسانی را دچار اختلال و در این بیماران ایجاد درد می کند که این درد ثابت است و در ناحیه جناغ سینه، سوزش را به همراه دارد.
این جراح قلب و عروق ادامه داد: البته افزایش قابل توجه امکانات قلب و عروق در کشور موجب شده است تشخیص این بیماری راحت تر باشد و بروز سکته تا حدی قابل کنترل شده است.