از زبان سرمربی سابق تیم ملی؛
دلایل شکست تکواندوکاران در المپیک ریو
سرمربی سابق تیم ملی تکواندو دلایل فنی باخت تکواندوکاران ایران در المپیک ریو را تشریح کرد.
سیدنعمت اله خلیفه در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما درباره دلایل شکست تکواندوکاران در المپیک ریو گفت: برای موفقیت و شکست تکواندوکاران در المپیک ریو چند عامل مهم بسیار مهم وجود دارد که باید بدانیم. بحث روانی، آمادگی جسمانی، شرایط تکنیکی و تاکتیکی مهمترین مسائلی است که باید مدنظر قرار بگیرد. فکر میکنم فشار روانی بالا برای همه ورزشکاران اعزامی به المپیک ریو یکسان بود.
وی با اشاره به 2 بخشی بودن مسائل تکنیکی افزود: در بخش تکنیکی باید روی 2 مسئله بررسی داشته باشیم. اول آمادگی جسمانی ورزشکاران که با توجه به اینکه حریف قدرتمندی مقابل تکواندوکاران ما در المپیک قرار نگرفت نمی توانیم ارزیابی درستی از این موضوع داشته باشیم، اما در بخش دوم که مسائل تاکتیکی تاثیرگذار است باید بگویم که تکواندوکاران استراتژی برای مبارزه نداشتند.
سرمربی سابق تیم ملی تکواندو گفت: در مسابقه مهدی خدابخشی با میلاد بیگی از جمهوری آذربایجان مشخص بود که بازی خدابخشی بارها مورد مطالعه قرار گرفته است. هر ضربه ای که بیگی زد محاسبه شده و منطقی بود و به نظر من نداشتن برنامه برای مسابقه ممکن است یکی از عوامل ناکامی ملی پوشان تکواندو در ریو باشد که باید بررسی شود.
وی ادامه داد: المپیک میدان سختی است و همه ناراحت هستیم که نتوانستیم در بخش مردان مدالی بگیریم و این در تکواندو دنیا برای ما خوب نیست چون تیم قهرمان جهان هستیم، ضمن آنکه هر سه بازیکن ما از طریق سیستم رنکینگ صاحب سهمیه المپیک شدند.
خلیفه در خصوص عملکرد فرزان عاشورزاده گفت: عاشورزاده نفر نخست رنکینگ المپیکی است و در این 2 سال مدال طلای جهان، بازیهای آسیایی و قهرمانی آسیا را بدست آورده است. او در گام نخست مقابل حریف مراکشی غافلگیر شد. حادثه ای که برای این تکواندوکار به وجود آمد ممکن است برای همه اتفاق بیافتد. این مراکشی حریف قدرتمندی نبود و در مسابقه دوم بازی را واگذارکرد تا عاشورزاده خداحافظی زودرسی از المپیک داشته باشد.
وی در خصوص رقابت مهدی خدابخشی در وزن 80- کیلوگرم افزود: حریف نخست خدابخشی با وایلدکارت به ریو آمده بود که او با شکست این تکواندوکار هندوراسی گام بلندی برداشت اما مقابل میلاد بیگی از جمهوری آذربایجان احساسی بازی کرد. در واقع خدابخشی برنامه ای برای مبارزه نداشت و بازی از کنترلاش خارج شد تا در نهایت با اختلاف 12 امتیاز بازنده شود. بیگی هم در ادامه مسابقه به محمد لوتالوی بریتانیایی باخت تا خدابخشی از مسابقات حذف شود.
این مربی باسابقه تکواندو ایران درباره عملکرد سجاد مردانی در سنگین وزن گفت: مردانی گام اول را محکم برداشت. حریف بریتانیایی او در دور دوم مسابقه را به تساوی کشاند تا در راند طلایی که شانس در آن دخیل است، حریف در ثانیه های پایانی امتیاز طلایی را بگیرد. با باخت این بریتانیایی در دور سوم مردانی هم نتوانست به جدول شانس مجدد صعود کند.
وی ادامه داد: در این دوره از مسابقات المپیک ریو بازیکن مطرحی مقابل تکواندوکاران ایران قرار نگرفت و نادآوری هم نداشتیم. ضمن آنکه از قبل قرعه کشی و حریفان تکواندوکاران را میدانستیم.
خلیفه با بیان اینکه نمی توان خستگی را عامل باخت تکواندوکاران دانست، افزود: از آخرین رقابت سنگین تکواندوکاران در مسابقات گرندپری حدود هفت ماه می گذرد و در این مدت آنها در لیگ و مسابقه بزرگی هم شرکت نکردند. تیم ملی تنها به تورنمنت سبک یونان اعزام شد و هر یک تکواندوکاران در آن رقابت ها یک وزن بالاتر مسابقه دادند. با توجه به توزیع مدالی صورت گرفته در المپیک ریو تکواندوکارانی صاحب مدال شدند که گمنام بودند، بنابراین باید با بازگشت تیم ملی دلایل باخت در یک کارگروه آسیب شناسی ریشه یابی شود.
وی ادامه داد: شکست برای همه وجود دارد و ما از یک خانواده هستیم. همانطور که این تکواندوکاران، قهرمان ملی ما در آسیا و جهان هستند نباید با یک باخت ورزشکاران خود را از دست بدهیم.