به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، سردار دهقان در مراسم رونمایی از نخستین موتور ملی توربوجت هواپیما به علمرد این وزارتخانه اشاره کرد و افزود: در بعد و زمینه های موشکی همه آنچه را که دنبال می کردیم طی این مدت به دست آوردیم؛ سیستم های هدایتی آن را چندگانه کردیم و سیستم های ناوبری آن را به گونه ای طراحی کردیم که دقت اصابت و هدفگیری ما را بالا ببرد .
وزیر دفاع گفت: در حوزه موشک های کروز گام های بلندی را برداشتیم و الحمدالله تمام موشکهایی که قبلا داشتیم بردشان را دو - سه برابر افزایش دادیم و سعی کردیم آنها را تنوع کاربری ایجاد کنیم یعنی اگر موشکی ساحل به دریا بود و یا از روی شناوری پرتاب می شد آنها را هواپایه کنیم و برای عملیات هوایی نیز استفاده کنیم.
وی ادامه داد: توانستیم روی سیستم های هدایت آنها تغییر ایجاد کنیم و توان موتورهای آنها را افزایش دهیم و بردشان را زیاد کنیم بطوریکه اگر در بحث دریا یک زمانی نیاز به کیلومترها مسافت داشته باشیم آن را به 100 کیلومتر برسانیم.
سردار دهقان گفت: توانستیم سرعت موشکها را بالا ببریم و انشالله در آینده ای نزدیک موشکهای کروز دریایی با سرعت مافوق صوت هم دست پیدا کنیم.
وی افزود: توانستیم یک نوع یکپارچگی و همپیوندی خوبی را در صنایع دفاعی ایجاد کنیم که منجر به همافزایی و افزایش قابلیت ها شد.
سردار دهقان گفت: امروز این توفیق را داریم که با بیش از 3 هزار و 150 شرکت در سطح ملی همکاری می کنیم که بیش از 370 شرکت دانش بنیان هستند و بیش از 360 - 370 شرکت نیز صنایع بسیار توانمندی هستند که در صحنه ملی کار می کنند.
وزیر دفاع افزود: در این خصوص بخش های خصوصی، دولتی و دانشگاهی نیز همکاری دارند به طوری که امروز با 92 دانشگاه در سطح کشور در زمینه های آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی در جهت اکتساب فناوری ها همکاری داریم.
وی گفت: محصول این نگاه یک نوع نگاه نوآورانه و باز بود و منجر به این شد که در بعضی از فعالیت های تولیدی ظرفیت خود را 4 برابر افزایش بدهیم و در جایی تا 400 درصد رشد داشتیم که ناشی از همین استفاده از ظرفیت های داخلی بود.
امسال نخستین مجموعه اژدرها تحویل ارتش می شود
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: امسال نخستین مجموع اژدرها را تحویل ارتش خواهیم داد.
سردار سرتیپ دهقان در مراسم رونمایی از موتور ملی توربوجت هواپیما به ارتقای توانمندی عملیاتی مجموعه شناورها اشاره کرد و افزود: ما گام هایمان را فشرده برداشتیم به طوری که تا 200 کیلومتر را امروز در موشک های کروز شناور ضدسطحی در اختیار داریم .
وی گفت : در زیرسحطی و اژدرها گام های خوبی برداشتیم، امسال نخستین مجموعه اژدرها را تحویل نیروهای ارتش خواهیم داد و مجموعه شناورهای که داریم توانمندی عملیاتی شان را ارتقاء می دهیم.
وزیر دفاع افزود: در بحث تقویت و تولید شناورها، شناورهای تندرو را متناسب با نیاز تولید کردیم و امسال شناوری را بهره برداری کردیم که سرعت بالای 60 نات را دارد که تقریبا سرعت بی نظیری است و ظرفیت مانور بالا و قابلیت ماندگاری زیادی را دارد که آن را موشک پایه کردیم و انشالله امسال این را در اختیار نیروی دریایی سپاه قرار خواهیم داد.
وی گفت: در بحث صنایع الکترونیکی نیز ما رادارها را در همه ارتفاع ها و برج ها به صورت داخلی تولید می کنیم و اکنون برای استفاده در اختیار نیروی پدافند ارتش جمهوری اسلامی قرار داده ایم و استفاده می شود.
وزیر دفاع ادامه داد: همه آنچه را که نیاز راداری کشور است امروز در بخش های نظامی و غیرنظامی تولید می کنیم .
سردار دهقان افزود: امروز قادریم همه نیازهای وزارت راه و شهرسازی در بحث مخابرات ، ارتباطات و رادارها را تولید کنیم و با تضمین ایمنی و توانمندی قابل مقایسه با منابع بیرونی در اختیار شان قرار دهیم .
وی گفت: در حوزه صنعت هوایی ما قادریم همه ناوگان نظامی مان را پشتیبانی و آنها را تعمیر و بازسازی کنیم و با وجود اینکه دست ما از مدارج و دسته بندی های تعمیراتی که هر روز به روز می شود ، کوتاه بود اما تلاش کردیم آنها را از مراجع مختلف در اختیار بگیریم و با توانمندی نیروی انسانی خودمان آنها را عملیاتی کنیم .
وزیر دفاع افزود: در بحث پهبادها نیز امسال ما هواپیماهای آموزشی کوثر 88 را به پرواز در خواهیم آورد و این موفقیت بزرگی است.
وی با بیان اینکه ما در هواپیما تنها گلوگاهی که داریم بحث موتور است گفت: ما به عرصه تولید موتور در صنعت هوایی ورود کردیم و با هماهنگی و همکاری و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،تمرکز خود را به سمت موتور توربوجت سنگین بردیم.
سردار دهقان ادامه داد: در صنعت هوایی قادریم تعمیرات همه ناوگان غیر نظامی کشور را تا رده c و d انجام دهیم و اکنون این ظرفیت بوجود آمده است.
وی گفت: خواهش ما این است که این ظرفیت ها را مورد حمایت بیشتری قرار بدهد ، ما قادریم همه بالگردهای مورد نیاز نظامی و غیرنظامی را طراحی و تولید کنیم؛ مشکل ما موتور بود که ان شاء الله با این تولید و رونمایی این مشکل را نیز پشت سر خواهیم گذاشت و قادریم تا تیراژ 20 فروند بالگرد را در سال بسازیم.
سردار دهقان با بیان اینکه در وزارت دفاع ظرفیت فوق العاده ای داریم افزود: در آغاز دولت یازدهم ظرفیت تولید سلاح های سبک به عنوان کلاشینکف 24 قبضه در سال بود اما اکنون به 500 هزار قبضه در سال ارتقا یافته است.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: موتور توربوجت ملی «اوج» با دستان با کفایت دانشمندان، طراحان و متخصصان صنعت دفاعی ساخته شده است.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت دفاع، سردار سرتیپ دهقان در مراسم «رونمایی از نخستین موتور توربوجت ملی هواپیما» در جمع خبرنگاران در تشریح این دستاورد درخشان سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع افزود: موتور توربوجت ملی «اوج» که در اجرای فرمان فرمانده معظم کل قوا و با دستان با کفایت دانشمندان، طراحان و متخصصان صنعت دفاعی ساخته شده، یکی از پیچیده ترین محصولات هوایی است که بدون هیچگونه مشارکت خارجی چه در حوزه دانشی و چه در حوزه نرم افزاری و سخت افزاری طراحی و در سال اقدام و عمل اولین نمونه ساخته شده آن به منصه ظهور رسید.
وی گفت: با نهایی شدن ساخت این محصول علاوه بر قطع رشته های وابستگی به اینگونه موتورهای هوایی، جمهوری اسلامی ایران در زمره 8 کشور صاحب دانش طراحی و فناوری ساخت این دسته از موتورها قرار گرفت.
وزیر دفاع با بیان اینکه موتور هواپیما قلب پرنده محسوب می گردد، اظهار داشت: نخستین موتور توربوجت ملی، قابلیت عملکرد پروازی تا ارتفاع 50 هزار پا را دارا بوده و مجهز به سامانه های متعددی است که در شرایط مختلف عملیاتی و محیطی از توانمندی بالایی برخوردار است و قابلیت نصب بر روی انواع پرنده های با وزن برخاست حداکثر 10 تن را دارا می باشد.
وی گفت: موتور توربو جت اوج با بیش از 14 هزار قطعه و با فناوری بسیار پیچیده موجب ایجاد یک جهش بلند در دانش طراحی و فناوری ساخت در صنعت هوایی کشور گردیده و به عنوان یک پلتفرم مرجع می تواند زمینه ورود کشور به فاز طراحی و ساخت موتورهای توربوفن و توربوشفت نیمه سنگین و سنگین کلاس هوایی و صنعتی را فراهم کند.
سردار دهقان دستیابی به فناوری تولید پره های توربین به روش ریخته گری دقیق در خلاء را از مهمترین فناوری های حاصل شده در روند ساخت اولین موتور توربوجت ملی عنوان کرد که بومی سازی برخی از سوپر آلیاژهای کلاس هوایی از دیگر دستاوردهای نخستین موتور بومی توربوجت ملی «اوج» است.
وی با حائز اهمیت توصیف کردن دستاورد رونمایی شده گفت: دستیابی به دانش بومی طراحی و فناوری ساخت قطعات گردنده موتور توربوجت شامل محور اصلی، دیسک های توربین، اسپول های جلویی و عقبی کمپرسور و دیسک کمپرسور با همت و تلاش دست اندرکاران و متخصصان صنایع هوایی میسر گردیده است.
سردار دهقان با اشاره به اینکه با طراحی و ساخت نخستین نمونه موتور توربوجت ، جمهوری اسلامی ایران از نظر علمی و فناوری های نوین از جایگاه رفیعی در سطح منطقه و جهان برخوردار می شود تصریح کرد: افزایش باور و اعتماد به نفس ملی نسبت به دانش فنی جوانان این مرز و بوم و تلاش در جهت تسریع روند پیشرفت های دفاعی به منظور صیانت از حریم هوایی و منافع ملی کشور و نیز الهام بخشی و امید آفرینی به عنوان الگوی اسلامی پیشرفت از مشخصه های بارز و دستاوردهای کلان طراحی توربوجت ملی اوج محسوب می گردد.
وی، ایجاد زنجیره طراحی و تولید متشکل از سازمان های زیرمجموعه وزارت دفاع، دانشگاه ها، مراکز علمی و فناوری و شرکت های خصوصی دانش بنیان، برای تحقق این دستاورد ملی را نشان از ابعاد گسترده این پروژه و عزم وزارت دفاع برای بکارگیری ظرفیت های کشور در راستای تولید قدرت دفاعی، اقتصاد مقاومتی و اشتغال زایی ذکر کرد.
سردار دهقان در پایان ضمن گرامیداشت روز صنعت دفاعی و هفته دولت با تشکر و قدردانی از تدابیر و حمایت های فرمانده معظم کل قوا ، ریاست محترم جمهور و زحمات مدیران، دانشمندان و متخصصان سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع، نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و شبکه گسترده همکاران صنعتی-تحقیقاتی که با روحیه، تلاش و مدیریت جهادی این افتخار ملی را رقم زدند تأکید کرد: باید در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نام گذاری شده با شتاب بخشیدن به تحقق اینگونه فناوری های راهبردی، فرامین معظم له را با قدرت و صلابت اجرا نموده، اهداف سند چشم انداز بیست ساله کشور را عملیاتی کنیم.
همزمان با 31 مرداد روز صنعت دفاعی در مراسمی که به همین مناسبت با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی ریاست جمهوری اسلامی ایران، سردار دکتر حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ،جمعی از مدیران ارشد، دانشمندان و متخصصان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و شبکه همکاران صنعتی - تحقیقاتی برگزار شد، نخستین موتور توربوجت ملی هواپیما با نام اوج رونمایی شد.