المپیک 2016؛
اعتبار ضعیف بین المللی، زاویه پنهان وزنه برداری در ریو
موفق نبودن وزنه بردار دسته فوق سنگین ایران در کسب مدال از زوایای مختلفی قابل بررسی است زوایایی که در مباحث فنی خلاصه نمی شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ المپیک 2016 برای وزنه برداری ایران با کسب 2 مدال طلا به پایان رسید این در حالی بود که پیش بینی بسیاری از کارشناسان قبل از اعزام تیم ملی وزنه برداری به بازی های ریو کسب سه مدال بود زیرا ملی پوشان مسیر ایده الی را سپری کرده و در اوج آمادگی برای المپیک حاضر شده بودند.
در این میان شرایط برای بهداد سلیمی وزنه بردار فوق سنگین کاملا مبهم بود زیرا او پس از مصدومیتی بسیار سخت با تاخیر چند ماهه به اردوی تیم ملی پیوست و در کمال ناباوری توانست همگام با دیگر ملی پوشان خود را به شرایط ایده ال نزدیک کند و شانس مسلم مدال برای تیم ملی وزنه برداری ایران در المپیک باشد.
پس از شروع بازی های المپیک همانطور که همه انتظار داشتند اینبار هم وزنه برداران جور کاروان ورزشی کشور را به دوش کشیده و بعد از یک هفته ناکامی کیانوش رستمی وزنه بردار دسته 85 کیلوگرم موفق به کسب نخستین مدال طلای وزنه برداری شد، در ادامه هم سهراب مرادی وزنه بردار دسته 94 کیلوگرم دومین طلای ایران را از آن خود کرد تا امیدواری ها برای کسب سومین مدال در المپیک ریو معطوف به بهداد سلیمی شود.
تنها وزنه بردار فوق سنگین کشور در روز مسابقه به روی تخته رفت و در حرکت یک ضرب با انتخاب وزنه 216 کیلوگرم موفق به ثبت رکوردی جهانی و المپیکی شد تا امیدِ لاشا کالاخادزه گرجستانی که با ثبت 215 کیلوگرم دوشادوش بهداد سلیمی پیش می رفت برای چند لحظه به باد رود.
در حرکت دوضرب بهداد برای بالا بردن وزنه 245 کیلوگرمی به روی تخته رفت که با نظر هیئت ژوری به علت خطا در سه حرکت نتوانست موفق به کسب مدال شود.
اعتراض های سرمربی تیم ملی و رییس فدراسیون وزنه برداری هم راه به جایی نبرد و تنها خطر محرومیت را برای تیم ملی وزنه برداری ایران تشدید کرد ،بطوریکه پس از دخالت پلیس برای آرام کردن شرایط متشنج سالن، سم کوفا، عضو کمیته فنی فدراسیون جهانی وزنهبرداری در مصاحبه ای با زشت قلمداد کردن رفتار هیئت ایرانی از محرومیت هایی برای تیم ملی ایران وزنه برداری ایران در آینده نزدیک خبر داد.
منهای در نظر گرفتن نظر موافقان و مخالفان در خصوص خطای بهداد سلیمی در حرکت دوضرب نکته ای که باید به آن توجه ای ویژه داشت به بحث در اختیار داشتن کُرسی های بین المللی مربوط می شود، بی شک اگر فدراسیون وزنه برداری از اعتبار بین المللی لازم در اجرا برخوردار بود میتوانست در شرایط خاص ایجاد شده در المپیک اعمال نفوذ کند و به نفع بهداد سلیمی امتیاز بگیرد.
در اختیار نداشتن پُست های کلیدی در کنفدراسیون آسیا و حضور نداشتن هیچیک از نخبه های ایرانی حاضر در این رشته در هیئت ژوری باعث شد تا اعتراضمان راه به جایی نبرد و نتوانیم برای تجدید نظر هیئت ژوری گامی به جلو برداریم تا بهداد سلیمی موفق به کسب مدال نقره شود.
علی مرادی چند دوره در سمت دبیرکل کنفدراسیون وزنه برداری آسیا فعالیت کرد، عنوانی که هم اکنون در اختیار جَلود عراقی است، امید است تا در ادامه مسیر با برنامهریزی هدفمند و بدون تحمیل کردن هزینه های هَنگفت و از مَجاری قانونی درجهت جلب نظر فدراسیون جهانی پیش رود و موفق به در اختیار گرفتن کُرسی های بین المللی شود تا شاهد اعمال نفوذ به نفع وزنه برداری کشورمان در عرصه بین المللی باشیم.
فرزانه آذرفام