معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: همه امتحانات بین المللی گروه های پزشکی در کشور قابلیت اجرا دارد.
دکتر لاریجانی افزود: از این پس لازم نیست فردی برای اخذ یک مدرک بین المللی به خارج از کشور مراجعه کند حتی در بُردهای مختلف نیز این مسأله لحاظ شده است بطوری که در بُردهای تخصصی نیز دانشجویان ما می توانند مسیر امتحانات بین المللی را در داخل کشور طی کنند.
وی با اشاره به اینکه حدود 500 دانشگاه برتر در رتبه بندی شانگ های و QS مورد قبول کشور ماست گفت: دانشگاه هایی که جزو این 500 رتبه نباشند و دانشجویان ایرانی که در این دانشگاهها تحصیل کنند مدرکشان در کشور معتبر نخواهد بود.
معاون آموزشی وزیر بهداشت افزود: به دانشجویانی که خارج از ایران تحصیل می کنند توصیه می کنیم در دانشگاه های معتبر تحصیل کنند تا بتوانند پس از بازگشت به کشور وارد حوزه پزشکی شوند.
وی با بیان اینکه مأموریت گرایی در حوزه آموزش پزشکی با جدیت دنبال می شود، گفت: برای دانشگاههای علوم پزشکی حداقل 50 مأموریت مستقل در نظر گرفته شده که به آنها سپرده شده است.
لاریجانی افزود: 72 هزار نفر در آزمون های کارشناسی ارشد امسال شرکت کرده اند و ظرفیت ورود به این مقطع حدود 6 تا 7 هزار نفر است بنابراین اعتراض در هر آزمونی طبیعی است و همه اعتراضات را بررسی می کنیم.
معاون آموزشی وزیر بهداشت با بیان اینکه بر اساس بخشنامه ها و دستورالعمل ها نمره ارزیابی این آزمون ها بصورت 30 درصد مصاحبه و 70 درصد هم نمره آزمون کتبی خواهد بود گفت: ما بر اساس این چارچوب عمل می کنیم و برنامه ها نیز در حال پیشرفت و بروز رسانی است.
وی درباره آزمون پذیرش دستیاری گفت: این آزمون 14 هزار نفر شرکت کننده داشت که حدود 3500 نفر را پذیرش خواهیم کرد.
لاریجانی در ادامه به 4 پیشنهاد مهم در حوزه آموزش پزشکی اشاره کرد و گفت: آزمون پیش کارورزی بتدریج الکترونیکی می شود و در حال حاضر 23 دانشگاه نرم افزار آن را دریافت کرده اند و برنامه به صورت پایلوت ( آزمایشی ) اجرا می شود.
معاون آموزشی وزیر بهداشت از ابلاغ آیین نامه آموزش الکترونیک برای رشته های پزشکی ،دندانپزشکی و داروسازی خبر داد و گفت : افراد می توانند برخی از دروس خود را در دانشگاه ها به صورت مجازی طی کنند البته چهار هفدهم ساعات را می توانند در دانشگاه ها به صورت مجازی برگزار کنند درغیر این صورت استدلال لازم باید ارائه شود.
وی درخصوص وضع بورسیه دانشگاه ها افزود: بورسیه با سهمیه متفاوت است چراکه در سهمیه افراد با امتیاز به یک رشته ورود می یابند ولی در بورسیه پس از مذاکره با فرد، تعامل می شود که پس از بورس باید در دانشگاهی خاص خدمت کند.
معاون آموزشی وزیر بهداشت گفت: امسال سیاست وزارت بهداشت بر این اساس بوده است که سهمیه ای اعمال نکنیم و بورسیه دانشگاه های علوم پزشکی در سپاه، ارتش و نیروی انتظامی مدنظر قرار گرفته است.
وی درتوضیح این موضوع افزود: باتوجه به اینکه موضوع بورسیه امسال در دانشگاه بقیه الله مورد توجه قرار گرفته است، دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران بورسیه نخواهند داشت البته زیر یک درصد ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی کشور در سایر استانها بورسیه می شود.
لاریجانی با اشاره به اینکه حدود 1400 تا 1500 نفر از خارج از کشور در دانشگاه های ایران مشغول تحصیل هستند، گفت: این تعداد به جز افرادی است که در دوره های کوتاه مدت شرکت کرده اند.