گفتگوی اختصاصی خبرگزاری صدا و سیما؛
بازیگر نقش متوسلیان در «ایستاده در غبار»: منتظر خبرهای خوب هستم
بازیگر نقش احمد متوسلیان در فیلم «ایستاده در غبار» گفت: منتظر شنیدن خبرهای خوب از حاج احمد متوسلیان هستم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ فیلم سینمایی «ایستاده در غبار» از 19 خرداد به اکران عمومی درآمد.
فیلمی که از لحاظ ساختار سینمایی اثر متفاوتی به حساب می آمد و افزون بر جلب نظر منتقدان توانست مخاطبان خاص خود را پیدا کند.
به گفته کارگردان «ایستاده در غبار» در این فیلم ستاره سرشناسی بازی نکرده است، اما بازیگران کم نام و نشان تئاتریش به قدری زیبا نقش آفرینی کرده اند که پس از نمایش این فیلم ستاره شده اند.
هادی حجازی فر در این فیلم ایفای نقش اصلی را بر عهده دارد، بازیگری که سال ها در تئاتر زحمت کشیده است و این روزها با دیده شدن در قالب حاج احمد متوسلیان وارد برهه جدیدی از زندگی کاریش شده است.
به همین بهانه گفتگویی را با هادی حجازی فر انجام دادیم که در ادامه می خوانید:
-بازی در نقش اسطوره ای که معاصر است و در حال حاضر دسترسی نیز به آن نیست دشوار است؛ چگونه توانستید نقش را به گونه ای ایفا کنید که برای مخاطب ملموس و قابل درک باشد؟
بازی در نقش احمد متوسلیان از نظر بدنی و گریم کار سختی بود، اما یکی از افتخارات بزرگ زندگی من به حساب می آید.
من در زمان فیلمبرداری تلاش کردم اطلاعات بیرون از فیلمنامه نگیرم تا بتوانم نقش حاج احمد متوسلیان را به خوبی ایفا کنم.
حاج احمد متوسلیان انسانی سرشار از احترام و احساسات است و ویژگی های قابل تکثیر زیادی دارد.
-متفاوت ترین ویژگی حاج احمد متوسلیان چه بوده است؟
ایشان تمام نشانه های انسانی از جمله عاطفه، احساس، عصبانیت و ... را دارد؛ او مثل همه خوشحال می شد، عصبانی می شد، عذر خواهی می کرد و مهربانی های خاص خودش را داشت.
احمد متوسلیان بسیار هوای نیروهایش را داشت و نگران آن ها بود، جایی در فیلم آورده ایم که در عملیات فتح المبین حاج احمد متوسلیان به شدن عصبانی می شود و دلیل عصبانیتش به دلیل محاصره شدن و از دست دادن نیرو هایش است.
بعد از گذشت چندین سال زمانی که به مریوان می رویم عشق به احمد متوسلیان در تک تک مردمش دیده می شود، من پیش از اینکه برای فیلم به این منطقه بروم فکر می کنم صحبت هایی که می کنند تبلیغات است اما الان دیدم حاج احمد چقدر بین مردم محبوب است.
-در صحنه هایی از «ایستاده در غبار» شاهد خشونت هایی از حاج احمد هستیم، دلیل این رفتار در فیلم چیست؟
حاج احمد مثل هر انسان دیگری گاهی اوقات عصبانی می شد، اما در کل سپاه ایشان در کردستان بسیار محبوب است و در واقع حاج احمد متوسلیان بر قلب ها حکومت داشته است، ویژگی های خاص او سبب شده جذابیت هایی داشته باشد که بسیار محبوبش کند.
-اگر پایانی برای ایستاده در غبار وجود داشت، دوست داشتید شاهد چه صحنهای باشید؟
من همواره با فکر کردن به صحنه مواجهه حاج احمد و مادرش بغض می کنم، در این آب و خاک خیلی از افراد هستند که سال ها است انتظار عزیزشان را می کشند و منتظر خبری از او هستند، من همیشه آرزو دارم دو صحنه را ببینم؛ مواجهه حاج احمد متوسلیان و مادرش و لحظه ای که احمد در ماشین نشسته در راه برگشت به خانه است و نگاهی که به سمت خانه دارد. امیدوارم به زودی انتظارها به سر برسد.
-استقبال و رضایت مخاطبان از«ایستاده در غبار» خوب بود؟
خدا را شاکرم که این فیلم دیده شد و افرادی که آن را دیدند بسیار راضی بودند.
-اگر نکته ای مانده بفرمایید.
امیدوارم از این به بعد اخبار خوبی در باره حاج احمد متوسلیان به گوشمان برسد.
در خلاصه داستان «ایستاده در غبار» آمده است احمد که دوران نوجوانیاش را در سکوت گذرانده و اکنون بزرگتر شده فرمانده لشکری میشود که باید در دروازههای خرمشهر با دشمن بجنگند، اما سرنوشت او فرسنگها دور از مرزهای ایران رقم میخورد.
این فیلم به تهیه کنندگی حبیب والی نژاد موفق به دریافت سیمرغ بلورین از سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر شد.
گفتگو از: سحر قناعتی