مدیر کل محیط زیست کهگیلویه وبویر احمد
ارزیابی طرح زاگرس در یاسوج
با اجرای طرح زاگرس مردم با مراقبت از گونه های نادر گیاهی،جانوری و احیاء جنگلها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد آشنا میشوند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد؛ مدیر کل محیط زیست به وجود بیش از 30 هزار نفراز جمعیت روستاهای مجاور جغرافیای این طرح در استانهای کهگیلویه و بویر احمد و اصفهان اشاره کرد و گفت: آشنا سازی مردم با چگونگی مراقبت از گونه های نادر گیاهی و جانوری و احیاء جنگلها و مراتع نخستین مرحله پروژه بود که حدود ده سال بطول انجامید.
هاشمی با بیان اینکه 227گونه جانوری و بیش از هزار و 200 گونه ی گیاهی ضرورت اجرای این پروژه را دو چندان کرد گفت: اجرای این پروژه برای جلوگیری از تخریب و نابودی این منابع ارزشمند ضروری است.
وی از مشارکت و استقبال مردم برای اجرای بهتر این طرح خبر داد و گفت: 20درصد از منابع جنگلی زاگرس در این استان واقع شده که کهگیلویه وبویراحمد را به قطب مهم زیستگاهی تبدیل کرده است.
وی با اشاره به اینکه 50درصد گونه های دارویی کشور، 10 درصد منابع آبی،بیش از 26 درصد گونه های گیاهی کشور ، 18 درصد گونه های جانوری کشور و 25 درصد گیاهان دارویی اروپا در منطقه دنا قرار دارد افزود: صیانت از این ظرفیت کم نظیر برای استمرار حیات در این منطقه در کانون توجه دوستداران محیط زیست قرار گرفته است.
در این نشست مدیر کل جهاد کشاورزی هم به اجرای طرحهای مختلف برای جلوگیری از تعرض به منابع جنگلی و مرتعی با مشارکت بهره برداران خبر داد و گفت: از مجموع 30هزار هکتار اراضی شیب دار مجاور منابع جنگلی و مرتعی حدود 10 هزار هکتار در محدوده اجرای طرح بین المللی زاگرس قرار دارد که امسال در گامی مهم قریب به سه هزار هکتار آن برای مرز بندی اراضی کشاورزی با مراتع و جنگل به متقاضیان واگذار می شود که براساس تعهدات متقاضیان باید در این مرز بندی گیاهان دارویی کشت کنند.
گوهر گانی با بیان اینکه کشاورزی در کنار نفت و گاز و گردشگری میتواند از ارکان توسعه استان باشد خواستار توجه بیشتر به اجرای طرحهای مشارکتی جهاد کشاورزی برای نگهداری از این منابع ارزشمند طبیعی شد.
در این نشست باقری مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان هم گفت: تقویت برخی از طرح های گردشگری مانند بوم گردی و صنایع دستی می تواند به مراقبت از منابع طبیعی کمک کند.