شناسایی مولکولی و تعیین توالی ژنوم آناپلاسما مارجیناله در اصفهان
شناسایی مولکولی و تعیین توالی ژنوم آناپلاسما مارجیناله در بخش تحقیقات دامپزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان اصفهان انجام شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، عضو هیئتعلمی این مرکز و مجری مسئول طرح ملی مطالعه مولکولی گونههای آناپلاسما در گاو و گوسفند در کشور گفت : آناپلاسموز، بیماری عفونی اما غیر مسری است که از طریق گزش کنه به صورت بیولوژیکی یا از طریق نیش مگسهای گزنده و سر سوزن آلوده و وسایل استریل نشده به صورت مکانیکی انتقال مییابد.
دکتر وحید نعمان افزود: عامل بیماری به صورت نقاطی تیره رنگ در حاشیه گلبول های قرمز گسترشهای خونی گاوهای بیمار مشاهده و علائم بیماری در گاو شامل تب، کم خونی و زردی است.
وی گفت : آناپلاسموز ناشی از آناپلاسما مارجیناله در ایران با توجه به شرایط جغرافیایی و آب و هوایی، ورود حیوانات حساس به مناطق آلوده، وجود حیوانات حامل بیماری، فراهم بودن شرایط برای تکثیر و فعالیت ناقلان بندپا و بالا بودن تعداد دامهای حساس، سالانه خسارات قابلتوجهی ناشی از این بیماری به دامداران مناطق مختلف وارد میشود.
عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان افزود : در این طرح ملی که با یاری مجریان استانی برای اولین بار در کشور انجام گرفت، نمونهگیری از گاوهای 9 استان کشور از نواحی اقلیمی مهم ایران شامل: ناحیه مجاور دریای خزر (استانهای گلستان، مازندران، گیلان)، ناحیه فلات کوهستانی(آذربایجان غربی، کردستان، لرستان)، ناحیه مرکزی (اصفهان، سمنان)، ناحیه اطراف خلیجفارس (خوزستان) انجام شد و با آزمونهای مولکولی مشخص شد24 درصد گاوها از نظر آناپلاسما مارجیناله مثبت هست.
دکتر وحید نعمان گفت: در این طرح ملی فاکتورهای خطر ایجاد بیماری در گاوهای کشور بررسی شد. علاوه بر این با تعیین توالی ژنوم جدایه های مختلف کشور این جدایه ها با جدایه های خارج از کشور مقایسه شدند که این مهم در طراحی کیتهای تشخیص سرمی و تولید واکسنهای نو ترکیب با جدایه های بومی ایران بسیار ارزشمند است.