، در این روز و در تالار محصولات کشاورزی علاوه بر شکر، 9 هزار تن جو دامی، 2270 تن ذرت داخلی و 200 تن کنجاله سویای وارداتی مورد معامله قرار گرفت.
انعقاد قرارداد 18 هزار و 500 قرارداد آتی سکه در بورس کالا
آمار معاملات آتی سکه روز سه شنبه در بورس کالای ایران با انعقاد 18 هزار و 537 قرارداد با افزایش 77 درصدی رو به رو شد و به دو هزار و 172 میلیارد ریال رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بورس کالای ایران» بررسی معاملات روز گذشته بازار آتی سکه بورس کالا نشان می دهد، سکه در سررسید شهریورماه با نرخ یک میلیون و 120 هزار تومان معامله شد و افزایش 0.64 درصدی را تجربه کرد. این در شرایطی است که سکه تحویل آبان ماه با رشد 0.74 درصدی به قیمت یک میلیون و 131 هزار تومان رسید.
قرارداد تحویل دی با قیمت یک میلیون و 143 هزار تومان معامله و با افزایش 0.66 درصدی رو به رو شد. قرارداد تحویل اسفند نیز با 0.69 درصد افزایش با قیمت یک میلیون و 156 هزار تومان به فروش رسید. در پایان سکه در سررسید اردیبهشت سال آینده با نرخ یک میلیون و 175 هزار تومان معامله شد و رشد 0.65 درصدی را به ثبت رساند.
امروز هم در پی اظهارات قاطع مقامات فدرال رزرو در خصوص احتمال افزایش نرخ بهره در سال جاری ، بهای طلا با افت قیمت مواجه شد.
3 مزیت عرضه همه مواد معدنی در بورس کالا
نایب رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران گفت : عرضه یه مواد معدنی در بورس کالای ایران باعث «شفاف سازی قیمت و روند معاملات»، «نظامند شدن شرایط پرداخت وجه مصرف کنندگان به تولیدکنندگان» و همچنین «صادرات هدفمند این محصولات به بازارهای جهانی» می شود.
بهرام شکوری، نائب رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران امروز در نشستی خبری از ارائه راهکار عرضه کلیه مواد معدنی در بورس کالا به منظور شفافسازی در زمینه معاملات مواد معدنی خبر داد و گفت: اگر همه مواد معدنی تولیدی توسط بخش خصوص و دولتی در بورس کالا عرضه شود، از نظر قیمتها و نوع معاملات شفافسازی لازم انجام میشود ، از نظر پرداخت هزینه خرید مواد معدنی نیز سازوکار لازم ایجاد میشود و دیگر مصرفکنندگان مواد معدنی قادر نخواهند بود مواد معدنی را خریداری کرده و پول آنرا ماهها بعد پرداخت کنند.
وی به سومین مزیت بزرگ عرضه مواد معدنی در بورس کالا اشاره کرد و افزود: اگر همه مواد معدنی در بورس کالا عرضه شود، در صورت اینکه ماده معدنی در بورس متقاضی نداشته باشد، دیگر صادرات آن کاملا توجیهپذیر و هدفمند خواهد بود و دولت نباید صادرات چنین ماده معدنی را مورد تنبیه و توبیخ قرار بدهد.
نایب رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران با اشاره به نقش کلیدی واحدهای معدنی کوچک و متوسط در اقتصاد کشورهای مختلف حتی کشورهای پیشرفته توضیح داد: ما قصد داریم در هفته دولت یک واحد 500 هزار تنی کنسانتره سازی را با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت افتتاح کنیم که این واحد نمونهای از یک واحد کوچک و متوسط حوزه معدن و صنایع معدنی است که تنها با 25 تا 30
میلیارد تومان آنرا احداث کردهایم؛ در حالی که شاهد این هستیم هماکنون یک واحد 2 میلیون تنی با هزینه 625 میلیارد تومان در کشور احداث شده است.
وی گفت : جالب اینجاست که عمده تجهیزات استفاده شده در پروژه 500 هزار تنی نیز اروپایی هستند. ضمن اینکه ما برای احداث این واحد یک ریال وام بانکی هم دریافت نکردیم. این نشان میدهد که بخش خصوصی واقعی در حوزه معدن بسیار کاراتر از مشابه خود در بخش دولتی و شبه دولتی عمل می کند.
نائب رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران افزود: با این حساب ما قادریم یک واحد کنسانترهسازی 2 میلیون تنی را با 120 میلیارد تومان احداث کنیم.
وی با بیان اینکه تجربه دنیا نشان داده که واحدهای کوچک و متوسط معدنی از نظر اشتغالزایی و درآمدزایی سهم بالایی در اقتصاد دارند، اظهار کرد: در حال حاضر واحدهای معدنی از فقدان زیرساختهای لازم برای توسعه فعالیتهای خود که وظیفه تامین آنها نیز با دولت است رنج میبرند.