در پی ناکامی تنها کماندار ایران در برزیل؛
رییس فدراسیون تیروکمان: ریو ایستگاهی زودگذر در برنامه 6 ساله بود!
زهرا نعمتی نتوانست در المپیک ریو به عنوان تنها نماینده تیروکمان ایران بدرخشد، اما این پایان کار نیست و فدراسیون برای جبران، برنامه گستردهای در پیش دارد.
محمدعلی شجاعی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما گفت: 2 سالی میشود که برنامههای راهبردی را برای حضوری قدرتمند در المپیک 2020 توکیو آغاز و دنبال میکنیم و در اواسط همین مسیر المپیک ریو را هم پشتسر گذاشتیم که وضعیت رشته ما در این رقابتها از قبل مشخص بود.
وی افزود: طرح المپیک 2020 را با برنامهریزی روی ردههای سنی پایه(نوجوانان و جوانان) آغاز کردیم و با هیمن نگاه در حال گسترش آن هستیم، حضور در رقابتهای المپیک ریو یکی از ایستگاهها بود که در طول این مسیر وجود داشت.
رییس فدراسیون تیروکمان ادامه داد: از آنجا که رشته ریکرو المپیکی است، برای رسیدن به توفیقات و درخشش زمان زیادی نیاز است و باید برنامههای گستردهای را در پیش بگیریم، در سال 1394 در رده سنی پایه که آینده این رشته را تشکیل میدهند سه اعزام به مسابقات مختلف داشتیم و در عرصههای مختلف توفیقاتی هم حاصل شد.
مربی کرهای برای ریو نبود!
شجاعی گفت: برخلاف تصورات باید بگویم که با پارک به عنوان سرمربی تیم ملی فقط برای کسب سهمیه و حضور در ریو قرارداد نبستیم بلکه هدف ما از آغاز همکاری با وی حضور موفق در المپیک 2020 توکیو است.
وی افزود: از آن جا که کشور کره جنوبی مهد تیروکمان است، برای جذب این مربی خارجی بررسیهای فنی زیادی انجام دادیم که بالاخره در روزهای پایانی سال 1394 به نتیجه رسیدیم و پارک موافقت کرد که تا پایان المپیک توکیو با تیروکمان ایران همراهی داشته باشد.
استعدادیابی همچنان ادامه دارد
رییس فدراسیون تیروکمان از ادامه روند استعدادیابی در کشور خبر داد و گفت: برای این که تیمی قدرتمند داشته باشیم هر لحظه به دنبال کشف پدیدهها و نخبهها هستیم به همین منظور نامهای به روسای استانها و مناطق پنج گانه زدهایم تا بهترین کمانداران خود را در ردههای سنی مختلف به فدراسیون معرفی کنند.
شجاعی افزود: در طول چهار سال آینده سه برنامه از جمله حضور موفق در رقابتهای آسیایی جاکارتا، المپیک نوجوانان و جوانان و المپیک 2020 توکیو در دستور کار سازمان تیمهای ملی فدراسیون است و افراد براساس این برنامه بلندمدت انتخاب و در اردوها میمانند.
رکوردها گواه توفیق برنامههاست
وی گفت: بازده اجرای هر برنامهای، در فضایی مناسب نشان داده میشود. معتقدم توفیقاتی که تیروکمان در چند سال اخیر در عرصههای مختلف به دست آورده، گواه این است که رکوردهای کمانداران ایران تا حد قابل توجهی افزایش یافته است.
رییس فدراسیون تیروکمان افزود: در سال 2010 میلادی رکورد کمانداران ایرانی 615 ثبت شد اما در حال حاضر 657 آخرین رکوردی است که در ریکرو زده شد، در بخش تیمی هم رکورد ایران به همین اندازه افزایش داشته است به طوریکه در مسابقات شانگهای چین رکورد 1910 برای ایران به ثبت رسید.
شجاعی گفت: در بخش میکس هم رکوردهای ثبت شده ایران نشان دهنده برنامههای راهبردی فدراسیون است که نتیجه بخش بوده است و همین مسیر را ادمه خواهیم داد.
نمیتوانیم روی اسم کسی خط بکشیم
وی در پاسخ به این سوال که چرا در خلال برنامه های استعدادیابی باز هم از نیروهای قدیمی و پیشکسوت همچون کیوان ریاضیمهر و یا میلاد وزیری به اردوی تیم ملی دعوت میشود گفت: تیم ملی فضایی است که متعلق به افراد و ورزشکاران آماده است نباید روی اسم افراد خط کشید ورود نیروهای جدید باید به تدریج صورت بگیرد.
رییس فدراسیون تیروکمان افزود: یک فرد باسابقه شاید بتواند با ثبت رکوردهای قابل قبول حضورش را در ترکیب تیم ملی تداوم بخشد، قدیمیها هم بدنه تیم ملی هستند که هر زمانی که آماده باشند، درب تیم ملی به روی آنها باز است، البته ناگفته نماند که در این 2 سال تغییر و تحولات زیادی هم در ترکیب بانوان و آقایان داشتیم و در یک نگاه کلی باید گفت که تیم ملی تیروکمان ایران اختلاطی از کمانداران قدیمی و جدید است همه آنها شرایط ماندگاری در طرح بلندمدت فدراسیون را تا المپیک 202 توکیو را دارند.
نعمتی شایسته تحمل هزینههاست
شجاعی زهرا نعمتی را ورزشکار بزرگ و بااخلاق معرفی کرد و گفت: وی کمانداری است که با تلاش زیاد به اینجا رسیده است و شایستگی تحمل هرگونه هزینه و سختی را دارد چون وی یکی از افتخارات بزرگ ورزش ایران است.
وی افزود: تلاش کردیم شرایط فدراسیون را طوری ایجاد کنیم که تا به حال نبوده است، چون زهرا هم حق داشت در تمرینات و اردوها حضور داشته باشد. خوشبختانه وی در طول مدت حضور 2 سالهاش باعث شد تا اتفاقات خوبی برای ورزش کشور رخ دهد در این چارچوب اگر روحیهاش و حمایتهای فدراسیون در فراهم کردن شرایط مناسب، نبود به هیچ عنوان شاهد درخششهایش در عرصههای مختلف نبودیم.
رییس فدراسیون تیروکمان ادامه داد: زهرا نهمتی رکورد جهانی را در طول مدت همکاریاش با این فدراسیون ارتقاء داد خوشحالیم که وی در المپیک ریو پرچمدار کاروان ورزشی ایران معرفی شد، همچنان این فضا و عزم را داریم که با وی همکاریمان را ادامه دهیم.
همکاری زهرا با پارک ادامه دارد
شجاعی در خصوص اینکه زهرا نعمتی از این پس باید خود را برای شرکت در پارالمپیک آماده کند گفت: با توجه به این که نعمتی حدود 2 سال است که در بخش افراد سالم تمریناتش را ادامه میدهد و در ماههای اخیر زیر نظر پارک مربی کرهای که برای تیم ملی دعوت کرده بودیم برنامههای آمادهسازی خود را ادامه میداد ، براساس درخواستش وی زیر نظر همین مربی کره ای خود را برای پارالمپیک هم آماده خواهد کرد.
وی در پاسخ به این سوال که مگر قرار نیست پارک برنامههای استعدایابی فدراسیون را در استانهای مختلف دنبال کند؟ افزود: نگاه ما در این مورد ملی است و منافع ورزش کشور را به طور کلان در نظر داریم با توجه به این موضوع این مربی کرهای تا پایان رقابتهای پارالمپیک همراه نعمتی خواهد بود و پس از این مسابقات اجرای برنامههای راهبردی فدراسیون را ادامه میدهد.
دغدغههای مرد اول کمانداران ایران
رییس فدراسیون تیروکمان گفت: اجرای هر برنامهای در هر بخشی حتی غیرورزشی در کنار راهکارهای مدیریتی نیاز به شاخصههای مالی دارد اگر قرار است یک برنامه به اجرا درآید مباحث مالی از اصلیترین موضوعات است.
شجاعی افزود: در رشتهای مختلف اگر توفیقات و درخششی دیده میشود بحث مالی پررنگ تر از برنامههای مدیریتی است تلاش میکنیم تا در چهار سال آینده منابع مالی غیردولتی را جذب کنیم البته ناگفته نماند که کمبود منابع مالی به ورزش سرایت کرده است و ورود بخش خصوصی یکی از دغدغههای اصلیمان در مسیر المپیک 2020 است.