پخش زنده
امروز: -
نشست گفتگوهای تمدنی از « قلعه هرات تا ارگ تبریز» در تربت جام برگزارشد.
به
گزارش خبرنگار خراسان رضوی خبرگزاری صدا و سیما، معاون پژوهشی مرکز آموزش و پژوهش های
بین المللی وزارت امور خارجه در این نشست گفت: این نشست، دومین نشست از سلسله نشست
های گفتگوهای تمدنی از « قلعه هرات تا ارگ تبریز» است.
مرتضی دامن پاک به برگزاری نخستین نشست در بیرجند اشاره کرد و افزود: «عرفان و تصوف »،محوریت این دوره از نشست در تربت جام است.
او گفت: نشست های از قلعه هرات تا ارگ تبریز، تلاشی برای شناسایی تمدن های مسیر جاده ابریشم و شناخت بزرگان و صاحبنظران کشورهای این مسیر است.
معاون مرکز آموزش وزارت امورخارجه افزود: این نشست با حضور استادان و نخبگان علمی دانشگاه های هرات ، شهید بهشتی،فردوسی، بیرجند ، مذاهب اسلامی، مرکز پژوهش های آستان قدس ،حکیم سبزواری ودانشگاه آزاد اسلامی تربت جام برگزار شده است.
دامن پاک گفت: هفت مقاله از استادان شرکت کننده در همایش، ارائه می شودو مقالات علمی این نشست در سطح جهانی منتشر خواهد شد
در ادامه مدیر اجرایی موسسه بین المللی آسیای مرکزی(ایکاس) گفت:افتخار می کنم که با همراهی ده کشور، تحقیقاتی در مورد جاده ابریشم را شروع کرده ایم.
دکتر فیلهو پارک افزود:دانشمندان و اندیشمندان ایرانی مهمترین افراد در این زمینه بوده اند و تمدن های جاده ابریشم از نظر فیزیکی ،معنوی و روحانی نقش مهمی در تولید علم و تمدن داشته اند.
او گفت:تربت جام شهری تاریخی در مسیر هرات تا تبریز است در این شهر به آنچه اجدادمان رسیده اند پی خواهیم برد.
جادهٔ ابریشم یا راه ابریشم شبکهٔ راههای بههمپیوستهای با هدف بازرگانی در آسیا بود که شرق ، غرب و جنوب آسیا را به هم و به شمال آفریقا و خاور اروپا پیوند میداد؛ مسیری که تا سدهٔ پانزدهم میلادی بهمدت هزار و 700 سال، بزرگترین شبکهٔ بازرگانی دنیا بود.