برگزاری کارگاه آموزش عالی طراحی معماری در بافت تاریخی ماسوله
کارگاه آموزش عالی طراحی معماری در بافت تاریخی ماسوله به مدت دو روز از چهارم شهریور در پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری شهر تاریخی ماسوله برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی؛ مدیر پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی ماسوله با اعلام این خبر گفت: این کارگاه با همکاری اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری گیلان، پایگاه ملی میراث فرهنگی ماسوله، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان گیلان، باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان و کمیته ملی موزه ایران (ایکوم) برگزار می شود.
مصطفی پور علی ارزش های فرهنگی بافت تاریخی، مبنای نظری طرح حفاظت بافت تاریخی، طراحی معماری در بافت تاریخی رشت و طراحی معماری در بافت تاریخی ماسوله را از جمله موضوعات و درس گفتارهایی برشمرد که قرار است در این کارگاه مطرح شود.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی ماسوله حضور مردم و ادامه زندگی در این بافت را وجه تمایز آن با دیگر پروژه ها عنوان کرد و گفت: شهر تاریخی ماسوله از سال 1378 در شمار پروژه های بزرگ ساختمان میراث فرهنگی کشور قرار گرفت و عملا از اول مهر 80 فعالیت های مقدماتی خود را با استقرار مدیر پروژه مقیم در ماسوله شروع کرد.
این شهر تاریخی در وسعتی معادل 6/1 هکتار و در چهار محله شکل گرفته است و دارای بازاری در چهارطبقه است که هر چهارمحله به طول مستقل به بافت بازار شهر ارتباط بی واسطه دارند.
پورعلی با اشاره به اینکه ماسوله به دلیل برخورداری از بافتی ویژه، معماری فاخر، متواضع و مناظر طبیعی بدیع پیرامون آن مهمی در عرصه گردشگری در سطح ملی و حتی جهانی است افزود: گردشگران منبع امرار معاش برای تعداد اندک مردمی است که تن به مهاجرت نداده اند و هم چنان با حضور خود از تبدیل این شهر تاریخی به یک موزه جلوگیری می کنند و همین امر لزوم نگرشی ویژه به ماسوله را بیش از پیش افزایش می دهد.
وی هدف اصلی پروژه بزرگ شهر تاریخی ماسوله را جلوگیری از فرسودگی و انهدام این بافت با ارزش و حفظ آن برای نسل های آینده دانست و گفت: برای نزدیک شدن به این هدف باید در عرصه های گوناگون به برنامه ریزی و فعالیت همه جانبه پرداخت.
ماسوله نمونه بارزی از هماهنگی زیست انسان و تنوع طبیعی است که در سال 1354 شمسی به عنوان اولین شهر تاریخی زنده کشور به صورت یک مجموعه کامل به شماره 1090 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
آمیزه ای از فرهنگ های سه گانه طالش، ترکی و گیلکی از یک سو و طبیعت های سه گانه جنگلی، مرتعی و کوهستانی از سوی دیگر، فرهنگ و تمدن خاصی را به وجود آورده است که اولین نمایه کالبدی آن، شهرسازی و معماری خاص ماسوله است.