شناسه گذاری صد درصدی داروهای وارداتی
مدیرکل نظارت دارویی و مواد مخدر: طرح اصالت دارو و لوازم بهداشتی در اجرا دچار مسائل و مشکلات خواهد شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ اکبر عبداللهی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: مردم آشنایی و آگاهی کاملی به این طرح ندارند.
وی با بیان اینکه، صد درصد داروهای وارداتی کشور شناسه گذاری شده اند اضافه کرد : 60- 70 درصد تجهیزات وارداتی کشور نیز شناسه گذاری شده است.
مدیرکل نظارت دارویی و مواد مخدر گفت : برخی نشان ها؛ نظام شناسه گذاریشان در مبدأ انجام می شود.
عبداللهی افزود : فرآورده های غذایی وارداتی بسیار زیاد است بنابراین ترجیح دادیم، فرآورده هایی که از نظر تعداد کمتر اما ارزش بیشتری دارند زودتر شناسه گذاری کنیم.
وی با بیان اینکه اشکالات طرح شبنم موجب شد مردم به این طرح بدبین و بی تفاوت شوند گفت : این طرح سال88 کلید خورد و با روی کار آمدن دولت دهم به عنوان طرح شبنم اجرایی شد اما مشکلات اجرایی آن؛ اجرای طرح شبنم را با یک وقفه چهار ساله رو به روکرد و پس از آن شش ماه زمان برد که این طرح به طرح جدید تغییر جهت دهد.
مدیر کل نظارت دارویی و مواد مخدر کشور اضافه کرد: در سیستم جدید شرکت برچسب زن وجود ندارد بلکه همان شرکت شناسنامه دار و صاحب کالا خودش متولی این است که کالای خود را با الگویی که ما می گوییم شناسه دار و وارد بازار کند.
عبداللهی گفت : وزارت بهداشت نیز باید سامانه متمرکزی داشته باشد تا همه شناسه ها را وارد این سامانه کند و در این باره نیز بحث فنی به یک شرکت واگذار شده است.
وی افزود : کشورهای دیگر نیز در حوزه بحث اصالت دارو مانند ایران عمل می کنند اما در حوزه مواد غذایی یک شناسه برای مصرف کننده نهایی طراحی و این طرح در دنیا به نام کشورمان ثبت شده است.
غلامرضا مناقبی رئیس انجمن وارد کنندگان مواد خوراکی و آشامیدنی نیز در این برنامه با بیان اینکه هر طرحی که بتواند امنیت در حوزه فرآورده های غذایی و دارویی را به جامعه بشناساند قابل احترام است گفت: مشکل امروز جامعه قوانین در این زمینه است و این قوانین مانع فعالیت اشخاص شناسنامه دار، شرکت های وارد کننده و تولید کننده های قانونی که از سازمان غذا و دارو و یا سازمانی نظارتی کشور مجوز می گیرند، می شود.
وی افزود : اشکال طرح اصالت دارو و لوازم بهداشتی هزینه های اجرای این طرح است که از هزینه های واردات بیش تر شود.
رئیس انجمن واردکنندگان مواد خوراکی و آشامیدنی با بیان اینکه تجارت قانونی در ایران سخت تر از تجارت غیر قانونی است گفت: روند بروکراسی در حوزه واردات قاچاق به کشور را آسان تر کرده است و باید موانع تجارت و کسب و کار قانونی برداشته شود.