معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام از کاهش و متعادل شدن قیمت ذرت با واردات این محصول درکشور خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ عباس والوزی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: شرکت پشتیبانی امور دام کشور با هدف حمایت از تولید کنندگان داخلی برنحوه توزیع ذرت مدیریت و نظارت کرده تا مشکلی برای مصرف کنندگان نهایی ایجاد نشود و در عین حال به جهت ایجاد شفافیت مالی بازار، ذرت برای مصرف عمومی در بورس عرضه شد.
وی همچنین اظهار داشت: با این اقدام دو هدف اول دسترسی آسان مصرف کنندگان واقعی به ذرت و دوم جلوگیری از افزایش قیمت ذرت مدنظر بوده است.
معاون شرکت پشتیبانی دام کشور با اشاره به اینکه ورود ذرت به کشور از دو هفته قبل شدت گرفته است، گفت: قیمت ذرت بزودی کاهش و متعال میشود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه واردات ذرت در انحصار هیچ کس نیست هرکسی توان و شرایط لازم را داشته باشد میتواند ذرت وارد کند، گفت: سال گذشته شرکت پشتیبانی دام برای حمایت از تولیدات داخلی ذرت را در قالب خرید تضمینی از کشاورزان خریداری تا در موقع لزوم در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد.
والوزی با اشاره به اینکه هر کیلوگرم ذرت داخلی برای شرکت پشتیبانی دام کشور یک هزار و 150 تومان تمام شده است، افزود: این شرکت هم اکنون هرکیلوگرم ذرت را به قیمت 880 تومان به تولید کنندگان عرضه میکند.
ناصر نبی پور رئیس اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران نیز گفت: در حال حاضر 60 درصد جیره غذایی مرغ را ذرت تشکیل میدهد.
وی همچنین از افزایش 60 درصدی قیمت ذرت طی چند ماهه گذشته در کشور خبر داد و افزود: قیمت هر کیلو ذرت که بطور میانگین 620 تا 720 تومان بود این رقم هم اکنون در بندر به بیش از یک هزار و 100 تومان رسیده است.
نبی پور گفت: قیمت ذرت در ایران در حالی افزایش پیدا کرده که قیمت این محصول در بازارهای جهانی نه تنها افزایش پیدا نکرده بلکه پائین تر هم آمده است.
وی با اشاره به این جمله که افزایش نرخ ذرت تخممرغ را گران کرد، افزود: قیمت تخم مرغ در حدود یک ماه گذشته 400 تا 500 تومان گران شده و هم اکنون میانگین قیمت هرکیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری حدود 4 هزارتومان است.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران با اشاره به اینکه روند صادرات تغییر چندانی نداشته و روزانه حداکثر 20 تن است، اظهارداشت: افزایش قیمت تخممرغ دلایل دیگری دارد و به تازگی بخشی از جمعیت مرغهای پیر به کشتارگاه رفته و از چرخه تولید حذف شدند.
وی در ادامه افزایش دما و گرمای هوا را از دیگر دلایل گرانی قیمت تخممرغ عنوان کرد و افزود: زمانی که هوا گرم میشود، مرغها غذای کمتری میخورند و تولید نیز کم میشود.
نبیپور همچنین ضمن اشاره به افزایش قیمت ذرت دامی در کشور اظهارداشت: قیمت ذرت در بازارهای جهانی به کمترین میزان در 5 سال گذشته و در داخل کشور به بیشترین میزان در طول تاریخ مصرف رسیده و رکورد شکسته است.
وی ضمن انتقاد شدید از شرایط قیمت ذرت در بازار اظهار داشت: ذرت 60 درصد جیره غذایی طیور را تشکیل میدهد و تأثیر زیادی در قیمت تمام شده تولید دارد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران با بیان اینکه در طی یک ماه گذشته قیمت ذرت اوکراین 670 تا 720 تومان بوده است، گفت: درحال حاضر این عدد به یک هزار و 120 تومان در بندر رسیده است.
وی افزود: نرخ ذرت برزیل نیز از 780 تا 800 تومان به یک هزار و 200 تومان در بندر رسیده و برای تولیدکنندگان یک هزار و 300 تومان تمام میشود.
نبی پور اظهارداشت: متاسفانه عدم پیش بینی دقیق مسئولان مربوطه از میزان نیاز ذرت کشور منجر به کمبود و گرانی قیمت این کالا در بازار شده است.
وی در ادامه افزایش 60 درصدی قیمت ذرت و کمبود این کالا را مهمترین مشکل تولیدکنندگان در ایران عنوان کرد و گفت: قیمت سایر نهادهها از جمله جو، کنجاله و سویا تغییر چندانی نداشته است.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران افزود: شرکت پشتیابی دام تاکنون 20 هزار تن ذرت به قیمت 880 تومان در اختیار تشکل مرغداران قرار داده که خیلی هم مؤثر بوده است.
وی اظهارداشت: ذرتی که شرکت پشتیبانی دام در اختیار مرغداران قرار داده اول اینکه مقدار این نهاده ناچیز بوده و دوم ذرت ایرانی در واحدهای مرغ گوشتی کاربرد چندانی ندارد.
نبی پور بیان داشت: صنعت مرغداری در ایران یکی از زیربخش های مهم و اساسی بخش کشاورزی به شمار میرود. این بخش ازفعالیت به لحاظ تامین بخش عمدهای از نیازهای غذایی و پروتئینی کشور از اهمیت شایان توجهی برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: صنعت مرغداری نقش بسیار مهمی در تبدیل دانهها و سایر محصولات به گوشت و تخممرغ که مواد غذایی مفیدی برای انسان هستند، دارد. صنعت مرغداری از چندین جهات بهعنوان یک منبع درآمد، منبع غذا، استفاده در صنعت دارای اهیمت است.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران یادآورشد: صنعت مرغداری در ایران به دلائل متعدد فنی، اقتصادی و بهداشتی در مقایسه با سایر صنایع دامپروری از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است.
به هر حال از تخممرغ، گوشت و محصولات فرعی مرغ در صنایع مختلف استفاده میشود. از تخممرغهای نطفهدار برای تهیه واکسن، سفیده تخممرغ جهت تولید بعضی از مواد داروبی، زرده تخممرغ در تهیه کیک، صابون، شامپو، کرمهای براقکننده پوست واز پوست تخممرغ بهعنوان مکمل موادمعدنی در جیره غذایی دام و طیور، تقویتکننده خاک، پرها و قسمتهای داخلی مرغ در تهیه غذای دام و طیور از غدد داخلی مرغ در تهیه بعضی مواد شیمیایی استفاده میکنند.
صنعت مرغداری در ایران بنا به گفته بسیاری از مسئولان بیشترین حجم سرمایهگذاری را پس از صنعت نفت به خود اختصاص داده است.
عرضه فرآوردهها با بهاء و کیفیت مناسب در بازار رقابتی یکی از برجستهترین اصول اقتصاد در جهان امروز است. شناخت بازارهای جهانی، میزان تقاضا و شناخت موقعیت و توان بالقوه کشور درمیان دیگر تولیدکنندگان میتواند نقش مهمی در زمینه تولید گوشت مرغ داشته باشند.
کلام آخر اینکه صنعت مرغداری به عنوان یکی از صنایع مهم می تواند باعث رونق تولید و ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در جامعه شود.