رئیس اتحادیه طلا و جواهر از شهروندان خواست از هر گونه معامله طلا در فضاهای مجازی حتما خودداری کنند تا در دام کلاهبرداران نیفتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمد کشتی آرای در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت : فروش طلا در فضای مجازی برای خریداران مشکل ساز شده است و امکانی هم برای ردیابی یا برخورد با کلاهبرداران وجود ندارد چون نه نشانی دارند و نه ساختمانی.
وی افزود : خریداران زمانی متوجه تقلبی بودن طلا می شوند که به دلیل فقدان نشانی دقیق و مشخصات مورد نیاز در برگه خرید، امکان پیگیری متخلفان وجود ندارد و در چند مورد نتوانستیم متخلفان را ردیابی و شناسایی کنیم. برخی طلاها در این فضا ظاهری طلایی دارد و واقعی نیست.
کشتی آرای اظهار داشت : شهروندان نه فقط احتیاط کنند بلکه تصریح می کنیم که از اینگونه معاملات خودداری کنند . شهروندان در زمان خرید طلا به واحدهای مجوز دار مراجعه کنند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر همچنین گفت طلاهای دست دوم نیز استاندارد ندارد و عیار ان دقیق نیست و نظارتی وجود ندارد و حتی ممکن است روکشی از طلا داشته باشد.
بنابراین گزارش برای تعیین قیمت طلا باید قیمت یک گرم طلا را با قیمت اجرت ساخت آن جمع و 7 درصد سود فروشنده را به آن اضافه کنیم و 9 درصد مالیات برارزش افزوده هم اضافه شود.
تمام این اعداد قابل کنترل است و اگر کسی درباره میزان اجرت یا سودی که به فروشنده داده شده، اعتراضی داشته باشد می تواند به اتحادیه مراجعه کند تا رسیدگی شود.
اجرت های ساخت معمولا مشخص است و در واحدهای صنفی با درصد ناچیزی اختلاف عرضه می شود ولی اصولا اجرت ساخت ها براساس درجه بندی میزان کاری که روی هر گرم طلا انجام می گیرد، درجه بندی می شود.
به گفته رئیس اتحادیه طلا و جواهر معمولا اجرت ساخت هر گرم طلا 5 تا 35 هزار تومان متناسب با کاری که روی طلا انجام شده است، محاسبه می شود یعنی ممکن است برخی طلاها اجرت بیشتری داشته باشد و آن هم به خاطر کار بیشتری است که روی آن انجام می شود.