آیتالله هاشمی رفسنجانی:
امنیت ایران،مثالزدنی وتلاش برای حفظ آن ضرورت اجتماعی است
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام:درشرایط امروز،امنیت ایران،مثالزدنی وتلاش برای حفظ آن ازضرورتهای اجتماعی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیتالله هاشمی رفسنجانی، صبح امروز در دیدار مدیران، مسئولان و کارشناسان سازمان بیمه سلامت ایران، با تبریک سالروز میلاد ثامنالحجج(ع)، وجود مبارک زیارتگاه آن امام همام در مشهدالرضا را لطف جاودان خداوندی به مردم ایران دانست و گفت: بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) بارانداز روحی مردم ایران و شیعیان عالم است و باید از این امتیاز خداوندی در جهت گسترش مهر و مودّت دینی و ملی استفاده کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در این دیدار که به مناسبت سالروز تأسیس بیمه سلامت ایران (22 مرداد) برگزار شد، با اشاره به روایت مشهور «نعمتان مجهولتان، الصحه و الامان»، سلامتی و امنیت را دو نعمت مهم خداوندی توصیف کرد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، با ارائه تحلیلی، از سیر تدریجی مسائل بهداشتی و درمانی در زندگی انسانها، گفت: در دوران معاصر، بعضی از تهدیدکنندگان سلامت مردم، مثل ریزگردها، هم حاصل جنگهای بشر در سالهای گذشته است و هم یک بلیّه بیمرز است که درمان و پیشگیری آن نیاز به عزمی جهانی دارد.
وی با بیان اینکه «بعضی از انسانها، طبیعت محیط زیست را به هم میزنند»، به بیماریهای نوظهور حاصل از تغییر اقلیم پرداخت و افزود: روزگاری بشر از مالاریا میترسید و پس از مهار کردن آن، مسائل مربوط به ابولا و اخیراً زیکا مطرح شده که تهدیدی جدی برای سلامت انسانهاست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در بخش بعدی سخنان خود به بیمه و ضرورتهای گسترش آن در زندگی فردی و اجتماعی پرداخت و گفت: دنیا از بیمه به عنوان یک صنعت، به شکل گسترده استفاده میکند، اما آنچه در ایران باید به آن توجه شود، علاوه بر مسائل اقتصادی، مسائل انسانی و اسلامی است که دستگیری از نیازمندان تأکید دین مبین اسلام است.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، با بیان مصرّحات قانون اساسی در جهت گسترش رفاه اجتماعی، به بیان ابعاد مختلف بیمه و تأمین اجتماعی در امور مسکن، تحصیل، شغل و سرانجام بهداشت و درمان پرداخت و افزود: برخی از کشورهای پیشرفته تجربیات موفقی در این زمینه دارند که میتوان با اصلاحاتی از همان شیوهها برای گسترش بیمه و ابعاد مختلف آن استفاده کرد.
وی به طرحهای مختلف مربوط به تأمین مسکن برای نیازمندان در جمهوری اسلامی اشاره کرد و با یادآوری ضرورت تأمین مسکن افراد کمدرآمد، گفت: اگر طرحهایی جامع براساس نیازسنجیهای واقعی و بهدور از اقدامات شعاری و اجرای عقلانی دنبال میشد، یکی از اهداف انقلاب اسلامی در آغاز برآورده میشد که تأمین مسکن برای نیازمندان بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر اهداف انقلاب اسلامی درخصوص تأمین شغل برای همگان، بهخصوص جوانان، به موانع سیاسی، امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در دو سال اول پس از پیروزی انقلاب و سپس هشت سال جنگ تحمیلی اشاره کرد و افزود: پس از پایان جنگ، یکی از اهداف بزرگ انقلاب، تأمین شغل برای مردم در قالب برنامه جامع 5 ساله اول بود که در دولت سازندگی گامهای مؤثری برداشته شد به گونهای که نرخ بیکاری از 15 درصد به 9 درصد رسید که اگر همان روند ادامه داشت، امروز مشکلی به عنوان بیکاری در کشور نداشتیم.
وی با تأکید بر اینکه «توسعه نیروی انسانی با آموزش است»، به نتایج مثبت تحصیل رایگان اشاره کرد و گفت: ملت بیسواد در همه مراحل تاریخ عقبافتاده خواهد بود.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با اشاره به برخی جنایاتی که این روزها تروریستها علیه مردم عراق، سوریه، یمن، افغانستان، لیبی، بحرین، پاکستان و دیگر کشورهای اسلامی انجام میدهند،، افزود: در دوران سازندگی به تحصیل همگانی توجه ویژهای شد، به گونهای که در مناطق دورافتاده، محروم و روستایی، مدارس شبانهروزی تأسیس کردیم تا حتی دو، سه دانشآموز یک روستا هم با خدمات رفتوآمد و بیتوته شبانه در خوابگاهها درس بخوانند.
وی با اشاره به لایحه فقرزدایی در دولت سازندگی، گفت: طرحی با تأمین منابع مالی تهیه و برای تصویب به مجلس فرستاده شده بود که اگر تصویب و اجرا میشد، دیگر هیچکس در ایران به خاطر ضرورتهای اولیه زندگی خود و فرزندان، دچار مشکل نمیشد که البته این طرح به دلایلی اجرا نشد و بعدها از مجلس پس گرفته شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه «همان طرح با اصلاحاتی براساس شرایط زمانی قابل اجراست»، افزود: برخورداری از تأمین اجتماعی جامع، حق ایرانیان است، بهخصوص که تمام منابع و معادن غنی در سرزمین ایران وجود دارد.
وی «بیمه بیکاری» را راهکاری برای جلوگیری از عواقب منفی این معضل دانست و با تشریح قوانین مربوط به بیکاری و اشتغال، در کشورهای پیشرفته، گفت: اگر دولت به زیربناها بپردازد، مردم در قالب بخش خصوصی برای رونق اقتصادی وارد میشوند و به جای دریافت یارانه که به نوعی کرامت انسان را مخدوش میکند، براساس دسترنج خویش زندگی میکنند که در آن صورت هرکس کار بیشتری کند، درآمد بیشتری خواهد داشت.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، به شرایط فعلی ایران، بهخصوص پس از تحریم پرداخت و افزود: راه درست استفاده از منابع غنی و سرمایههای ملی، بهکارگیری نیروی انسانی کارآمد است که الحمدلله ایران در سالهای پس از پیروزی انقلاب به خاطر گسترش فضاهای دانشگاهی و علمی در این زمینه بسیار غنی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری مباحث مربوط به سیاستهای کلی بیمه سلامت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: سیاستهای نسبتاً جامعی تدوین، تصویب و ازجانب مقام معظم رهبری تأیید و ابلاغ شد که اگر در مراحل مختلف اجرا، گرفتار انحرافات و سوءبرداشتها نشود، میتوان امیدوار بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، بررسی معایب و محاسن سیاستهای کلی سلامت در مرحله اجرا را وظیفه کمیسیون نظارت مجمع و همچنین همکاری مناسب مدیران، مسئولان و کارشناسان سازمان بیمه سلامت در مراحل مختلف دانست و افزود: این سیاستها در هر مرحلهای که نیاز به تفسیر دارد، باید براساس نیازها تفسیر شود و اگر نیاز به اصلاح هم داشته باشد، بگویید و بنویسید تا از طریق قانونی که روندی مشخص دارد، پیگیری شود.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، با بیان اینکه «رهبری مطالبهگر اجرای سیاستهای کلی در همه زمینهها، بهخصوص برای اقتصاد مقاومتی و بیمه سلامت هستند»، گفت: اهمیت بیمه سلامت علاوه بر آسودگی خیال و امنیت روانی جامعه، رضایت بیماران و خانوادههای آنان است، تا هنگام بیماری، فکری بهجز درمان بیمار خویش نداشته باشند.
در آغاز این دیدار، دکتر محمدجواد کبیر، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، با یادآوری طرح جامع بیمه در دولت سازندگی، خطاب به آیتالله هاشمی رفسنجانی، گفت: جامعه ایرانی جنابعالی را یکی از نمادهای رفاه اجتماعی نظاممند میداند، چون رویکرد رفاه اجتماعی از آموزههای جنابعالی در خطبههای نماز جمعه بود.
همچنین آقای دکتر علی حسنزاده، رئیس هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت ایران، به بیان نظرها، برنامهها و دستاوردهای این سازمان در دوره نوین آن و همچنین برنامههای دولت تدبیر و امید برای گسترش کمی و کیفی بیمه در کشور پرداخت.