پخش زنده
امروز: -
بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ۲۳ مرداد ماه سالگرد پیروزی و مقاومت ۳۳ روزه حزب الله لبنان در برابر رژیم صهیونیستی به عنوان روز مقاومت اسلامی نام گذاری شده است. در این نوشتار عملکرد جبهه مقاومت و حزب ا... لبنان در مقابله با رژیم صهیونیستی مورد بررسی قرار می گیرد.
چکیده پژوهش :
- محور مقاومت منطقه ای با الهام گرفتن از انقلاب اسلامی ایران پا گرفت و سرآغاز تحولاتی بزرگ و الگویی برای آزادی خواهان و ستم دیدگان جهان شد.
- جنبش مقاومت حزب الله لبنان توانست با بومی سازی انقلاب اسلامی به جریانی قوی و تاثیر گذار در صحنه رویارویی با دشمن صهیونیستی تبدیل شود.
- مبارزات بی امان جنبش مقاومت اسلامی حزب الله لبنان علیه رژیم غاصب صهیونیستی و تلفات این رژیم باعث شد که رژیم صهیونیستی در سال 1985 میلادی از بیروت پایتخت لبنان عقب نشینی کند و تنها بخش جنوبی این کشور را در اشغال داشته باشد.
- تداوم مبارزات جنبش مقاومت اسلامی لبنان علیه رژیم صهیونیستی و انجام عملیات های موفقیت آمیز آنان و به جای ماندن تلفات سنگین نیروهای اشغالگر، امان صهیونیست ها را بریده و این رژیم را مجبور می کند در 24می سال 2000 میلادی (4خرداد 1379) به اشغال 22 ساله لبنان خاتمه داده و با حقارت از این سرزمین خارج شود.
- رژیم صهیونیستی در سال 2006 (1385) جنگ تمام عیاری را براساس یک «نقشه جامع» که توسط آمریکا، انگلیس، فرانسه، رژیم صهیونیستی، مصر، اردن، عربستان و احزاب شاخص طیف ۱۴ مارس لبنان طراحی شده بود، به اجرا درآورد و پس از ۳۳ روز جنگ و جنایات متعدد این رژیم با قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل در تاریخ ۱۴ اوت ۲۰۰۶ (23 مرداد 1385) پایان یافت.
- بر اساس گزارش سری مرکز فرانسوی "محور منطق” «axis of logic» که در ایالت ماساچوست آمریکا فعالیت میکند، در این جنگ (33روزه) دوهزار و ۳۰۰صهیونیست کشته شده و بیش از ۷۰۰ نفر زخمی شدهاند، این در حالی است که اسرائیل آمار تلفات این جنگ را ۱۱۹ نفر ذکر کرده است.
- مهمترین دستاورد پیروزی حزب الله لبنان در جنگ ۳۳ روزه، شکست هیمنه رژیم صهیونیستی بود. نیروهای مقاومت مردمی در لبنان در سال ۲۰۰۶ این واقعیت را برای افکار عمومی منطقه و جهان به اثبات رساندند که رژیم صهیونیستی نه تنها یک قدرت شکست ناپذیر نیست، بلکه از لحاظ قدرت نظامی بسیار سست و آسیبپذیر است.
- عامل پیروزی مقاومت اسلامی در برابر صهیونیستها، نه سلاح و مهمات که ایمان، عزم و جهاد این گروه مجاهد بود؛ ایمانی که در عمق وجود آنها نفوذ نموده بود و از آنان، مؤمنانی به استواری کوه ساخته بود.
- جنبش مقاومت اسلامی مردم لبنان در نبرد سی و سه روزه و ماقبل آن، به همه یادآور شدند که صلاح کار در برابر دشمن متجاوزی مانند رژیم غاصب صهیونیستی، سلاح و مقاومت است و در غیر این صورت، باید که ذلت و خواری و حکم صادره از سوی متجاوز را پذیرفت.
پژوهش خبری صدا و سیما: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ۲۳ مرداد ماه سالگرد پیروزی و مقاومت ۳۳ روزه حزب الله لبنان در برابر رژیم صهیونیستی به عنوان روز مقاومت اسلامی نام گذاری شده است. جنگ رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه لبنان در سال 2006 (1385) معروف به جنگ ژوئیه و جنگ دوم لبنان از 12 ژوئیه 2006 (22تیر 1385) میان ارتش رژیم صهیونیستی و نیروهای حزبا... لبنان آغاز شد که دامنه آن شمال سرزمینهای اشغالی و سراسر لبنان را در برگرفت و با قطعنامه 1701 شورای امنیت در 14 اوت 2006 (24 مرداد 1385) به پایان رسید. در این نوشتار ضمن اشاره به سابقه اشغال لبنان توسط رژیم غاصب صهیونیستی، عملکرد جبهه مقاومت و حزب ا... لبنان در مقابله با رژیم اسرائیل و نتایج و اثرات آن مورد بررسی قرار می گیرد.
پیشینه تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان
پیشینه تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان به عملیات لیتانی در ماه مارس 1978 میلادی باز میگردد. در آن زمان 25 هزار سرباز اسرائیلی تا دندان مسلح به خاک لبنان یورش برده و پایگاه های مبارزان فلسطینی در لبنان را تخریب کردند. سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه 425 از رژیم صهیونیستی خواست هر چه زودتر خاک لبنان را تخلیه کند و یک نیروی پاسدار صلح را در خاک لبنان مستقر کرد.
اما سرمستی رژیم صهیونیستی از پیروزی های متعددش در جنگ با کشورهای عربی طی سالهای 1948، 1956، 1967 و 1973 میلادی از طرفی و حمایت های مادی و سیاسی غرب در عرصه های بین المللی از رژیم غاصب صهیونیستی از طرف دیگر، سبب شد این رژیم اشغالگر گام دیگری برای بسط سلطه خویش در منطقه بردارد.
بر این اساس، رژیم غاصب صهیونیستی از اوائل دهه هشتاد میلادی به بهانه حملات چریک های فلسطینی به مناطقی در شمال سرزمین های اشغالی به لبنان حمله کرد و خاک این کشور را اشغال کرد. اگر چه عنوان تهاجم صهیونیست ها به لبنان «صلح برای جلیله» بود، اما در واقع نیاز این رژیم به سرزمین های بیشتر، سرمستی از قدرت بازدارندگی خویش، سکوت یا برخورد منفعل جامعه جهانی، مبنای اشغال لبنان بود. رژیم صهیونیستی به یقین می دانست که اعراب حاضر نیستند بار دیگر به مقابله با رژیم صهیونیستی برخیزند، بنابراین با کمترین دغدغه خیال، فلسطینی ها را از لبنان اخراج و بخش های مهمی از خاک این کشور را اشغال کرد. از این رو، در ششم ژوئن 1982 (17 خرداد 1361) ارتش رژیم صهیونیستی تهاجم گسترده ای را از زمین، هوا و دریا به لبنان آغاز کرد و به سرعت و بدون برخورد با مقاومت چندانی تا دروازههای بیروت پیشروی کرد و دومین پایتخت یک کشور عربی را (پس از بیتالمقدس) به محاصره خود درآورد.
شکل گیری جنبش مقاومت اسلامی حزب ا... لبنان و اولین پیروزی های آنان
هرچند رژیم صهیونیستی همچنان در باد سرمستی پیروزی های گذشته اش در مقابل برخی کشورهای عربی اسلامی بود، اما این بار وضعیت برای تهاجم این رژیم تفاوت پیدا کرد. چراکه با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، شرایط حاکم بر منطقه کاملا دگرگون شد. محور مقاومت منطقه ای با الهام گرفتن از این انقلاب پا گرفت و سرآغاز تحولاتی بزرگ و الگویی برای آزادی خواهان و ستم دیدگان جهان شد. شکل گیری جنبش مقاومت حزب ا... لبنان از ثمرات آن است که این جنبش توانست با بومی سازی انقلاب اسلامی به جریانی قوی و تاثیر گذار در صحنه ی رویارویی با دشمن صهیونیستی تبدیل شود. از نتایج اولیه جنبش مقاومت اسلامی حزب ا... لبنان عقب نشینی اسرائیل از بیروت به سال 1985 میلادی و بسنده کردن به منطقه حایل در جنوب لبنان به مدت 18 سال است.
اولین قیام مردمی علیه اشغالگران به رهبری «شیخ راغب حرب» اتفاق افتاد و نتیجه آن فراگیر شدن قیام مردمی در جنوب لبنان از طریق مساجد و حسینیه ها بود. شروع حرکت نظامی حزب ا... همزمان بود با فرصتی که رژیم صهیونیستی به یاسر عرفات و رزمندگان فلسطینی برای خروج از لبنان در اوت 1982 داده بود. در این شرایط حزب ا... از عملیات محدود در داخل روستاهای جنوب لبنان آغاز کرد و سپس به عملیات گسترده پرداخت که مهمترین عملیات نظامی حزب ا... در این مقطع، نابود کردن مقر فرماندار نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در شهر صور لبنان بود.
به موازات سازماندهی رسمی نیروهای مقاومت در چارچوب جنبش فتح و بعدها جنبش امل و حزب ا...، مقاومت مردمی در جنوب لبنان، به تدریج فعالیتهای نظامی مقاومت برضد نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی در بیروت و جنوب لبنان گسترش داد. پس از راهاندازی دورههای آموزش نظامی جوانان لبنانی، هستههای مقاومت به تدریج تشکیل شد و نیروهای آموزش دیده ابتدا به بیروت که در محاصره بود اعزام شدند. بدین ترتیب، تشکیلاتی برای هدایت عملیات در بیروت تاسیس شد که با رهبران مقاومت در بقاع ارتباط مخفیانه داشت. هستههای خودجوش مقاومت که در جنوب لبنان و حومه جنوب بیروت شکل گرفته بود، اغلب از افراد مذهبی بودند که تجربه فعالیت نظامی در جنبش امل یا دیگر گروههای فلسطینی را داشتند.
حزب ا... اولین بار به طور رسمی بیانیهای نظامی در 6 ژانویه 1984 با امضای "مقاومت اسلامی" منتشر کرد. نیاز حزبا... به داشتن اهرمهای فشار سیاسی در صحنه داخلی که خود را برای تضعیف و کاستن از حجم مقاومت آماده میکرد، باعث شد که حزبا... موجودیت مقاومت اسلامی را رسماً اعلام کند.
مبارزات بی امان جنبش مقاومت اسلامی حزب ا... لبنان علیه رژیم غاصب صهیونیستی و تلفات این رژیم باعث شد که این رژیم در سال 1985 میلادی از بیروت پایتخت لبنان عقب نشینی کند و تنها بخش جنوبی این کشور را در اشغال داشته باشد.
تداوم مبارزات جنبش مقاومت اسلامی لبنان علیه رژیم صهیونیستی و انجام عملیات های موفقیت آمیز آنان و به جای ماندن تلفات سنگین نیروهای اشغالگر، امان صهیونیست ها را بریده و این رژیم را مجبور می کند در 24 می سال 2000 میلادی (4خرداد 1379) به اشغال 22 ساله لبنان خاتمه داده و با حقارت از این سرزمین خارج شود.
آمارها نشان میدهد که عملیات نظامی موفقیت آمیز حزب ا... در طول دو دهه اشغال جنوب لبنان، سالانه بین 22 و 23 کشته و شمار زیادی زخمی و اسیر در میان ارتش رژیم صهیونیستی بر جا میگذاشت. متوسط عملیات نظامی حزب ا... در فاصله سال های 1368 تا 70 بالغ بر 292، سال های 1371 تا 73 بالغ بر 465 و در فاصله سال های 1374 تا 76 بالغ بر 936 عملیات بوده است. تنها در سال 1378 به دلیل مقاومت مبارزان حزب ا... 36 نظامی رژیم صهیونیستی کشته و 64 نفر زخمی و دو نفر دیگر به اسارت گرفته شدند. به طور کلی آمار تلفات صهیونیست ها در طول 18 سال اشغال جنوب لبنان بالغ بر هزار و 200 کشته بود.
علاوه بر این، تا سال 1994 مقاومت اسلامی حدوداً هر ماه 45 عملیات ضد صهیونیستی در زمان اشغال لبنان انجام می داد. این مقدار همزمان با توسعه کیفی تجهیزات مورد استفاده و تنوع در عملیاتها در سال 1995 به 70 عملیات در هر ماه رسید. از آن سال به بعد تعداد این عملیاتها همواره شاهد رشد قابل توجه بود تا اینکه نهایتاً در سال 1998 ماهیانه بالغ بر120 عملیات ضد صهیونیستی انجام میشد. تمامی اقدامات پیچیده و پیشرفته صهیونیستها برای مقابله با این عملیاتها نیز که با استفاده از تکنولوژیهای بالا نظیر رصد از طریق سنسورهای حرارتی و کمین های پیشرفته صورت میگرفت، در جلوگیری از این عملیاتها ناکام بود.
چنین وضعیتی سبب شد علاوه بر موافقت ایهود باراک نخست وزیر تازه انتخاب شده رژیم صهیونیستی موجی در افکار عمومی این رژیم نیز به وجود آید که خواستار عقب نشینی این رژیم از باتلاق لبنان بود. نظرسنجی روزنامه یدیعوت آحارونوت در مورد عقب نشینی اسرائیل از جنوب لبنان بیانگر این بود که 72 درصد شرکت کنندگان در نظرسنجی، این عقب نشینی را تایید و آن را اقدامی صحیح دانستند و در مقابل تنها 20 درصد با این امر مخالف بودند.
در هرحال، این عقبنشینی از نیمه شب آغاز شد و کاملا ناگهانی صورت گرفت به طوری که بسیاری از ادوات جنگی سبک و سنگین صهیونیست ها در خاک لبنان به جا ماند. در طول این عقبنشینی به پیشنهاد عماد مغنیه معاون جهادی حزبا... لبنان، مجاهدان حزبا... سربازان اشغالگر را تا پشت مرزها تعقیب کردند و بر سرشکستی اسرائیل از این حرکت خفّتبار افزودند.
جالب اینکه خفت و خواری رژیم صهیونیستی در مقابل مبارزان مقاومت اسلامی حزب ا... لبنان تا جایی پیش رفت که مقامات این رژیم نیز بر آن اعتراف داشتند. ایهود باراک نخستوزیر وقت رژیم صهیونیستی در یکی از نشستهای کابینه خود در سال 1379 درباره تصمیم به خروج خفت بار نظامیان اسرائیل از جنوب لبنان اعلام کرد: ما به طور یقین نمیتوانیم در لبنان کاری انجام دهیم. حزب ا... به فعالیت خود ادامه میدهد و ما باید یا فرزاندانمان را در لبنان دفن کنیم و یا کاری که کمترین ضرر را دارد؛ انتخاب کنیم.
سرهنگ "نوام بن تسفی" فرمانده ارتش صهیونیستی نیز با اشاره به شکست اسرائیل در جنوب لبنان گفت: ما بیست و پنجم ماه مه سال 2000 از جنوب لبنان عقب نشینی نکردیم بلکه فرار کردیم. وی که آخرین افسر صهیونیستی بود که فرماندهی منطقه غربی در جنوب لبنان (منطقه بنت جبیل) را عهدهدار بود، گفت: توصیف صحیح خروج نظامیان اسرائیلی از جنوب لبنان کلمه "فرار" است. خروج ما از جنوب لبنان عقبنشینی و تاکتیک نبود، بلکه فرار از این منطقه بود، نه کمتر نه بیشتر.
جنگ 33روزه
رژیم صهیونیستی پس از خروج خفت بار از لبنان و شکست تحقیر آمیزش از مقاومت اسلامی حزب ا... همواره تلاش کرده است که آن را جبران و جریان مقاومت اسلامی را از بین ببرد. از اینرو، بعد از سال 2000 رژیم صهیونیستی در موارد مختلف به حریم خاک لبنان تجاوزاتی مقطعی داشت، اما این رژیم در سال 2006 (1385) جنگ تمام عیاری را با همکاری و هدایت آمریکا و چند کشور غربی و عربی و چند حزب مخالف لبنانی علیه حزب ا... و کشور لبنان به راه انداخت.
جنگ رژیم صهیونیستی علیه لبنان که در اسرائیل به جنگ دوم لبنان و در لبنان به جنگ ژوئیه یا جنگ تموز معروف است، از 12 ژوئیه 2006 (22تیر 1385) میان ارتش رژیم صهیونیستی و نیروهای حزبا... لبنان آغاز شد که دامنه آن شمال سرزمینهای اشغالی و سراسر لبنان را در برگرفت. این نبرد که 33 روز طول کشید به جنگ 33روزه نیز مشهور شده است.
نبرد تموز براساس یک «نقشه جامع» که توسط آمریکا، انگلیس، فرانسه، رژیم صهیونیستی، مصر، اردن، عربستان و احزاب شاخص طیف ۱۴ مارس لبنان طراحی شده بود، به اجرا درآمد و پس از ۳۳ روز جنگ و جنایات متعدد رژِیم صهیونیستی با قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در تاریخ ۱۴ اوت ۲۰۰۶ (23 مرداد 1385) پایان یافت.
یادآوری می شود سیدحسن نصرا... دبیرکل حزب ا... لبنان از حدود ۵ ماه قبل از آغاز جنگ در پاسخ به واکنش گستاخانه مقامات صهیونیستی به درخواست آزادی اسرای باقی مانده لبنانی - برمبنای توافق دو جانبه که دو سال قبل از آن با پادرمیانی آلمان به امضاء رسیده بود - اعلام کرد که «ما به زودی سمیر قنطار- اسیر دروزی لبنان که از سال ۱۳۶۰ تاکنون در زندانهای صهیونیست هاست- را در بیروت دیدار خواهیم کرد. بر این اساس همه منتظر اقدام سیدحسن نصرا... بودند.
نیروهای حزبا... در مرز لبنان و فلسطین اشغالی در 22 تیر 1385 عملیات وعده صادق را برای آزادی باقیمانده اسرای لبنانی به ویژه سمیر قنطار آغاز کردند که در نتیجه آن سه نظامی اسرائیلی کشته شدند و دو نظامی دیگر به اسارت درآمدند که به خاک لبنان منتقل شدند. حزبا... از همان ابتدا برای مبادله اسرای اسرائیل با باقیمانده زندانیان لبنانی اعلام آمادگی کرد اما ارتش اسرائیل بدون توجه به این موضوع عملیات نظامی را برای نجات دو نظامی اسیر خود آغاز کرد که در پی آن 5 نظامی دیگر اسرائیلی کشته و 5 تن دیگر نیز زخمی شدند. با وجود اینکه این شکستها از آمادگی نداشتن ارتش صهیونیستی برای ورود به جنگ حکایت داشت اما ایهود اولمرت نخست وزیر رژیم صهیونیستی به دستور آمریکا دستور حمله همه جانبه را به لبنان آغاز کرد.
تصور اولیه رژیم صهیونیستی این بود که با وجود شناسایی نقاط استقراری نیروهای حزب ا... و رهبری آن، میتواند در روز اول تحرک نظامی - سیاسی حزبا... را مهار نماید. بر همین اساس، ارتش صهیونیستی به روال گذشته استراتژی جنگ از راه دور را به مرحله اجرا گذاشت به گونهای که نیروی هوایی رژیم صهیونیستی 15 هزار بار مناطق مختلف لبنان را بمباران کردند. نیروی دریایی این رژیم هم در مدت 8 هزار ساعت دریانوردی، نواحی ساحلی لبنان را به منظور تنگتر کردن حلقه محاصره، بی وقفه گلوله باران کردند. اما رژیم صهیونیستی ناچار شد در پایان روز چهارم - بخصوص پس از آنکه حزبا... ناوچه مدرن ساعر ۵ اسرائیل را در ۱۲ مایلی آبهای بیروت غرق کرد- اذعان کند که با بمباران هوایی کار پیش نمی رود. به گل نشستن هواپیماهای بسیار مدرن برای اسرائیل غیرقابل باور بود ولی این واقعیت داشت و آنان را وادار کرد که اعتراف کنند «چهارمین قدرت هوایی جهان» در مواجهه با چریک های حزب ا... زانو زده است.
در واقع پدیدار شدن بن بست نظامی اسرائیل در جنگ هوایی و دریایی تنها یک هفته پس از آغاز جنگ اتفاق افتاد و این در حالی بود که نیروی زمینی رژیم صهیونیستی پیش از این در سالهای ۱۹۸۲، ۱۹۹۶ و ۲۰۰۰ شکست در مقابل حزب ا... لبنان را تجربه کرده بود. ولی به هر حال برای اسرائیل چاره ای جز تکیه بر نیروی زمینی وجود نداشت. در این میان ژنرالهای آمریکایی برای آنکه شکست فاحش هوایی و دریایی رژیم صهیونیستی را بپوشانند اعلام کردند: «سرنوشت این جنگ در روی زمین تعیین می شود». از هفته دوم عملیات زمینی رژیم صهیونیستی با اعزام 30 هزار نیروی نظامی به مرز حدود ۲۰ کیلومتری لبنان و فلسطین آغاز گردید. نیروی زمینی ارتش صهیونیستی هم علیرغم اینکه دستکم 160 هزار گلوله توپ، 2500 گلوله خمپاره به سوی لبنان شلیک کردند، اما عقب نشینی ها و کشتار زیاد نیروهای این یگان نیز تئوریسینهای نظامی و حتی عناصر معمولی را به این واقعیت رساند که ژنرال ها و سایر نظامیان اسرائیلی از اینکه با چریک های حزبا... مواجه گردند، بشدت هراس دارند. به طوری که در همان روزها یک خبرنگار اسرائیلی با یکی از فرماندهان جنگی این رژیم که مجروح نیز شده بود مصاحبه کرد و از علت شکست ارتش اسرائیل پرس و جو نمود او ابهت حزبا... و ترس اسرائیلی ها از چریک های مقاومت را این گونه تصویر کرد: «ما با اشباح در حال جنگیم».
بدین صورت، در همان هفته اول ارتش رژیم صهیونیستیکه توانایی جنگیدن با حزب ا... را نداشت، مایل بود پایان جنگ را اعلام کند ولی آمریکایی ها اصرار داشتند که اسرائیل چیزی را به دست آورد و سپس آتش بس را اعلام نماید از این رو سه هفته دیگر با اصرار آمریکایی ها جنگ ادامه پیدا کرد ولی در نهایت آمریکا نیز تسلیم شد و با تصویب قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت- که شباهت زیادی به قطعنامه ۵۹۸ دارد- بر پایان آن مهر تأیید کوبید.
وقتی جنگ تمام شد دو طرف جنگ در دو وضعیت کاملاً متفاوت قرار داشتند. اسرائیلی ها یکی- یکی به شکست سنگین خود اذعان کردند و البته آمریکایی ها نیز اینگونه اعتراف کردند: «هیچ کس پیروز نشده است!»
از آن طرف حزبا... لبنان پس از جنگ مورد تحسین فراوان ملت ها قرار گرفت حالا دیگر ملت ۳ تا ۴ میلیونی لبنان می توانستند خود را در کانون توجهات ۳۰۰ میلیون عرب و حدود ۵/ ۱ میلیارد مسلمان ببینند و رهبر روحانی آنان در صدر شخصیت های خاورمیانه عربی بنشیند.
در هرحال، در این جنگ رژیم صهیونیستی هرچند در حملاتش از سلاحهای غیرمجاز مانند بمبهای خوشهای فسفری استفاده کرد، حدود 1200 تن از غیرنظامیان لبنانی شهید و هزاران تن دیگر زخمی و بی خانمان شدند. اما برای نخستین بار تلفات نظامیان رژیم صهیونیستی از تلفات طرف مقابل فراتر رفت و در مقابل 74 شهید از اعضای جنبش مقاومت اسلامی لبنان، 119 نظامی و افسر ارشد رژیم صهیونیستی کشته شدند. این در حالی بود که این رژیم در جنگ 6 روزه سال 1967 با ارتش چند کشور عربی شامل مصر، سوریه و اردن، فقط 16 کشته داده بود. همچنین منابع نظامی رژیم صهیونیستی اعلام کردند که 245 نظامی اسراییلی بر اثر صدمه روحی در جنگ 33 روزه دچار بیماری روانی شدند. در این جنگ همچنین بیش از ۴۰ شهرک نشین کشته، حدود پنج هزار نظامی و شهرک نشین صهیونیست نیز به شدت مجروح و در موارد بسیاری با معلولیت مواجه شدند.
البته یک مرکز فرانسوی با انتشار گزارشی رسمی از دولت فرانسه که در۳۰۰ صفحه منتشر شد ابعاد جدید و محرمانهای از اسرار جنگ ۳۳روزه و خسارات خیرهکننده رژیم صهیونیستی در این جنگ را فاش کرد. به نقل از پایگاه خبری الانتقادنت، مرکز فرانسوی "محور منطق” «axis of logic» که در ایالت ماساچوست آمریکا فعالیت میکند، خلاصه نسخهای از گزارش سری خود درباره جنگ ۳۳روزه را به همراه تصاویر و نقشههای رسمی روی خروجی پایگاه اینترنتی خود قرار داده است.
این گزارش به آمار خیرهکننده تلفات و خسارات رژیم صهیونیستی در جریان این جنگ اشاره میکند و سانسور خبری شدید این رژیم را در انتشار اخبار تلفات نیروهای خودی برملا مینماید. بر اساس این گزارش رسمی در این جنگ دوهزار و ۳۰۰ صهیونیست کشته شده و بیش از ۷۰۰ نفر زخمی شدهاند، این در حالی است که رژیم صهیونیستی آمار تلفات این جنگ را ۱۱۹ نفر ذکر کرده است. همچنین تعداد ۱۶۰ تانک متعلق به اسرائیل منهدم شدهاند که ۶۵ دستگاه از آنها به طور کامل از بین رفته است، ۳۸ دستگاه از این تانک ها نیز از نوع "مرکاوا” بودند که رژیم صهیونیستی ادعا میکرد این تانک ها غیر قابل انهدام هستند. تنها در ناوشکن ساعر که توسط نیروهای حزبا... منهدم شد بیش از ۲۴ صهیونیست کشته شدند که رژیم صهیونیستی این رقم را چهار تن اعلام کرده بود.
نتیجه گیری
ده سال از پیروزی جنبش مقاومت اسلامی لبنان بر هیمنه صهیونیست ها و استکبار جهانی می گذرد. می توان گفت، مهمترین دستاورد پیروزی حزب ا... لبنان در جنگ ۳۳ روزه، شکست هیمنه رژیم صهیونیستی بود. نیروهای مقاومت مردمی در لبنان در سال ۲۰۰۶ این واقعیت را برای افکار عمومی منطقه و جهان به اثبات رساندند که رژیم صهیونیستی نه تنها یک قدرت شکست ناپذیر نیست، بلکه از لحاظ قدرت نظامی بسیار سست و آسیبپذیر است.
آنچه در این میان مهم است، اینکه عامل پیروزی مقاومت اسلامی در برابر صهیونیستها، نه سلاح و مهمات که "ایمان" این گروه مجاهد بود؛ ایمانی که در عمق وجود آنها نفوذ نموده بود و از آنان، مؤمنانی به استواری کوه ساخته بود. از این رو تحول در معادلات قدرت در خاورمیانه را باید رهآورد تحول در نفوس دانست. رمز پیروزی حزب ا... در جنوب لبنان، ایمان، عزم و جهاد بود؛ ایمان به خدا، معاد و ولایت پیامبر اعظم صلّی الله علیه و آله و سلّم، اهل بیت علیهم السّلام و جانشینان آنان، عزم راسخ در رسیدن به هدف و جهاد با ستمگران و مستکبران و تحول ژئوپولیتیک در خاورمیانه معلول عوامل مذکور است. منطق حزب ا... در جنگ جنوب لبنان و پس از آن در جنگ 33 روزه همان منطق عاشورایی "پیروزی خون بر شمشیر" بود و بیشک غربیها از درک چنین مسائلی عاجزند.
از دیگر عواملی که برای پیروزی حزب ا... می توان برشمرد، همچون مردمی کردن مبارزه، استقلال عمل، پنهان کاری مفرط، وجود رهبران نظامی ـ سیاسی کارآمد، انسجام فوق العاده، بهره گیری از روش های نوین جنگ چریکی و استفاده از عملیات روانی علیه مزدوران و ... که هر یک از این موارد به سهم خویش مهم و در جای خود قابل تأمل است.
آنچه این نیروی اندک را برتری بخشید نه عِده و عُده نظامی، بلکه اعتماد راسخ آنان به درستی راه و مسیر انتخاب شده و اعتقاد عمیق آنان به پیروزی ـ در هر دو حالت شکست دشمن یا شهادت ـ بود. این اکسیر بود که این گروه کوچک با تکیه بر حمایت های الهی توانست اسطوره شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی را در هم شکند و همپای آن ختم دوران بازدارندگی و آغاز دوران جدید مبارزه را اعلام دارد.
در هرحال، جنبش مقاومت اسلامی مردم لبنان در نبرد سی و سه روزه و ماقبل آن، واژه مقاومت را برای محرومان و ستم دیدگان جهان معنا کردند و به همه یادآور شدند که صلاح کار در برابر دشمن متجاوزی مانند رژیم غاصب صهیونیستی، سلاح و مقاومت است و در غیر این صورت، باید که ذلت و خواری و حکم صادره از سوی متجاوز را پذیرفت.
پژوهش خبری صدا و سیما// حسین رمضانی پور
* منابع در آرشیو در دسترس است.