معاون اول رئیس جمهور گفت: برای رشد و توسعه اقتصاد کشور باید به حضور فعالانه بخش خصوصی تکیه شود.
اسحاق جهانگیری با اشاره به اینکه کسی نباید در نقش بخش خصوصی در توسعه و رشد اقتصادی کشور تردید کند، افزود: قبل از ابلاغ سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی به ورود بخش خصوصی در طرح های مهم اقتصادی تردید وجود داشت و همچنین برای ورود بخش خصوصی به این بخش ها محدودیت هایی داشتیم.
وی گفت: تقریبا همه بخش های به درد بخور اقتصادی در دست دولت بود و بخش خصوصی باید مکمل دولت عمل می کرد.
جهانگیری با اشاره به اینکه سرمایه گذاران خارجی نیز تمایلی به سرمایه گذاری در طرح های اقتصادی غیرمهم نداشتند، افزود: سرمایه گذاران خارجی می گفتند ما در طرح های بزرگ سرمایه گذاری می کنیم که این بخش نیز دردست دولت قرار دارد بنابراین وارد عرصه سرمایه گذاری نمی شدند.
وی با اشاره به تفسیر مقام معظم رهبری از اصل 44 قانون اساسی مبنی بر ورود بخش خصوصی در همه بخش های اصلی اقتصادی گفت : بر اساس این تفسیر بخش خصوصی در همه زمینه های اقتصادی می تواند وارد شود مانند بیمه، بانک، کشتیرانی و... و هیچ محدودیتی برای آن وجود ندارد.
معاون اول رئیس جمهور افزود : متاسفانه این سیاست ها در گذشته بد عمل و بر واگذاری ها بیشتر تکیه شد در حالی که از 130 تا 140 هزار میلیارد تومان واگذاری براساس اصل 44 قانون اساسی 5 تا 12 درصد به بخش خصوصی واقعی واگذار شد و بخش عمده واگذاری ها به نهادهای دولتی بوده است.
جهانگیری گفت: نظر مقام معظم رهبری این است که از بخش خصوصی بازدهی بهتری از سرمایه گذاری ها بگیرید و موجب رشد و توسعه اقتصاد کشور شوید.
وی با تاکید بر اینکه باید مقررات سرمایه گذاری بخش خصوصی تسهیل شود، افزود: مقررات فعلی همان مقررات گذشته است در حالی که به بخش خصوصی می گوییم شما در اقتصاد سرمایه گذاری کنیم.
جهانگیری به توان بالای بخش خصوصی در زمینه مدیریت اشاره کرد و گفت: دولت باید به عنوان حاکم فضای مناسبی را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم کند و ببینیم چه مسئولیتی به عهده دولت و چه مسئولیتی به عهده بخش خصوصی است.
وی به طور مثال در زمینه تعطیلی یک بنگاه اقتصادی افزود: باید ببینیم در چه بخشی دولت مسئول بوده و باید پاسخگو باشد و در چه زمینه ای بخش خصوصی مسئول بوده و موجب تعطیلی آن بنگاه شده است که او نیز پاسخگو باشد.
معاون اول رئیس جمهور درباره حمایت از بخش خصوصی نیز گفت: بخش خصوصی باید بتواند با بخش خصوصی خارجی تعامل داشته باشد و دولت از آن حمایت کند که این حمایت درحال حاضر در حد زیادی فراهم شده است و اگر کسی بخواهد با بخش های خصوصی کشورهای دیگر تعامل داشته باشد نمی تواند بگوید این امکان وجود ندارد، یا خارجی ها ما را تحقیر می کنند یا مشکلاتی از این دست داریم.
جهانگیری ایجاد ثبات در فضای اقتصادی کشور را یکی دیگر از حمایت های دولت برشمرد و افزود: فضای اقتصادی باید روشن باشد و در فضای تیره و تار ، بخش خصوصی نمی تواند حرکت کند در این زمینه نیز تلاش شده است ثبات به اقتصاد ایران را برگردانیم.
وی گفت : تغییرات نرخ سود بانکی، نرخ ارز و تورم باید معلوم شود در چه حد است و فضای کار برای احترام به بخش خصوصی نیز مهیا شود و اگر بخش خصوصی پولدار شد ، نباید ریشه آن را بزنیم.
جهانگیری تاکید کرد: باید بپذیریم که فساد و رانت وجود دارد و باید ریشه آن را زد و ما نباید با بخش خصوصی رانت خوار همکاری کنیم.
وی با اشاره به اینکه دولت علاقه مند است بخش خصوصی در همه زمینه ها ورود کند ، گفت : بخشی از ضرورت حضور بخش خصوصی ، نیاز دولت و بخشی به دلیل شرایط عمومی است و اگر الان دولت نیاز دارد به این معنا نیست که فقط نیاز دارد و معتقد به ورود به بخش خصوصی نیست بلکه همواره به ورود بخش خصوصی باور داریم.
معاون اول رئیس جمهور افزود : بخش خصوصی باید در بخش هایی مثل بیمارستان ، راه ، آب و فاضلاب که نیاز به ورود آنها در این عرصه هاست ، وارد شود.
جهانگیری با اشاره به طرح های نیمه تمام باقیمانده که نیاز به اعتبارات دارد، گفت: با ورود دولت حداقل 500 هزار میلیارد تومان نیاز است بنابراین اولین خدمت این است که منابع مالی تامین شود و این طرح ها به نتیجه برسد و مردم از آن بهره مند شوند.
وی با تاکید بر اینکه تلاش کردیم آیین نامه مشارکت برای بخش های خصوصی که می خواهند در اجرای طرح ها مشارکت کنند ، بنویسیم ، افزود : در مرحله اول نمی خواهیم به ما پولی بدهند و می خواهیم اجرای ادامه طرح ها را به عهده بگیرند و برای تکمیل آن بخش خصوصی با یکدیگر رقابت کنند.
جهانگیری گفت: آیین نامه آسانی نوشته شد و وزارت نیرو نیز در اجرای آن پیش قدم بوده است.
وی افزود: این کار دهها دستاورد به دنبال دارد که فقط تامین منابع مالی نیست، ورود بخش خصوصی در زمینه های جدید، بهره وری به معنای دقیق و بهبود فضای کسب و کار بهتر نمونه هایی از آن است و کاری که وزارت نیرو در این زمینه انجام داده بسیار ارزشمند است.
معاون اول رئیس جمهور درباره آب رسانی و اجرای طرح های آب و فاضلاب در استان خوزستان نیز گفت : اینها از دغدغه های جدی است که باید برای تامین مالی آن راهکاری پیدا کنیم یا بخش خصوصی سرمایه گذاری کند و اگر قرار است دولت آن را اجرا کند راهی برای تامین مالی بیابیم.