معاون رئیس جمهور کوبا:
حوزه بهداشت و درمان، زمینه مشترک برای گسترش روابط با ایران
معاون رئیس جمهور کوبا گفت: ازسرگیری روابط کوبا و آمریکا به معنی عادی سازی روابط میان این دو کشور نیست زیرا این عادی سازی روندی طولانی را میطلبد که مستلزم حل مشکلات بسیار زیاد میان دو کشور است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، کاپری سازه امروز در دیدار با وزیر بهداشت ایران که ریاست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و کوبا را نیز به عهده دارد افزود: برداشتن تحریمها و بلوک اقتصادی؛ استرداد گوانتانامو به این کشور و قطع کمک آمریکا به گروههای معاند حکومت کوبا از شروط اصلی از سرگیری روابط بین آمریکا و این کشور است.
وی اضافه کرد: برقراری روابط با ایالات متحده برای درآمدن از تنگنا برای کوبا و آمریکای لاتین در عرصه بینالمللی مهم است؛ چراکه آمریکا به این نتیجه رسیده که سیاست غلطی در قبال کوبا داشته است.
کاپریسازه با بیان اینکه تغییر نگاه ایالات متحده آمریکا درباره کوبا به معنی دست برداشتن آنها از اقدام علیه ملت و انقلاب کوبا نیست، بلکه تاکتیک آنها عوض شده است گفت: برقراری روابط میان دو کشور به معنی پیروزی دولت و ملت کوباست؛ چراکه برقراری این ارتباط به هیچ وجه به معنی کوتاه آمدن از اصول و اهداف انقلاب این کشور نیست و برغم همه این اقدامات ،مخالفت دولت و ملت انقلابی کوبا پابرجاست.
معاون رئیس جمهور کوبا ابراز امیدواری کرد با توسعه رفت و آمدها از رکود خارج شوند چرا که،اراده سیاسی در هر دو طرف ایرانی و کوبایی برای توسعه روابط وجود دارد.
کاپریسازه همچنین درباره تاثیر تحریم بر حوزه بهداشت و درمان کوبا نیزگفت: سیاست تحریم اقتصادی ایالات متحده بر کوبا در این سالها باعث رشد منفی در کوبا شده است،این قانون نه تنها در بخش اقتصادی بلکه بر حوزه پزشکی این کشور نیز تاثیرگذار بوده است.
وی با اعلام آمادگی کامل کوبا برای گسترش روابط با ایران افزود: ما به لحاظ اقتصادی در جایگاه مناسبی هستیم و میتوانیم شریک خوبی برای ایران باشیم، قانون سرمایهگذاری پیشرفتهای در کوبا وجود دارد که که به ارتقای سرمایهگذاری خارجی کمک میکند.
کاپری سازه به حوزه بهداشت و درمان نیز اشاره کرد و گفت: این حوزه می تواند یکی از زمینههای مشترک برای گسترش روابط باشد چراکه ایران از توانمندیهای خوبی درحوزه پزشکی و بهداشت برخوردار است.
معاون رئیس جمهور کوبا افزود: برغم اینکه کوبا دستاوردهای خوبی در زمینه تحقیق و توسعه پزشکی و همچنین دارو داشته ولی تحریمها در بخش فناوری، فنی و علمی آثار سویی داشته است اما برغم همه این موارد سیاستهای بهداشتی و آموزشهای مربوط به این حوزه باعث شده است تا بتوانیم علاوه بر کوبا به کشورهای منطقه نیز کمکهای زیادی کنیم.
کاپریسازه با تاکید بر اینکه لغو تحریمها میتواند باعث شکوفایی کوبا در بخش همکاریهای پزشکی با آمریکای لاتین و کشورهای دنیا شود افزود: یکی از عوامل رکود و وقفه در روابط دو کشور، عوامل خارجی مانند تحمیل تحریمهای ناعادلانه از سوی غرب بوده است.