اعتیاد به قند، از مغز منشاء می گیرد
دانشمندان اعلام کردند انتقال قند به درون مغز تحت کنترل سلول هایی به نام گلیاها glia قرار دارد که این سلول ها نیز به نوبه خود تحت تاثیر هورمون هایی همچون انسولین و لپتین قرار دارند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما محققان علوم پزشکی در آلمان اعلام کردند بر خلاف چیزی که تصور می شد، ورود قند به درون مغز، روندی غیر فعال نیست بلکه خود مغز قادر است قند را از خون جذب کند.
گروهی بین المللی از محققان تحت سرپرستی دکتر ماتیاس شوپ در موسسه فناوری مونیخ آلمان، در مقاله ای در شماره اخیر نشریه سلول Cell اعلام کردند انتقال قند به درون مغز تحت کنترل سلول هایی به نام گلیاها glia قرار دارد که این سلول ها نیز به نوبه خود تحت تاثیر هورمون هایی همچون انسولین و لپتین قرار دارند در حالی که پیشتر تصور می شد چنین روندی فقط تحت کنترل نورون ها است.
مغز انسان بیشترین میزان مصرف قند را در بین همه ارگان های داخلی دارد و احساس گرسنگی را نیز کنترل می کند. به گفته محققان در واقع اعتیاد به قند، از خود مغز منشا می گیرد.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، کشف اخیر ممکن است راه را برای ایجاد روش درمانی نوینی در دیابت هموار سازد.
بیماری قند یا دیابت نوعی اختلال در سوخت و ساز است که به علل مختلف تظاهر می کند و با درجات مختلف از کمبود انسولین، یا عدم پاسخ به انسولین همراه است.
طبق این تعریف نقش مهم انسولین و تغییرات مهمی که بدنبال کمبود آن در سوخت و ساز ایجاد می شود بهتر مشخص می شود.
این نوع دیابت تقریبا هشتاد و پنج تا نود درصد کل بیماران دیابتی را تشکیل می دهد.
در این نوع دیابت، زمینه ارثی دخالت دارد و در مقایسه با دیابت وابسته به انسولین بیشتر به صورت فامیلی مشاهده می شود.
در فردی که دارای زمینه ارثی بیماری است، عوامل محیطی می توانند موجب بروز علائم بیماری شوند.
در کشورهای غربی ابتلا به دیابت به میزان شصت تا نود درصد مربوط به عامل دریافت کالری اضافی، چاقی و در نتیجه مقاومت نسبی به انسولین است. دیابت نوع دوم، اغلب در بین افراد میانسال دیده می شود.
در دیابت نوع دوم، کمبود انسولین به طور نسبی وجود دارد ولی مقاومت به انسولین می تواند در پیدایش بیماری اهمیت بیشتری داشته باشد.
در این بیماران پاسخ انسولین به گلوکز ممکن است طبیعی یا بیش از طبیعی باشد.