، نیره پیروزبخت با اشاره به تفاهم نامه استاندارد جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان که در حضور روسای جمهور دو کشور امضا شد ، گفت : این تفاهم نامه در زمینه های استانداردسازی ، اندازه شناسی ، ارزیابی انطباق و تایید صلاحیت و به منظور گسترش همکاری های اقتصادی ، بین روسای سازمان های استاندارد جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان تبادل شد.
استانداردهای صنعت نفت، ملی می شود
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران از امضای تفاهمنامه با وزارت نفت خبر داد که بر اساس آن، وزارت نفت استانداردهای خود را که بر مبنای مقررات کشورهای دیگر است به استانداردهای ملی تغییر می دهد.
نیره پیروزبخت ، با اشاره به اینکه استانداردهای وزارت نفت همه حوزه ها از جمله تجهیزات و محصولات را در بر می گیرد، گفت: از استانداردهای کالا و تجهیزات آغاز کرده ایم اما استانداردهای فرآورده های نفتی نیز ملی خواهد شد.
وی در مورد ثبات بخشی به استانداردهای واردات خودرو نیز گفت : کارگروهی چهار نفره از سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان توسعه تجارت ایران، سازمان ملی استاندارد ایران و همچنین معاونت تولید وزارت صنعت ، معدن و تجارت برای بررسی استاندارد خودروهای وارداتی تشکیل می شود که این کارگروه، همه شرایط را برای واردات خودروها به لحاظ استاندارد، کیفیت و نمایندگی رسمی بررسی می کند.
پیروزبخت اضافه کرد: در صورتی که یک خودرو شرایط لازم را داشته باشد، نام خودرو به عنوان یک خودروی مجاز برای واردات به کشور در تارنمای وزارت صنعت، معدن و تجارت درج شود.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در مورد نامه یکی از مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص ثبات در استانداردهای خودرو گفت: تاکنون چنین نامه ای دریافت نشده است؛ با این حال، سازمان ملی استاندارد بر اساس مقررات، 52 استاندارد کاملا شفاف و مشخص را در ارتباط با واردات خودرو ملاک قرار می دهد؛ بر این اساس، کالایی که مطابق این استانداردهاست، می تواند وارد کشور شود.
وی در مورد استاندارد و حلال بودن برخی نوشیدنی های وارداتی و تحت لیسانس گفت: نوشیدنی ها اگر از مبادی رسمی وارد کشور شوند مشمول استانداردهای اجباری است اما متاسفانه بخشی زیادی به صورت قاچاق وارد کشور می شود.
پیروزبخت تصریح کرد: ورود مواد غذایی و نوشیدنی های قاچاق هم اکنون یکی از دغدغه های ماست و به همین دلیل، مدتی است به طور جدی وارد بحث غذای حلال شده ایم.
وی همچنین به تفاهمنامه های همکاری سازمان ملی استاندارد ایران با نهادهای داخلی و بین المللی اشاره کرد و افزود: تفاهمنامه هایی با گمرک جمهوری اسلامی، سازمان اموال تملیکی، وزارت جهادکشاورزی، وزارت نفت و ... امضا شده است.
** خودداری خودروسازان از اعلام سطح کیفی محصولات جدید
وحید مرندی مقدم ، معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد نیز بر الزام خودروسازان در ارایه سطح کیفی خودروهایی که قرار است بر اساس توافق های جدید تولید شود تاکید کرد.
وی گفت: خودروسازان، سطح کیفی قراردادهای خارجی خود و سطح تکنولوژی فنی خودروهایی را که قرار است با مشارکت طرف های خارجی تولید شود به سازمان ملی استاندارد ایران اعلام نکرده اند و رییس سازمان ملی استاندارد ایران این موضوع را به وزیر صنعت، معدن و تجارت اطلاع داده است.
وی در مورد استانداردهای خودرویی نیز گفت: سازمان ملی استاندارد ایران در نظر دارد 52 استاندارد خودرویی کنونی را به 81 استاندارد ارتقا دهد. مرندی مقدم تاکید کرد که این برنامه از پارسال آغاز و مقرر شده است در سه سال عملیاتی شود.
** هشدار درباره مراکز صدور گواهی تایید صلاحیت جعلی
علیرضا خاکی فیروز، رئیس مرکز ملی تایید صلاحیت ایران نیز به صدور گواهی تایید صلاحیت های جعلی اشاره کرد و گفت: اکنون 20 نهاد گواهی کننده تایید صلاحیت در مرکز ملی تایید صلاحیت ایران تعیین شده است اما شاهدیم که 60 نهاد گواهی کننده
بدون اعتبار و جعلی در کشور فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: این نهادها سایت های جعلی دارند و خودشان را به نهادهای بین المللی تایید صلاحیت منتسب می کنند.
خاکی فیروز افزود: به عنوان نمونه، یکی از این نهادها خود را به «توف» آلمان (یک نهاد تایید صلاحیت) منتسب می کند اما با استعلامی که ما از طرف آلمانی گرفته ایم، چنین ارتباطی وجود ندارد.
رئیس مرکز ملی تایید صلاحیت ایران گفت: این مراکز همایش های یک روزه برگزار می کنند و بدون هیچ گونه ارزیابی، گواهی تایید صلاحیت صادر می کنند؛ اینها حتی مبالغ زیادی وجه دریافت می کنند و گواهینامه را با استفاده از نرم افزار فتوشاپ طراحی و با پیک موتوری برای متقاضیان می فرستند.