؛ این تفاهمنامه را وزارت تعاون برای ایجاد اشتغال در بخش خدمات مولد طراحی کرده است.
محمود حجتی در این مراسم گفت : ظرفیت ها و توانمندی های زیاد ایران مانند زنبورداری ، زعفران و گیاهان دارویی برای ایجاد اشتغال پایدار مغفول مانده است و باید جدی تر گرفته شود.
حجتی افزود : برخی با بی توجهی به این توانایی ها و ظرفیت ها صحبت هایی را مطرح می کنند که چندان معتبر نیست و صنعت زنبورداری یکی از این ظرفیت هاست.
وی گفت : با تکمیل زنجیره تولید عسل تا سفره از ظرفیت های گسترده این بخش برای اشتغال پایدار استفاده شود و امیدواریم تکمیل زنجیره تولید تا توزیع عسل به ایجاد اشتغال پایدار در این صنعت منجر شود.
حجتی افزود : گیاهان دارویی از دیگر ظرفیت های مغفول مانده برای ایجاد اشتغال است و حتی مورد توجه جهانیان قرار دارد و توانمندی طبیعی کشور ماست که می تواند برای اشتغال پایدار مورد توجه جدی باشد و زعفران نیز از مهمترین گیاهان دارویی است که اشتغال پایدار و ارزش افزوده بالایی ایجاد می کند.
وزیرجهادکشاورزی تاکید کرد : گیاه کرفس هم از گیاهانی است که در صورت توجه بیشتر می تواند افزون بر اشتغالزایی درآمد ارزی بالایی نصیب کشور کند و تولید روغن گل محمدی نیز مورد توجه جدی جهانیان است و حتی برخی کشورها با تولیدکنندگان ایرانی
قراردادهای 10 ساله بسته اند.
حجتی در نشست ملی هماهنگی و اجرای پروژه طرح توسعه کسب و کار در صنعت زنبورداری کشور که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رؤسای اتحادیههای زنبورداری کشور به همراه یونیدو در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، گفت: ظرفیتهای زیاد صنعت زنبورداری و تولید عسل در کشور باید همگرا شود.
وی گفت : زنجیره تولید تا سفره خانوار مهم است و حتی اروپاییها بسیاری از ظرفیتهای ما را میشناسند و بهرهبرداری میکنند می توان بیش از این از ظرفیت تولید عسل در کشور استفاده کرد که هم در عرصههای کشاورزی مؤثر است و هم میتواند محصول صادراتی را متنوع کند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت : امیدواریم با انعقاد تفاهمنامه سهجانبهای که بین وزارت کار، وزارت کشاورزی و اتحادیههای زنبورداری ایران و جهان منعقد شده است در این حوزه موفقتر عمل کنیم.
حجتی درباره تسهیلات وزارت جهاد کشاورزی برای کمک به بهبود تولید عسل و صنعت زنبورداری در کشور نیز گفت : واگذاری عرصهها به زنبورداران یکی از این تسهیلات است که مرتع و جنگل را به صورت اجارهای بلندمدت در اختیار این قشر قرار می دهیم و حمایت های فنی در حوزه بذر و در حد مقدورات وزارت جهاد ارائه میشود.
وزیر جهادکشاورزی گفت : در مرحله اول 5 هزار نفر در حوزه تولید عسل در 7 استان کشور از جمله استانهای آذربایجان شرقی، گلستان، اصفهان، کردستان، مازندران و لرستان وارد کار خواهند شد.
ربیعی : عسل ایران مورد توجه جدی جهانیان است و راهبرد ما با کمک وزارت جهاد کشاورزی ؛ ایجاد یک نام و نشان تجاری برای عسل تولید
ایران برای عرضه در بازارهای جهانی است.
علی ربیعی افزود : نخستین سرمایه گذار خارجی در بخش تولید عسل پس از اجرای برجام امروز وارد کشور شده و بررسی های خود را آغاز کرده است.
ربیعی در حاشیه امضای تفاهمنامه همکاری با وزارت جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران افزود: این سرمایه گذار از یک کشور اروپایی است که پس از مطالعه وضع عسل ایران به ارتقای تولید این محصول کمک می کند .
وی گفت : عسل ایران هم به عنوان یک ماده خوب خوراکی و هم ماده ای دارویی مورد توجه همه کشورهاست.
وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی از همکاری با فعالان صنعت زنبورداری آرژانتین برای صادرات عسل خبرداد و گفت : عسل با برند ایرانی می تواند جایگاه خوبی در بازارهای جهانی پیدا کند.
وی گفت : برای حضور در بازارهای جهانی نباید هر کیلوگرم عسل که 200 هزار تومان خریداری شود در نهایت درون آن شکر باشد.
ربیعی گفت : برای توسعه زنبورداری در کشور 60 میلیارد ریال در مرحله آغازین در اختیار بخش قرار میگیرد و در مرحله دوم به 300 میلیارد ریال افزایش می یابد که این رقم در یک سال هزینه میشود و در مرحله اول این طرح 5 هزار شغل جدید ایجاد میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: این طرح در 6 استان نظیر آذربایجان شرقی، مازندران، گلستان و لرستان کشور به عنوان الگو اجرا می شود و وظیفه آموزش را در دستور کار داریم و مسئولیت ارتقای کیفیت تولیدات بخش زنبور عسل را دارد.
ربیعی در نشست ملی هماهنگی و آغاز اجرای پروژههای طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار در محل وزارت جهاد کشاورزی هم گفت : بررسیهای سال جاری نشان میدهد که بیشتر از 400 هزار بیمه شده جدید داریم.
وی افزود: در بخش هایی از صنعت ما وضعیت اشتغال به اشباع رسیده است و شاهد ریزش نیروی کار هستیم و افزایش دفترچه های صادر شده به سمت بخش خدمات مولد و بخشهایی از صنایع کوچک رفته است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت : در بخشهایی مانند کفش و پوشاک دارای افزایش اشتغال هستیم و در صنایع دستی، صنایع تبدیلی بخش کشاورزی، گردشگری و ICT ظرفیت های جدید و مولدی برای توسعه وجود دارد.
ربیعی از سرمایهگذاران دعوت کرد برای اشتغال در بخش کشاورزی به میدان بیایند و گفت : برای بیمه فعالان این بخش تصمیم گرفته شده است که در قالب بیمه سلامت ترکیب جدید ایجاد شود اما این طرح نیاز به بررسی بیشتری دارد.