الگوی اقتصادی «کارخانه جهان» ،
فناوری رباتیک، استراتژی نجات اقتصاد چین
چین قصد دارد برای نوسازی صنایع کارخانه ای خود ،سرمایه گذاری هنگفتی در بخش رباتیک انجام دهد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه فرانسوی لاتریبون در پایگاه اینترنتی خود نوشت: چین برنامه های بلندپروازانه بزرگی در بخش رباتیک دارد. این کشور که دچار کندی رشد اقتصادی شده است قصد دارد بخش صنایع کارخانه ای خود را از طریق سرمایه گذاری گسترده در زمینه رباتیک نوسازی کند و به این ترتیب از نیروی انسانی این بخش بکاهد.
الگوی اقتصادی «کارخانه جهان» که در دو دهه گذشته با موفقیت در چین به اجرا درآمد، چند سالی است که علائم اولیه از نفس افتادگی را نشان می دهد. سیاست تک فرزندی این کشور را به کشور پیری تبدیل کرده است به طوری که در حال حاضر 15/5 درصد جمعیت این کشور سالخورده هستند. از سوی دیگر دستمزدها در این کشور به شدت افزایش می یابد به طوری که در بخش صنایع سالانه 15 تا 20 درصد به دستمزدها افزوده می شود.
کندی رشد اقتصادی چین
بنابر این نیروی کار گرانتر و کم اهمیت تر می شود. این واقعیت اقتصادی، سبب کندی رشد اقتصادی چین شده و به کم شدن تدریجی قراردادهای این کشور منجر شده است، در حالی که تعداد قراردادهای کشورهای دیگر آسیای جنوب شرقی که نیروی کار در آنها ارزان تر است، روبه فزونی است.
به همین علت دولت چین در سیزدهمین برنامه پنج ساله خود که تا سال 2020 ادامه دارد بر نوسازی صنایع خود از طریق سرمایه گذاری گسترده بر روی رباتها تاکید کرده است.
برنامه 2049
طبق برنامه چین، کارخانه های این کشور باید تا سال 2049 از صنایع آلمان، ژاپن و آمریکا پیشی بگیرند و پیشرفته ترین صنایع جهان باشند.
چین در دو سال گذشته به بزرگترین وارد کننده ربات جهان تبدیل شده است و پیش بینی می شود تا سال 2018 یک سوم رباتهای استفاده شده در صنایع جهان در خاک چین باشد.