صنایع کوچک و متوسط در ایران مورد کم لطفی تاریخی واقع شده است و مسئولان بر این باورند که راه اشتغالزایی تنها تاسیس صنایع بزرگ است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما سید امیر سیاح یک تحلیلگر مسائل اقتصادی در مصاحبه با رادیو اقتصاد با اشاره به اینکه صنایع کوچک و متوسط در کشور به شدت نیازمند حمایت است ، افزود : متاسفانه در ایران از صنایع کوچک و متوسط به شدت غفلت شده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه همه کشورهای که اقتصاد سالم دارند سهم بنگاه های کوچک و متوسط در اشتغال این کشورهای بالای 50 تا 70 درصد است، اظهار داشت : برای مثال سهم اشتغال صنایع کوچک و متوسط در ژاپن 78 درصد، کانادا 68 درصد، انگلیس 64 درصد و ... است.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه آمار درستی از سهم اشتغال صنایع کوچک و متوسط در کشور وجود ندارد ، گفت : صنایع کوچک و متوسط نقش بی بدیل در اقتصاد دارند اما همواره مورد بی مهری وبی توجهی مسئولان قرار گرفته اند.
وی افزود : از هر 10 فرصت شغلی که در کشورهای کمتر توسعه یافته خلق شده 9 شغل از طریق بنگاه های کوچک و متوسط بوده است.
سیاح ادامه داد : بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط بخش مهمی از صنعت به شمار می روند که متاسفانه با وجود ارزشآفرینی و نقشی که در رشد اقتصادی و اشتغالزایی دارند، با موانع و مشکلات زیادی روبرو بوده و این موانع گاه منجر به تعطیلی برخی از این واحدهای صنعتی میشود.
علی یزدانی مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در نشست شورای تخصصی و مشورتی صنایع کوچک که با حضور نمایندگانی از تشکل های تخصصی و غیر دولتی برگزار شد گفته بود که این صنایع بیش از 50 درصد اشتغال و 96 درصد کل صنایع را تشکیل می دهند. احداث بیش از 950 شهرک و ناحیه صنعتی در سراسر کشور به تصویب رسیده که از ظرفیت های مناسبی برای استقرار واحدهای صنعتی کوچک و متوسط برخوردار است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بر بررسی دغدغه ها و مشکلات واحدهای صنعتی کوچک و متوسط با همکاری و همفکری تشکل های تخصصی تاکید کرد و افزود: ایجاد انسجام و پیوند بین واحدهای صنعتی و رفع مشکلات واحدهای صنعتی کوچک و متوسط از دغدغه هایست که امید می رود با تعامل موثر تشکل های تخصصی و بهره مندی از پیشنهادها و راهکارهای این عزیزان گام های موثری برای ساماندهی این واحدها برداشته شود.
یزدانی حمایت از صنایع کوچک و ایجاد زیرساخت های عمرانی در شهرک ها و نواحی صنعتی را دو ماموریت ویژه سازمان صنایع کوچک وشهرک های صنعتی ایران عنوان کرد و اظهارداشت: برای تحقق این ماموریت ها کیفی سازی شهرک های صنعتی، توسعه خوشه های صنعتی، ایجاد کنسرسیوم های صادراتی و… در دستور کار قرار گرفته است.
جالب است بدانیم از مجموع 945 شهرک و ناحیه صنعتی در کشور هم اکنون 760 شهرک و ناحیه در حال بهره برداری است.همچنین در اینجا ذکر این نکته ضروری می باشد که بیش از 87 هزار واحد صنعتی در کشور پروانه بهره برداری دارند که 90 درصد این بنگاه ها، کوچک و متوسط هستند.