حسن قاضی زاده هاشمی:
لزوم راهاندازی مراکز تحقیقاتی ترکیبی
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حوزه علم نباید مرزبندی داشته باشیم و باید مراکز تحقیقاتی ترکیبی ایجاد شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ حسن قاضی زاده هاشمی در اجلاس دو روزه معاونین آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و گزارش عملکرد طرح تحول سلامت در آموزش علوم پزشکی افزود: حساسیت های حوزه پزشکی بسیار بالاست و مردم هر کاستی را غیر از مشکلات درمانی می پذیرند.
وی گفت: فعالان حوزه سلامت به دلیل حساسیتهای بالای شغلی و ارائه خدمات با کیفیت همواره در اضطراب و استرس هستند.
هاشمی ادامه داد: ماموریتهای ملی و انقلابی در عرصه آموزش نباید محدود به داخل کشور شود و باید به فکر رقابت با رقبای بین المللی باشیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه از جمله برکات توافق هسته ای می توان به فضای ارتباطی بهتر و بین المللی برای دانشگاه ها اشاره کرد گفت: برگزاری آزمون های بین المللی از جمله این فضاهاست که مشکل دانشجویان برای شرکت در این آزمون ها را برطرف کرده است.
وی ادامه داد: به نظر می رسد اگر بخواهیم در عرصه های بین المللی سرآمد باشیم ضرورت دارد روابط بین المللی خود را گسترش دهیم و اگر در وزارت علوم و تحقیقات تجربیات خوبی از نظر تقویت بخش خصوصی به دست نیامده است وزارت بهداشت باید از این تجربیات استفاده کند و در جهت ارتقای خدمات بخش خصوصی بکوشد.
قاضی زاده هاشمی گفت: زمانی که در مسیر علمی کشور محدودیت ایجاد شود علاقه مندان مجبور می شوند به خارج از کشور بروند و به همین علت اکنون دانشجویان زیادی داریم که در کشورهای دیگر که چندان معتبر هم نیستند با احساس حقارت تحصیل می کنند، حتی در برخی از این کشورها کلاس هایی تشکیل می شود که 90 درصد دانشجویان آن ایرانی هستند و مدرس آن حتی در حد افراد مبتدی کشور خودمان هم نیست.
وی در ادامه با اشاره به تشکیل دانشگاهی جامع با مسئولیت بخش خصوصی در حوزه علمی و فناوری افزود: در حوزه علم نباید خطی کشی و مرزبندی داشته باشیم و اگر مراکز تحقیقاتی ترکیبی ایجاد شود مشکلات فعلی رفع می شود.
وزیر بهداشت در پایان گفت: در خصوص بودجه و اعتبارات در شش ماهه اول سال شرایط خوبی نداشتیم اما پیشبینی من این است که در شش ماهه دوم با اعتباراتی که در اختیار سازمان مدیریت و خزانه کشور قرار می گیرد شرایط بهتری خواهیم داشت.
هاشمی افزود: پرداخت دیون ما از بیمه سلامت نزدیک به 6 هزار میلیارد تومان است و اگر اعتبارات پرداخت شود امیدواریم با پول هایی که به کشور بر می گردد شرایط بهتری برای حوزه سلامت و سایر حوزه ها رقم خورد.