برگزاری جشن خانه سینما با کیفیت بالاتر
دبیر هجدهمین جشن خانه سینما: در این دوره باوجود تعدد داوران احتمال لابی کردن ضعیفتر است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، نشست هجدهمین جشن خانه سینما با حضور کمال تبریزی دبیر این دوره و بیژن میرباقری برگزار شد.
تبریزی در این نشست افزود: زمانی که میرکریمی از من دعوت کرد تا دبیری این جشن را برعهده بگیرم آن را قبول نکردم چون فکر می کردم پاشنه آشیل این جشن داوری های آن بوده.
وی گفت: من دوست داشتم از انگشت شمار بودن تعداد داوران عبور کنیم و یک جمعی از افراد صاحب نظر را دور هم جمع کنیم.
تبریزی ادامه داد: یک سری از جزئیات آیین نامه این جشن از جمله قانون اکران شدن فیلم پیش از حضور در جشن خانه سینما و داشتن پروانه سینمایی تغییر نکرده و عمده تغییرات ما در نحوه داوری هاست.
وی گفت: ما کار را با 300 داور شروع می کنیم و در ادامه به 470 نفر می رسیم. با وجود تعدد داوران احتمال لابی کردن و خطا کمتر می شود و ما تصمیم داریم در 12 رشته منتخبان را معرفی کنیم.
دبیر هجدهمین جشن خانه سینما افزود: ما به خاطر نوع سینمای خاصی که داریم شبیه هیچ جشنواره ای نیستیم و خواهش می کنم این تعدد داوران در جشن خانه سینما را با جشنواره هایی مثل کن مقایسه نکنید.
وی گفت: یکی از اشکالاتی که در این دوره وجود دارد و در پی رفع آن هستیم مشاهده تمام فیلم هاست، تصمیم داریم از امسال به بعد از نخبگانی که در زمینه های مختلف از جمله سینما صاحب نظر هستند دعوت کنیم تا به فیلم های منتخب رأی دهند، ما تصمیم داریم بهترین ها را انتخاب کنیم و بیشتر انتخاب هایمان به سلیقه عموم مردم جامعه نزدیک باشد و شبیه جشنواره هایی مثل جشنواره فجر در این زمینه نباشیم.
تبریزی افزود: امسال تصمیم داشتیم در هر رشته 50 داور انتخاب کنیم اما به دلیل اینکه سال اولی است که این طرح اجرا می شود 25 داور برای هر رشته انتخاب کردیم که این 25 داور هر کدام به پنج فیلم رأی می دهند و در مرحله بعد فیلم های منتخب اعلام می شوند.
وی گفت: ما تصمیم گرفته ایم برای اولین بار یک دبیرخانه دائمی برای این جشن تأسیس کنیم و به کمک مدیرعامل خانه سینما یک کمیته تخصصی وجود داشته باشد که روی آیین نامه های نوشته شده نظارت کند. ما تصمیم داریم افراد صاحب نظر در زمینه های مختلف در طول سال فیلم ها را ببینند و نظراتشان را پیرامون فیلم ها در دفترچه ای بنویسند تا هنگام برگزاری این جشن نخواهیم تک تک فیلم ها را به نمایش بگذاریم.
تبریزی افزود: دیگر تفاوت این دوره نسبت به دوره های قبل این است که کارگردانانی که اثری در این جشن داشته باشند هم می توانند در داوری شرکت کنند زیرا با وجود تعداد زیاد داوران نظر ی داور در مورد تخصص خودش تأثیر زیادی ندارد و یا می توانیم نظارت کنیم آن داور به فیلم خودش رأی ندهد.
وی درباره نحوه حضور هنرمندان در این جشن گفت: اتفاقی که برای جشن حافظ افتاد تجربه ای بود که از آن عبور کردیم و امیدوارم این اتفاق برای جشن خانه سینما نیفتد ما بیش از این که نسبت به اینگونه حواشی حساس باشیم به انتخاب فیلم ها حساسیم به نظر من باید از یک سری مسائل عبور کرد همه ما می دانیم کجا داریم زندگی می کنیم و چه شرایطی وجود دارد به نظر من با در کنار هم قرار گرفتن می توانیم با اینگونه مشکلات کناری بیاییم و اینها مسائل اصلی سینما نیستند.
کمال تبریزی افزود: درباره مکان جشن حافظ هم باید بگویم که باید محلی را برای این جشن انتخاب کنیم که بیشترین تعداد افراد در آن گنجانده شوند زیرا تعداد اعضاء خانه سینما بالای 2000 نفر هستند و هدف ما حضور بیشتر هنرمندان و اهالی سینما در این جشن است.
بیژن میرباقری درباره جشن خانه سینما گفت: هنوز اسپانسری برای این جشن پیدا نشده و جزئیات بیشتر آن تا دو روز دیگر مشخص می شود. قرار است فیلم های تازه در این دوره از بیست و یکم در سینما کانون به نمایش دربیاید و داوران ملزم به حضور هنگام نمایش فیلم ها نیستند.