استان کُردستان؛
قند رکورد زد؛ شکر نایاب شد
خرید هر کیلو قند در بازار سیاه استان کُردستان از مرز 5 هزار تومان گذشت و شکر هم نایاب شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، به دنبال انتشار خبر گرانی قند و نایاب شدن شکر در بازار، مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان کُردستان، قطع واردات شکر از سوی دولت و کمبود آن در بازار را علّت اصلی این بحران اقتصادی نام برد و گفت: پیش از این نرخ هر کیلو شکر در درب کارخانه 2 هزار و 350 تومان، در عمده فروشیها، 2 هزار و 550 تومان و در خُرده فروشیها 2 هزار و 650 تومان بود، امّا پس از نشستهای تخصصی و افزایش کرایه حمل 2 هزار و 950 تومان بعنوان نرخ نهایی شکر تصویب شد.
محمّد دره وزمی، ضمن تأیید ورود این 2 قلم خوراکی پُرمصرف استان به بازار سیاه، افزود: متأسفانه هم اکنون نرخ هر کیلو شکر در بازار سیاه در کرُدستان 4 هزار تومان است و نرخ قند که پیشتر 3 هزار و 500 تومان بود، هم اکنون بیش از 5 هزار تومان است.
وی درباره زمان خروج از این وضعیت، گفت: امیدواریم با کمک شرکت بازرگانی و کارخانه های قند و شکر دولتی و مسئولان، نسبت به کاهش نرخ قند و شکر و تنظیم بازار اقدام شود.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان کُردستان اظهار کرد: طبق آخرین گزارشات برای 2 نفر احتکار کننده شکر در استان کُردستان پرونده تشکیل شده است.
مدیر کل سازمان جهاد کشاورزی استان کُردستان نیز، در گفتگوی تلفنی با سردبیر خبرگزاری صدا و سیما، اعلام کرد: بر اساس قانون تعیین تکلیف وظایف مشترک فی مابین وزرات جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت، تأمین اقلام کشاورزی بر عهده جهاد کشاورزی است و تنظیم، تعیین قیمت، جلوگیری از احتکار، کنترل کم فروشی و گران فروشی وظیفه سازمان صنعت، معدن و تجارت است.
مدیر نهاده های کشاورزی استان کُردستان در واکنش به این سئوال که هم اکنون در بازار شکر نایاب است، گفت: در حال حاضر برای برون رفت از بازار سیاه، چند نفر از عاملان توزیع برای تحویل گرفتن 120 تُن شکر به تهران معرفی شده اند که تاکنون این مقدار به بازار تزریق نشده است.
شهریار حنیفی، اظهار داشت: سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، پیشتر به مناسبت ماه رمضان و در "طرح ضیافت"، بیش از 990 تُن شکر را در بین عاملان توزیع در استان کردستان تقسیم کرده است.
دیار احمدی از عمده فروشان قند و شکر در سنندج، خرید و احتکار تولیدات کارخانه های داخلی، توسط دلالان و واسطه ها، تعطیلی کارخانه های قند سقز، اسلام آباد و میاندوآب را علت اصلی گرانی قند و شکر را در بازار ذکر کرد.
کریم پورمحمّدی نیز که از بازاریان و آبمیوه فروشهای بزرگ سنندج است از شکر بعنوان ماده اوّلیه و ضروری تأمین شربت در آبمیوه گیریش نام می بَرد و می گوید: به علّت نایاب شدن، امروز حتی با کیلویی 4 هزار تومان هم نتوانستم شکر تهیه نمایم.