رفتار ناهنجار برخی پزشکان با پرستاران
قائم مقام سازمان نظام پرستاری گفت: به چندین پرستار در 2 تا 3 ماهه گذشته توسط پزشکان اهانت شده است که از جمله می توان به موردی در بیمارستان شهدای تجریش اشاره کرد.
محمد شریفی مقدم در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: پرستاران با توجه به اینکه از لحاظ شغلی ارتباط مستقیم با سلامت جامعه دارند و نقش پرستاران در تامین سلامت مردم انکار ناپذیر است بنابراین ضرورت دارد که به مشکلات شغلی این قشر رسیدگی شود.
وی گفت: از آنجا که تامین سلامت مردم از وظایف حاکمیت است حمایت از پرستاران به عنوان یکی از ارکان نظام سلامت ضروری است.
شریفی مقدم با بیان اینکه مهمترین دغدغه پرستاران اجرا نشدن قوانینی است که بر زمین مانده است ادامه داد: از جمله این قوانین، قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است که پس از گذشت 10 سال از تصویب آن هنوز اجرایی نشده است.
وی افزود: این قانون به منظور رفع اختلاف پرداخت هایی که در سالهای بعد 85 و 86 پیش آمده بود به تصویب رسید و مقرر شد که در مدت6 ماه آیین نامه این قانون نوشته و عملیاتی شود که محقق نشد.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری گفت: قانون بعدی، قانون ارتقاء بهره وری خدمات پرستاری بود که در سال 88 تصویب شد و بخشی از آن حتی در بخش دولتی اجرا شد اما هنوز در بخش خصوصی عملیاتی نشده است.
وی با بیان اینکه از جمله قوانینی که در خصوص پرستاران محقق نشد می توان به قانون مشاغل سخت و زیان آور اشاره کرد و افزود: این قانون حدود 28 سال پیش تصویب شد اما به رغم اینکه پرستاران کار پر اضطراب و سختی دارند و در معرض عوامل بیماری زا و پرخطری هستند اجرای این قانون به دست فراموشی سپرده شده است.
وی گفت: ماهیت شغل پرستاری مشمول قوانین مختلف است اما اجرای این قوانین در بخش دولتی و خصوصی از پرستاران دریغ شده است.
وی با بیان اینکه تبعیضی که در نظام بهداشت و درمان دیده می شود اختلاف چندین برابری حقوق و دستمزد پزشکان و پرستاران است، افزود: زمانی که 2 گروه در یک فضا کار می کنند اما دریافت کارانه دو گروه با یکدیگر تفاوت فاحش دارد این امر موجب تغییر رفتار و نگرش پزشکان نسبت به پرستاران می شود.